27.1 C
Athens

Επιβάτης με κορωνοϊό πέθανε στον αέρα σε πτήση της United! (vid)

Την τελευταία του πνοή άφησε στο αεροπλάνο επιβάτης που βρισκόταν μεταξύ των μελών της πτήσης από Ορλάντο για Λος Άντζελες, ο οποίος είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό, αλλά το απέκρυψε από το πλήρωμα, ώστε να μπορέσει να ταξιδέψει.

Ο άνδρας είχε έντονη δύσπνοια κατά τη διάρκεια της πτήσης, με αποτέλεσμα ο πιλότος να προβεί σε αναγκαστική προσγείωση στη Νέα Ορλεάνη, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Μέχρι, ωστόσο, το αεροπλάνο να προσγειωθεί, περίπου 90 λεπτά μετά την αναχώρηση από το αεροδρόμιο του Ορλάντο, είχε ήδη πεθάνει από ανακοπή. Επιβάτες με γνώσεις καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης του έκαναν μαλάξεις για περίπου μία ώρα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Επιβάτες που κάθονταν κοντά στο θύμα είπαν πως από το ξεκίνημα της πτήσης, ο άνδρας ήταν ιδρωμένος και φαινόταν να έχει δυσκολία στην αναπνοή. Μετά τον θάνατό του, η γυναίκα του ομολόγησε πως είχε βρεθεί θετικός στον Covid, έχοντας δύσπνοια, απώλεια όσφρησης και γεύσης για περισσότερο από μία εβδομάδα. Ωστόσο, στη φόρμα που συμπλήρωσε πριν την πτήση απέκρυψε την αλήθεια, με αποτέλεσμα να επιβιβαστεί κανονικά.

Επιβάτης που πραγματοποίησε CPR στον άνδρα αποκάλυψε ότι έχει ήδη συμπτώματα κορωνοϊού, ενώ όλοι οι επιβάτες της πτήσης αναμένεται να υποβληθούν σε τεστ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς