18 C
Athens

Παναιτωλικός – Απόλλων 0-1: Μεγάλο «διπλό» στο Αγρίνιο για τους κυανόλευκους (vids)

Αρχίζουν να του πηγαίνουν περισσότερο τα εκτός έδρας παιχνίδια του Απόλλωνα, ο οποίος στη Ριζούπολη έχει μόλις μία νίκη, αυτή κόντρα στην ΑΕΛ στην πρεμιέρα!

Η Ελαφρά Ταξιαρχία πέρασε από Αγρίνιο και πανηγύρισε δεύτερο διαδοχικό τρίποντο (0-1), αφού μετά τον ΟΦΗ κέρδισε και τον Παναιτωλικό! Μάλιστα, η νίκη τον φέρνει στους 12 βαθμούς και στο +4 από την ομάδα του Δέλλα, η οποία είχε ευκαιρίες, αλλά δεν ήταν αρκετά αποτελεσματική για να βρει γκολ.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι στο 27ο λεπτό και πέταξαν στα… σκουπίδια μοναδική ευκαιρία για το 1-0. Ο Βέργος βγήκε τετ α τετ, αλλά ήταν αρκετά πλάγια και χωρίς καλή ισορροπία στο σώμα του σούταρε και έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Εννέα λεπτά αργότερα, ο Απόλλων αξιοποίησε τη μεγάλη του στιγμή και πήρε το προβάδισμα στο σκορ: Ο Ιωαννίδης έκανε ωραία κίνηση από τα δεξιά και έφτασε μέχρι τη γραμμή του άουτ, σε σωστό χρόνο έκανε το γύρισμα και ο Μαρκ Φερνάντεθ με πλασέ σε κενή εστία έγραψε το 0-1.

 

Η εστία του Βέρχουλστ απειλήθηκε ουσιαστικά στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Ο Βέργος έβγαλε ωραία στο ημικύκλιο για τον Μάζουρεκ που ελίχθηκε ωραία, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

 

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν, αλλά το γκολ ακυρώθηκε: Ο Τζοβάρας κατόπιν χρήσης VAR και αφού γύρισε τη φάση (πολύ) πίσω, έδειξε πως ο Φατιόν ήταν οφσάιντ για τον Απόλλωνα πριν οι Αγρινιώτες φτάσουν στο γκολ με τον Μεντόσα, ύστερα από το γύρισμα του Ντίας.

 

Το 0-1 παρέμεινε μέχρι το φινάλε και οι φιλοξενούμενοι πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα, ενώ βλέπουν σταδιακά τη δουλειά που έχει γίνει να αποδίδει καρπούς στο χορτάρι.

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 0-1

Σκόρερ: 36′ Μαρκ Φερνάντεθ

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου

Διαιτητής: Τζοβάρας

Κίτρινες: Μεντίνα, Βάντερσον / Ιωαννίδης, Φατιόν, Βέρχουλστ

Παναιτωλικός (Δέλλας): Κνετ, Μεντίνα (88΄ Ρεζά), Λιάβας, Κωνσταντόπουλος, Βάντερσον, Τσιγγάρας (87΄ Περέιρα), Ντίας, Ντουάρτε (71΄ Μεντόσα), Αριγίμπι (54΄ Γιάκολις), Μάζουρεκ (54΄ Ταχάρ), Βέργος.

Απόλλων (Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Χουχούμης, Φατιόν, Σλίβκα, Μπεντινέλι (81΄ Μουνιέ), Κολ (90΄ Μπρούτσιτς), Φερνάντεθ (64΄ Τσιλούλης), Ιωαννίδης (63΄ Ντάουντα).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς