19.1 C
Athens

Έξαλλος ο πρόεδρος της Μπάγερν για ρατσιστικά σχόλια κατά του Ντέιβις

Η φωτογραφία που ανέβασε η σύντροφος του Αλφόνσο Ντέιβις στο Instagram, Ζορντί Ουιτεμά, επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά την έξαρση του ρατσισμού, με θύμα αυτή την φορά τον 20χρονο Καναδό.

Συγκεκριμένα, η σύντροφος του αμυντικού της Μπάγερν δημοσίευσε μία φωτογραφία από τις καλοκαιρινές τους διακοπές, η οποία γέμισε από ρατσιστικά σχόλια για την καταγωγή του νεαρού.

«Θα καταντήσεις μια ανύπαντρη μητέρα ενός αηδιαστικού μωρούμε ανάμεικτο δέρμα», «Οι πρόγονοί σου σε μισούν που πέταξες χίλια χρόνια αγνών, λευκών γονιδίων», είναι μερικά από τα κακοήθη σχόλια που γράφτηκαν κάτω από τη φωτογραφία, ενώ δεν έλειπαν και οι χαρακτηρισμοί όπως «μαϊμού» και «ζώο».

Το γεγονός αυτό προκάλεσε μάλιστα, και την έντονη αντίδραση του προέδρου των Βαυαρών, Χέρμπερτ Χάινερ, ο οποίος ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να τιμωρηθούν οι υπέυθυνοι:

«Η ρατσιστική εχθρότητα δεν θα επιτραπεί από εμάς με κανέναν τρόπο. Η διάκριση, το μίσος και η βία, με οποιαδήποτε μορφή, δεν έχουν θέση στον κόσμο μας». 

Ωστόσο, η τραγική ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι τη Δευτέρα (14/12) ο Ντέιβις δημοσίευσε στο λογαριασμό του στo Twitter μια φωτογραφία, στηρίζοντας την εκστρατεία του γερμανικού συλλόγου ενάντια στο ρατσισμό. Ο ίδιος φορούσε φανέλα με το μήνυμα «Κόκκινη κατά του ρατσισμού».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς