15.7 C
Athens

Ολυμπιακός – Βαλένθια: Για την τρίτη διαδοχική νίκη!

Ο Ολυμπιακός πάει με την ψυχολογία στα ύψη κόντρα στην Βαλένθια στο ΣΕΦ (16/12, 21:30) μετά τις νίκες στην «άτυπη» διαβολοβδομάδα, κόντρα σε Μπαρτσελόνα και Ερυθρό Αστέρα, θέλει να επαναλάβει το ίδιο στην «τυπική» ευθύς εξ αρχής με την Βαλένθια.

Απρόοπτα της τελευταίας στιγμής με Παπανικολάου, Κόνιαρη

Ο Κώστας Παπανικολάου ταλαιπωρήθηκε πολύ τις τελευταίες ημέρες. Στην αρχή είχε γαστρεντερίτιδα, από την οποία ιάθηκε, προπονήθηκε κανονικά την Δευτέρα και χθες (15/12) παρουσιάστηκε αυχενικό πρόβλημα, και έτσι η συμμετοχής του κόντρα στην Βαλένθια είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Στην τελευταία προπόνηση πριν την 14η αγωνιστική της Euroleague, δεν προπονήθηκε ούτε ο Αντώνης Κόνιαρης, δημιουργώντας νέο πονοκέφαλο στον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο 23χρονος γκαρντ έχει πρόβλημα στον ώμο, και συγκεκριμένα τενοντίτις ρομβοειδής. Και όλα αυτά πάνω που ο Μπαρτζώκας πήγαινε στην μάχη με όλη την ομάδα ετοιμοπόλεμη.

Με σύμμαχο την παράδοση κόντρα σε μια ομάδα με εξαιρετικό μομέντουμ

Η Βαλένθια τα πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής, έχοντας μόλις μια νίκη παραπάνω από τον Ολυμπιακό, με ρεκόρ 8-5, έναντι 7-5 των ερυθρολεύκων. Είναι μια ομάδα που ξέρει να χειρίζεται κρίσιμες καταστάσεις, κάτι που φάνηκε κόντρα σε Μακάμπι, Εφές και Φενέρ, τις οποίες κέρδισε με δύο, δύο και τέσσερις πόντους αντίστοιχα.

Μπροστάρης της είναι ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς, έχοντας ως άξιους συμπαραστάτες τους Κλέμεν Πρέπελιτς, που πέτυχε το buzzer-beater κόντρα στην Εφές στο τελευταίο παιχνίδι των Ισπανών στην Euroleague,Νίκολα Κάλινιτς, Γκιγιέμ Βίβες και Ντέρικ Γουίλιαμς.

Ο Ολυμπιακός τρέχει ένα σερί 9-0 με την Βαλένθια στην Euroleague, το οποίο ιδανικά θα ήθελε να διευρύνει στην σημερινή αναμέτρηση κόντρα στην Βαλένθια. Τελευταία φορά που οι Ισπανοί πανηγύρισαν στο «άκουσμα της χοντρής» ήταν το 2003, όταν επικράτησαν στην regular season του Ολυμπιακού με 69-77 στο ΣΕΦ.

Τα άλλα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής που διεξάγονται σήμερα είναι:

Ζενίτ – Μπάγερν Μονάχου (18:00)
Μπαρτσελόνα – Χίμκι (20:00)
Βιλερμπάν – Μακάμπι Τελ Αβίβ (21:45)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς