17.8 C
Athens

«Είδα ένα κοριτσάκι νεκρό στα βράχια, ένα παιδάκι μόνο του» – Συγκλονίζει μαρτυρία αστυνομικού

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ περιγράφει της εικόνες φρίκης που είδε στα καμένα στο Μάτι και προκαλεί ρίγη

Τις εικόνες φρίκης που είδε αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που έφτασε από τους πρώτους στο Μάτι περιγράφει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εθνος» και πραγματικά προκαλεί ρίγη συγκίνησης.

Ο αστυνομικός που βρέθηκε στο επίκεντρο της καταστροφής και κλήθηκε μαζί με άλλους αστυνομικούς να βοηθήσει, έζησε στιγμές που δύσκολα θα σβήσουν από τη μνήμη του. Πρόκειται για τον αρχιφύλακα Γιάννη Πάπαρη που έφτασε στη μοιραία παραλία στο Μάτι όταν έπεσε η νύχτα και είδε από τους πρώτους νεκρή την 13χρονη Εβίτα Φύτρου.

Βρέθηκε όπως λέει πρώτα στον Νέο Βουτζά. Είχαν κατεύθυνση προς Μάτι όταν, όπως λέει, «μας σταματά ένας κύριος τρελαμένος και ζητά να τον βοηθήσουμε. Οι γονείς του είναι μέσα σε ένα σπίτι στην πρώτη είσοδο του Βουτζά και δεν μπορεί να πάει εκεί να δει πώς είναι».

Βοήθησαν τον άνθρωπο, έσωσαν τους ηλικιωμένους και έπειτα οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ ξεκίνησαν για το Μάτι.

Στο δρόμο βρήκαν έναν άνθρωπο με ένα μηχανάκι, που ζητούσε βοήθεια και τον ακολούθησαν.

«Στη Δημοκρατίας είχαν καεί 12-13 αυτοκίνητα και ο δρόμος είχε κλείσει τελείως… μόλις βγήκαμε στην Ποσειδώνος βλέπω 50-70 αυτοκίνητα καμμένα ολοσχερώς. Ρίχναμε μέσα φακούς μήπως βρούμε κανέναν. Δεν βρήκαμε τίποτα. Πήγαμε προς την παραλία. Μόλις είδε ο κόσμος φακούς άρχισε να φωνάζει “βοήθεια” και “τι είναι”, “ποιος είναι”, “έχουμε καεί, πού  ήσασταν”, μας φώναζαν… Τους χωρίσαμε σε ομάδες, επικοινώνησα με το κέντρο επιχειρήσεων και στη συνέχεια ήρεμοι πια συνεργάστηκαν μαζί μας. Ελεγε ο άλλος: “όχι, πάρε την κυρία, είναι πιο καμένη από μένα”».

Ενα τηλεοπτικό συνεργείο κατέγραψε τον αρχιφύλακα την ώρα που κουβαλούσε μια ηλικιωμένη γυναίκα. Οπως περιγράφει «εκείνες τις ώρες δεν σκέφτεσαι τίποτα, προσπαθείς να κάνεις ό,τι καλύτερο». Η συνέχεια της περιγραφής του, ωστόσο, προκαλεί ρίγη. Πλέον, οι μαρτυρίες των κατοίκων τον οδηγούσαν σε νεκρούς.

«Πήρα έναν συνάδελφο, με δυσκολία περνάμε κάποια βράχια και βλέπουμε το κοριτσάκι. Ηταν η πλάτη του λίγο καμένη, αλλά όχι σοβαρά εγκαύματα. Δεν ήταν πάνω από 15 χρόνων. Δίπλα ήταν ένα σκυλάκι, νεκρό και αυτό. Ερχονται δυο διασώστες. Επικοινωνώ με το Λιμενικό να έρθουν να πάρουν το κορίτσι. Πριν φύγω πήρα τα στοιχεία τους και τους λέω: “Εάν δεν μπορείτε να μείνετε στο σημείο να φέρω έναν αστυνομικό να φυλάει το κοριτσάκι”. Ενα παιδάκι μόνο του. Δεν υπήρχε κανείς δίπλα του. Δεν έχει σημασία αν ήταν νεκρό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς