20.6 C
Athens

Ο Ενγκαπέ δεν σταματά να δημιουργεί εξωαγωνιστικά προβλήματα στη Ζενίτ Καζάν

Η Ζενίτ Καζάν βρίσκεται σε αναταραχή έπειτα από την ξαφνική αποχώρηση του Γάλλου ακραίου – και εκ των κορυφαίων αθλητών στον κόσμο – Έρβιν Ενγκαπέ.

Όχι, ο Γάλλος δεν έλυσε το συμβόλαιο του. Ενώ αυτό βρίσκεται σε ισχύ, εκείνος χωρίς να ζητήσει άδεια έφυγε για την πατρίδα του μετά το τουρνουά στο Βερολίνο όπου συμμετείχε η ομάδα του στους αγώνες του Champions League. Μάλιστα, οι άνθρωποι του συλλόγου επικοινώνησαν μαζί του, ωστόσο ο 29χρονος δεν απάντησε στις κλήσεις…

«Ο εκπρόσωπος του μας ενημέρωσε ότι ο παίκτης είναι στην πατρίδα του και θα επιστρέψει στο Καζάν στις 20 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε, δεν θα υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ζενίτ Καζάν, Ίλιαμ Ραχμάτουλιν.

Ανήμερα των Χριστουγέννων (25/12) η ομάδα από το Καζάν θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ρωσίας και θα φανεί αν ο Ενγκαπέ θα παίξει κανονικά. Στην επιστροφή του στη χώρα θα πρέπει να έχει αρνητικό τεστ κορωνοϊού και έτσι θα αποφύγει την καραντίνα.

ενγκαπέ

Τα Μέσα στη Ρωσία υποστηρίζουν πως ο Γάλλος σούπερ σταρ βρίσκεται σε κόντρα με τον προπονητή της ομάδας του, Βλάντιμιρ Αλέκνο, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν επιβεβαιωθεί τα δημοσιεύματα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ενγκαπέ δημιουργεί προβλήματα στον σύλλογο που αγωνίζεται: Το 2014 ως παίκτης της Κεμέροβο έσπασε το συμβόλαιο του με την αιτιολογία πως η ρώσικη ομάδα δεν τήρησε την υπόσχεση της και δεν βοήθησε τη γυναίκα του και το νεογέννητο παιδί του να ταξιδέψουν στη Ρωσία.

Επιπλέον, έναν χρόνο αργότερα προκάλεσε τροχαίο ατύχημα, ενώ επιτέθηκε σε ελεγκτή τρένου με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε τρεις μήνες φυλάκισης με αναστολή (και πρόστιμο), ενώ πριν από έναν χρόνο συνελήφθη στη Βραζιλία κατά τη διάρκεια ταξιδιού της ομάδας του για τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος συλλόγων: Ο διεθνής Γάλλος ακραίος φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά μία γυναίκα σε μπαρ και συνελήφθη από τις Αρχές. Τελικά, τη γλίτωσε με πρόστιμο.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς