15.9 C
Athens

ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 2-2: Ψυχωμένος βαθμός για τους 10 του Γιαννίκη

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες σε ένα χορταστικό παιχνίδι με μπόλικο ενδιαφέρον μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Παμλίδης και Κρίζμαν οι σκόρερ για τους γηπεδούχους, Μουνάφο και Λουίς Φερνάντες για τους φιλοξενούμενους. Οι Ηπειρώτες κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας, παίζοντας για πάνω από μισή μισή ώρα με παίκτη λιγότερο.

Ανώτερος ο ΠΑΣ, δοκάρι ο Αστέρας στο πρώτο μέρος

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Παπαδόπουλου. Στο 4′ ο Κρίζμαν έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, με το τελείωμα του να μην είναι καθόλου καλά.

Στο 16′ ο Αστέρας δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς, όταν ο Σίτο έστρωσε στον Ριέρα, ο τελευταίος επιχείρησε το σουτ, το οποίο κατέληξε στο δοκάρι, αφού αλλοιώθηκε η τροχιά της μπάλας από αμυντικό του ΠΑΣ.

Στο 19′ ο Ελευθεριάδης έκλεψε την μπάλα από τον Κώτσιρα, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, με τον Κρίζμαν να κάνει «τσαφ» από πλεονεκτική θέση, στην προσπάθεια του να κάνει τακουνάκι.

Στο 23′ ο ΠΑΣ πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Ο Κρίζμαν μοίρασε ωραία την μπάλα στα αριστερά στον Πίρσμαν, ο Βέλγος έκανε την παράλληλη μπαλιά μέσα στην περιοχή, και ο Παμλίδης από κοντά άνοιξε το σκορ για τους Ηπειρώτες.

Δέκα λεπτά αργότερα οι Αρκάδες έφεραν το παιχνίδι στα ίσια. Ο Ριέρα έκανε φανταστική κάθετη, η οποία τρύπησε την άμυνα των Γιαννιωτών, και ο Μουνάφο με προβολή πρόλαβε την έξοδο του Χουτεσιώτη, πετυχαίνοντας το πρώτο τέρμα της ομάδας του.

Ανώτεροι οι Αρκάδες στην επανάληψη, με 10 ο ΠΑΣ από το 53′

Στην επανάληψη καμία ομάδα δεν κυριάρχησε στα πρώτα λεπτά, εξουδετερώνοντας η μια της προσπάθειες της άλλης. Στο 53′ ο Σιόντης έκανε απρόσεχτο μαρκάρισμα στον Σίτο με τις τάπες, και ο Ευαγγέλου του έδειξε την κόκκινη κάρτα με το VAR να επιβεβαιώνει την απόφαση του διαιτητή.

Από εκείνο το σημείο οι Αρκάδες πήραν τα ηνία στο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό πλεονέκτημα. Στο 61′ ο Σίτι γύρισε επικίνδυνα την μπάλα από τα αριστερά, ο Κρέσπι δεν μπόρεσε να «σπρώξει» την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ριέρα έκανε μια όμορφη ατομική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή, ωστόσο το τελείωμά του δεν ήταν ανάλογο της ατομικής προσπάθειας, με την μπάλα να περνά αρκετά άουτ.

Στο 71′ ο Χουτεσιώτης έδωσε γρήγορα την μπάλα στον Λεό, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Αστέρα, ο Γάλλος επιθετικός διέσχισε όλο το γήπεδο και από πολύ πλάγια θέση, επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον  Παπαδόπουλο με σέντρα-σουτ με την μπάλα να περνά άουτ.

Ο Αστέρας γινόταν όλο και πιο απειλητικός με το πέρασμα του χρόνου, και στο 82΄ο Μπαράλες έκανε την προειδοποιητική βολή έπειτα από γύρισμα του Κώτσιρα, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από την εστία του Χουτεσιώτη.

Ένα λεπτό μετά ο Αστέρας πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Λουίς Φερνάντες. Ο Άλβαρες έκανε την σέντρα από την αριστερά, και ο Φερνάντες πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας των Ηπειρωτών και με ωραίο πλασέ «εκτέλεσε» τον Χουτεσιώτη.

Ο ΠΑΣ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, και δύο λεπτά μετά, στο 85′, έφερε το ματς εκ νέου στα ίσια. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Κρίζμαν βρέθηκε στην μικρή περιοχή, επωφελήθηκε από τις κόντρες και από κοντά έστειλα την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος (Σάλιακας 85′), Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Ελευθεριάδης (Παντελάκης 63′), Κάστρο (Σιόντης 8′), Ντομίγκες, Νάουμετς (Λεό 46′), Παμλίδης (Λιάσος 63′), Κρίζμαν

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Καστάνιο, Σούαρες, Άλβαρες, Ιγκλέσιας (Βαλιέντε 40′), Μουνάφο, Ριέρα (Λουίς Φερνάντες 74′), Μπαράλες, Σίτο (Καπίγια 89′), Κρέσπι (Λέο Τίλικα 74′).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς