25.6 C
Athens

Χίμκι: Λογικά και πάλι χωρίς τον Μονρό

Ο Γκρεγκ Μονρό δεν έχει αγωνιστεί στα τρία τελευταία παιχνίδια της Χίμκι στην Ευρωλίγκα έπειτα από απόφαση του Ρίμας Κουρτινάιτις

Ο Ολυμπιακός δίνει τον τελευταίο του αγώνα μέσα στο 2020 για την Ευρωλίγκα, στο φινάλε του πρώτου γύρου της διοργάνωσης, καθώς αντιμετωπίζει τη Χίμκι στη «Mytishchi Arena» (29/12, 19:00).

Η δυναμικότητα της Χίμκι ως μονάδες είναι δυσανάλογη με την πορεία της στη φετινή διοργάνωση (2-14) και οι τρεις φορές Πρωταθλητές Ευρώπης δεν θέλουν να δώσουν δικαιώματα και… ζωή στη ρωσική ομάδα. Ο Ρίμας Κουρτινάιτις και οι παίκτες του βρίσκονται σε διαρκή αμφισβήτηση και το τελευταίο διάστημα ακούγονται διάφορα σενάρια για το μέλλον τους.

Το περασμένο καλοκαίρι, η Χίμκι έδωσε ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια της ομάδας, άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, στον Γκρεγκ Μονρό, ο οποίος έκανε αισθητή την παρουσία του στην Ευρωλίγκα την περασμένη σεζόν, φορώντας τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου. Τώρα, όμως, ο Αμερικανός σέντερ βρίσκεται σε δυσμένεια και η θέση του στην ομάδα κρίνεται επισφαλής. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ευρωλίγκα έχει να αγωνιστεί από τις 11 Δεκεμβρίου και την εντός έδρας ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (87-96).

Ο Λιθουανός προπονητής της Χίμκι έχει αφήσει εκτός 12άδας τον Μονρό στα τρία τελευταία παιχνίδια απέναντι σε Μπαρτσελόνα, Βιλερμπάν και Βαλένθια. Λογικά, ο 30χρονος σέντερ, με τη θητεία εννέα ετών στο ΝΒΑ (2010-2019), θα παραμείνει σε αγωνιστική καραντίνα, αλλά μέχρι να γίνει γνωστή η 12άδα της Χίμκι για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί.

Ο Μονρό έχει παίξει σε 9 αγώνες στη φετινή Ευρωλίγκα, καθώς αντιμετώπισε και θέμα με τον κορωνοϊό στις αρχές της σεζόν, μετρώντας 10.3 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ, 0.6 κλεψίματα και 0.7 τάπες κατά μέσο όρο, σε 20:11 αγωνιστικά λεπτά ανά αγώνα, με 50.8% στο δίποντο και 71.1% στις βολές. Οι αριθμοί του δεν είναι άσχημοι, αλλά η πραγματικότητα είναι πως παίζει κυρίως για αυτούς…

https://athlosnews.gr/olympiakos-na-vgalei-antidrasi-sti-moscha-kai-na-epistrepsei-stis-nikes/

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς