17.3 C
Athens

Ολυμπιακός: Νίκη για καλές γιορτές!

Ο Ολυμπιακός δίνει τον τελευταίο αγώνα του μέσα στο 2020 και θέλει τη νίκη κόντρα στην ΑΕΛ για να παραμείνει μόνος πρώτος στη βαθμολογία. Τα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς, επιστρέφουν στην εντεκάδα οι Καμαρά και Φορτούνης

Με νίκη κόντρα στην ΑΕΛ, το μεσημέρι της Κυριακής (20/12, 15:00), ο Ολυμπιακός εξασφαλίζει τον άτυπο τίτλο του Πρωταθλητή χειμώνα. Είναι ο τελευταίος αγώνας για τους νταμπλούχους Ελλάδας μέσα στο 2020.

Ο Ολυμπιακός δίνει το τελευταίο ματς της χρονιάς, καθώς υποδέχεται την ΑΕΛ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος. Τυπικά, ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος της Super League, αλλά οι Ερυθρόλευκοι έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο. Το εκτός έδρας με τον ΠΑΟΚ, που θα διεξαχθεί στις 13 Ιανουαρίου 2021.

Ο Άρης έκανε επίδειξη δύναμης στην έδρα του ΟΦΗ (19/12, 0-3) και έπιασε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας και τους 29 πόντους. Οι Θεσσαλονικείς έχουν δώσει 12 αγώνες και αν ο Θρύλος κερδίσει την ΑΕΛ, τότε θα αποσπαστεί τρεις βαθμούς από τους Κίτρινους, στον ίδιο αριθμό αναμετρήσεων.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν προτίθεται να κάνει μεγάλες αλλαγές στην εντεκάδα και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή σύνθεση, καθώς η νίκη είναι μονόδρομος. Η ΑΕΛ μπορεί να είναι στη 13η και προτελευταία θέση της κατάταξης με 6 βαθμούς σε 11 αγώνες και να έχει πολλές απουσίες σε αυτό το ματς, αλλά ο Ολυμπιακός δεν θέλει να την… πατήσει και να βρεθεί προ εκπλήξεως. Άλλωστε, το ποδοσφαιρικό τμήμα θα πάρει τις απαραίτητες «ανάσες», καθώς μετά το τέλος του αγώνα αρχίζει η άδεια για τα Χριστούγεννα και οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα επιστρέψουν στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη την επόμενη Δευτέρα (28/12).

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν φανέρωσε τα πλάνα του στην απογευματινή προπόνηση του Σαββάτου (19/12), αλλά οι πληροφορίες τον θέλουν να παρατάσσει την εντεκάδα που χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο του εξ αναβολής αγώνα με την ΑΕΚ (16/12, 1-1). Με τους Φορτούνη και Καμαρά στο βασικό σχήμα. Έτσι, στη διάταξη 4-3-3, ο Σα θα υπερασπιστεί την εστία. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, θα παίξουν οι Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ και Χολέμπας. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο χρησιμοποίησης των Ανδρούτσου και Μπα, δεξιά και στο κέντρο της άμυνας αντίστοιχα αντί των Ραφίνια και Σισέ. Οι Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Καμαρά έχουν το προβάδισμα στη μεσαία γραμμή και οι Φορτούνης, Ελ Αραμπί και Βρουσάι στην επιθετική τριάδα.

Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού, που απαρτίζεται από 25 ποδοσφαιριστές: Σα, Κρίστινσον, Τζολάκης, Ραφίνια, Μπα, Σισέ, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Ανδρούτσος, Σουρλής, Καμαρά, Εμβιλά, Μπρούμα, Μασούρας, Πέπε, Τιάγκο Σίλβα, Φορτούνης, Ραντζέλοβιτς, Λοβέρα, Βρουσάι, Σουντανί, Κάιπερς, Ελ Αραμπί.

Η προαναγγελία του ματς στα social media των Ερυθρόλευκων:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς