27.4 C
Athens

Ράντκε στο FWS: Το lockdown στο βόλεϊ και οι υψηλοί στόχοι με τον Φοίνικα

Είναι ένας από τους καλύτερους και πιο… κοσμογυρισμένους αθλητές που αγωνίζονται στη Volley League. Στα 31 του χρόνια και γεμάτος παραστάσεις από τη Βραζιλία, την Πολωνία, την Ιταλία, την Τουρκία και το Μαυροβούνιο, ο Μουρίλο Ράντκε αποδέχθηκε το καλοκαίρι την πρόταση του Φοίνικα και ήρθε στα μέρη μας.

Το FWS μίλησε με τον Βραζιλιάνο πασαδόρο που αποτέλεσε μία από τις μεταγραφές που προκάλεσαν σεισμό στο ελληνικό βόλεϊ για το πώς βίωσε το lockdown και την αναγκαστική αποχή από τις προπονήσεις.

Πρωτόγνωρες καταστάσεις, ελέω κορωνοϊού, αν και στις προαναφερθείσες χώρες, το άθλημα συνεχίζεται κανονικά. Με πρωτόκολλα και ό,τι άλλο απαιτείται για την ασφάλεια των εμπλεκομένων.

«Δεν είναι σύνηθες να υπάρχει διακοπή στα μισά της σεζόν, αλλά με τον κορωνοϊό, όλα μπορούν να συμβούν. Προσπάθησα να προσαρμοστώ στο μέγιστο. Η ομάδα μάς παρείχε ό,τι χρειαζόμασταν σε όργανα γυμναστικής. Προπονήθηκα αρκετά στην παραλία και φυσικά σεβόμενος τη μία ώρα περιθώριο που δίνεται από τις Αρχές για προπόνηση και άθληση εκτός σπιτιού.

Δεν γνωρίζαμε το χρονοδιάγραμμα: Πότε θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις, πότε θα γίνουν ξανά παιχνίδια. Προσπαθήσαμε τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου να διατηρηθούμε σε φόρμα και σε καλή φυσική κατάσταση», τόνισε ο Βραζιλιάνος που εστίασε σε όσα παρείχε στους παίκτες το club αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Φοίνικας

Δεδομένου πως παγκοσμίως το βόλεϊ συνεχίστηκε κανονικά (παντού εκτός από τη χώρα μας και σε αυτό φέρουν ευθύνη όλοι), ρωτήσαμε πώς εξέλαβε την κατάσταση.

«Κάθε χώρα είναι διαφορετική. Προσπαθώ να δω τα πράγματα ρεαλιστικά και να είμαι θετικός: Δυστυχώς τίποτα δεν περνούσε από το χέρι μας. Βίωσα ήδη lockdown στην Ιταλία και στη Βραζιλία – πριν έρθω στην Ελλάδα – οπότε περίμενα να δοθεί το “οκ” για να ξεκινήσουν οι προπονήσεις».

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου (12/12) δόθηκε το πράσινο φως για την επανέναρξη των προπονήσεων στη Volley League. Δυστυχώς η μόνη «διαφυγή» των αθλητών ήταν προπόνηση στο σπίτι και στην παραλία.

Έστω ο Φοίνικας φρόντισε να παρέχει όσα χρειάζονται στους αθλητές και παράλληλα να κρατήσει… ζεστούς τους φίλους του με βιντεάκια των παικτών μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (2020 έχουμε, καιρός να συμφιλιωθούν κι άλλοι σύλλογοι με αυτό).

«Είχα πολύ καλές συστάσεις για τον σύλλογο. Στην αρχή είχα σκεφτεί να παίξω στην πατρίδα μου για να είμαι κοντά στην οικογένεια μου ώστε να μας έχει κοντά της. Όλες οι πληροφορίες που συνέλεξα ήταν εξαιρετικές και όσα άκουσα βγαίνουν αληθινά. Ο σύλλογος είναι υπέροχος και γενικότερα οι άνθρωποι στη Σύρο καταπληκτικοί», απάντησε όταν τον ρωτήσαμε γιατί επέλεξε να έρθει στην Ελλάδα να παίξει βόλεϊ και δη στον Φοίνικα.

Όσο γιατί παρέμεινε σε καλή διάθεση το διάστημα της αποχής από τις προπονήσεις; «Η κορούλα μου (σ.σ. είναι 6 μηνών) και η σύντροφος μου. Με βοηθούν να είμαι ήρεμος, να έχω καθαρό μυαλό και να είμαι συγκεντρωμένος».

Και αν και την περασμένη εβδομάδα γνώριζε πως αν δεν ξεκινήσουν οι προπονήσεις, ο Φοίνικας θα αποσυρόταν από το πρωτάθλημα, ο Ράντκε κατανόησε απόλυτα την ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα του:

«Σέβομαι απεριόριστα και καταλαβαίνω την απόφαση του συλλόγου. Κάνουμε πλέον μία νέα αρχή με προπονήσεις και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ποιοι είναι αυτοί; «Θα δουλέψουμε σκληρά για να φτάσουμε ψηλά. Έχουμε την προοπτική να κυνηγήσουμε τον τίτλο στο πρωτάθλημα και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να το πετύχουμε».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς