19.8 C
Athens

Ινφαντίνο: Το 2021 πρέπει να επανεξετάσουμε την οργάνωση του ποδοσφαίρου

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, σχολίασε τη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού, προτρέποντας των κόσμο να σταματήσει να ταξιδεύει, ενώ τόνισε πως το νέο έτος ίσως χρειαστεί να αλλάξει ο τρόπος που μέχρι σήμερα έχει οργανωθεί το ποδόσφαιρο.

«Ίσως πρέπει να αρχίσουμε να επανεξετάζουμε τον τρόπο που έχουμε οργανώσει το ποδόσφαιρο μέχρι τώρα. Πρέπει να προστατεύσουμε τους παίκτες, τους θρύλους, το παιχνίδι και να διαμορφώσουμε τους διαγωνισμούς μας ακριβώς με αυτόν τον τρόπο. Ίσως. πρέπει να ξανασκεφτούμε τις μορφές των αγώνων μας και να δούμε πώς να βρούμε μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ εθνικών ομαδων και συλλόγων, μεταξύ πρωταθλημάτων και κύπελλων, μεταξύ μεγάλων και μικρών αγώνων.

Αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να μειώσουμε τα ταξίδια, για να διατηρήσουμε την υγεία. Και εμείς πρέπει να το σκεφτούμε όλα αυτά, το λέω με μεγάλη διαφάνεια, αμφισβητώντας επίσης τι έχουμε κάνει, η FIFA, οι Ομοσπονδίες, τα πρωταθλήματα. Ο κόσμος αλλάζει, προχωρά γρήγορα και θέλει περισσότερα συναισθήματα.

Οι νέοι ίσως φιλοδοξούν να διαφορετική οργάνωση από αυτήν που εμείς έχουμε συνηθίσει. Πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή αυτήν την πρόταση και αυτή θα είναι η πρόκληση για το 2021 και για τα επόμενα χρόνια στον κόσμο του ποδοσφαίρου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ινφαντίνο.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς