27.3 C
Athens

Αρμάνι – Μπασκόνια 79-84: Βάσκικη επέλαση, 8 χρόνια μετά!

Με τον Τόνιε Τζεκίρι να υψώνει τείχος κάτω από τα δυο καλάθια και τον Πιέρια Χένρι να μιλά στην κατάλληλη στιγμή, η ανώτερη Μπασκόνια άντεξε στην αντεπίθεση των Ιταλών για να φύγει νικήτρια από το Μιλάνο για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια.

Ο θηριώδης Νιγηριανός έκανε πάρτι σε άμυνα και επίθεση, σκοράροντας 12 πόντους και μαζεύοντας άλλα τόσα ριμπάουντ. Από κοντά ο Χένρι που με τους 15 καθοριστικούς πόντους και τις 7 ασίστ του, «έσβησε» τα ομολογουμένως πολλά λάθη (7) που έκανε κατά τη διάρκεια της βραδιάς.

Την τελευταία φορά που η Μπασκόνια έφυγε νικήτρια το ημερολόγιο έγραφε 25 Οκτωβρίου 2012. Στην Αρμάνι έπαιζαν τότε ο Μπουρούσης (με 22 πόντους εκείνο το βράδυ) και ο «άφαντος» Φώτσης και τον «φονικό» ρόλο των Τζεκίρι και Χένρι είχαν αναλάβει ο Μπιέλιτσα και ο Σαν Εμετέριο. Κοινή συνισταμένη αυτών των δυο νικών ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο οποίος λίγες μέρες αργότερα απολύθηκε από τους Βάσκους, για να επιστρέψει πέρυσι…

Η ιταλική ομάδα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να φτάσει τις 10 νίκες και να… χαϊδέψει την τετράδα, δίνοντας στην Μπασκόνια τη δυνατότητα να φτάσει τον Ολυμπιακό στις 7 και να τον βάλει από κάτω στην τριπλή ισοβαθμία με τη Μακάμπι.

AX ARMANI EXCHANGE MILAN 19 41 57 79
TD SYSTEMS BASKONIA VITORIA-GASTEIZ 23 45 63 84

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς