22.8 C
Athens

Ολυμπιακός: Η συμμετοχή του Πέπε στα τρία τελευταία γκολ (pics)

Ο Πέπε «ψάχνεται» αγωνιστικά και δεν έχει κάνει ακόμα «κλικ» με την απόδοσή του, αλλά κόντρα στη Λαμία, έστω και σε ένα «τελειωμένο» παιχνίδι, συμμετείχε και στα τρία γκολ του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο

To FWS.gr αναλύει την παρουσία του Πέπε στο εκτός έδρας ματς με τη Λαμία (13/12, 0-6), όπου ο Πορτογάλος κεντρικός μέσος αγωνίστηκε σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, έχοντας συμμετοχή και στα τρία γκολ του Ολυμπιακού σε αυτό το διάστημα.

Αποτέλεσε θερμή μεταγραφική εισήγηση του Πέδρο Μαρτίνς και ο Ολυμπιακός έκανε πράξη την επιθυμία του Πορτογάλου προπονητή, αποκτώντας τον Πέπε από τη Βιτόρια Γκιμαράες. Μέχρι στιγμής, ο 23χρονος χαφ έχει 9 συμμετοχές (6 ματς στο Πρωτάθλημα και 3 στον όμιλο του Champions League) και 320 αγωνιστικά λεπτά, δίχως ασίστ και γκολ στο ενεργητικό του. Ως βασικός έχει παίξει μόνο απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης (31/10, 2-0) και τη Μάντσεστερ Σίτι (25/11, 0-1).

Μην ξεχνάμε, πάντως, πως ήρθε στην Ελλάδα με ένα πρόβλημα τραυματισμού (σ.σ.: θλάση) και χρειάστηκε χρόνο για να το ξεπεράσει και να φτάσει στο επιθυμητό φυσικής κατάστασης. Ο Πορτογάλος χαφ δείχνει ότι χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, αλλά αποτελεί επένδυση του Ολυμπιακού και είναι ακόμα νωρίς προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την αξία του.

Ο Πέπε πήρε ένα «γεμάτο» ημίχρονο στο εμφατικό 6-0 επί της Λαμίας, αντικαθιστώντας τον Εμβιλά, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού με έναν άπιαστο αριστερό «κεραυνό». Κάτι βλέπουμε στον Πορτογάλο μέσο! Διαθέτει ποιότητα, αλλά είναι κάπως νωχελικός στις κινήσεις του και υπερβολικά «ντελικάτος». Πιθανότατα, δεν τον βοηθά και ο αριθμός της φανέλας (10) που έχει επιλέξει για να τον εκτιμήσει περισσότερο ο κόσμος.

Πάλι δεν «μπήκε» καλά στο πρώτο διάστημα και έδωσε την ευκαιρία στη Λαμία να δημιουργήσει την πρώτη κλασική ευκαιρία της στην αναμέτρηση (56′). Παίζοντας μπροστά από τους στόπερ, «πούλησε» την μπάλα στον αντίπαλο και έδωσε στο πιάτο μία αντεπίθεση. Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, όμως, με τις αλλαγές που έγιναν να βοηθούν και να δίνουν ώθηση (γιατί από το 46′ μέχρι το 75′ η ομάδα, απλά, διαχειριζόταν το υπέρ της προβάδισμα), ο Πέπε έβγαλε δυνατές στιγμές, καθώς συμμετείχε και στα τρία γκολ! Ουσιαστικά, ξεκίνησαν από τα πόδια του και τα τρία.

Προφανώς, ο αντίπαλος ήταν αδύναμος, ενώ έπαιζε και με ποδοσφαιριστή λιγότερο, στα δύο τελευταία γκολ των νταμπλούχων Ελλάδας. Ωστόσο, δεν είναι τρεις τυχαίες πάσες. Κάτι δείχνουν αυτές οι κινήσεις και μεταβιβάσεις, τι οποίες δεν μπορούν να κάνουν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Οι δύο πάσες έγιναν με το δεξί πόδι (και ήταν πανομοιότυπες πριν από το 0-4 και το 0-6) και άλλη μία πραγματοποιήθηκε με το αριστερό (πριν από το 0-5), προκαλώντας ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα. Και οι τρεις μεταβιβάσεις πέρασαν την μπάλα ανάμεσα στις γραμμές του αντιπάλου και είναι σαφές ότι ο Πορτογάλος έχει καλό χειρισμό της μπάλας και παίζει κάθετο ποδόσφαιρο.

Ο Πέπε δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα 100% στο νέο του περιβάλλον, αλλά παίρνουμε το ρίσκο: πρέπει να πάρει περισσότερο χρόνο για να δείξει τι μπορεί να προσφέρει! Δεν είναι για «πέταμα», περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ έδωσε ο Ολυμπιακός για να τον αποκτήσει… Είναι σε ηλικία, που επιτρέπει την παράταση στην πίστωση χρόνου για να διαπιστώσει ο σύλλογος αν άξιζε η σοβαρή επένδυσή του. Άλλωστε, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν επέμενε τυχαία από τον περασμένο Ιανουάριο για την απόκτηση του συμπατριώτη του. Κάτι παραπάνω ξέρει, δίχως αμφιβολία…

Ας δούμε, λοιπόν, τι έκανε ο Πέπε στη Λαμία.

Στη φάση του κερδισμένου πέναλτι με τον Ραντζέλοβιτς και το χέρι του Σαραμαντά, είναι ο παίκτης που με έξοχη ψημοκρεμαστή μπαλιά από το ύψος της μεσαίας γραμμής τροφοδότησε τον Σέρβο εξτρέμ εντός της μεγάλης περιοχής των γηπεδούχων.

Στο 5-0, ο Πέπε με κάθετη πάσα, με το αριστερό, έβγαλε τον Ραντζέλοβιτς στα δεξιά της περιοχής και χωρίς αντίπαλο για να γεμίσει στη συνέχεια ο Σέρβος εξτρέμ προς την περιοχή και να δώσει την ασίστ στον σκόρερ Κάιπερς. Ο Πορτογάλος εξτρέμ «τράβηξε» δύο παίκτες πάνω του από δεξιά, «ανοίγοντας» χώρο για τον συμπαίκτη του.

Στο 6-0, ο Πέπε είναι εκείνος που «άνοιξε» το παιχνίδι προς τα δεξιά και έδωσε με τη μία στον Ανδρούτσο, ο οποίος έβγαλε και αυτός ανενόχλητος τη σέντρα από δεξιά, για να σκοράρει με το αριστερό ο Μασούρας. Η πάσα αυτή θύμισε τη μεταβίβαση του Πορτογάλου στη φάση του κερδισμένου πέναλτι, καθώς ήταν ψηλοκρεμαστή και έγινε λίγο πιο κάτω από τη μεσαία γραμμή.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς