12.5 C
Athens

Βλάχος: Στα επόμενα δύο παιχνίδια θα παίξουμε πιο ελεύθερα

Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε στην πρεμιέρα κόντρα στην Ορτίτζια και θα παίξει πιο ελεύθερα στους δύο επόμενους αγώνες κόντρα σε Σπαντάου και Γιουγκ

Ο Ολυμπιακός άρχισε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στον Α’ όμιλο του Champions League στη «φούσκα» της Όστια και κόντρα στις Σπαντάου (15/12) και Γιουγκ (16/12) θα παίξει πιο ελεύθερα, όπως υποστήριξε ο Θοδωρής Βλάχος, μετά το νικηφόρο 6-4 επί της Ορτίτζια στην Ιταλία.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε μετά το ματς στο olympiacossfp.gr: «Είναι σημαντική και καλή η πρώτη νίκη. Φάνηκε ότι ξεκινήσαμε το παιχνίδι χωρίς ρυθμό και χρειάστηκε να έρθει το 2ο και 3ο οκτάλεπτο για να βρούμε τα πατήματά μας και να πάμε το παιχνίδι στο δικό μας ρυθμό.

Ήμασταν το φαβορί πριν από την αναμέτρηση με την Ορτίτζια, η οποία δεν είχε τίποτα να χάσει. Το σκορ πήγε χαμηλά γιατί και εμείς ήμασταν πολύ καλοί στην άμυνα και πέσαμε πάνω σε ένα πολύ καλό Τεμπέστι, ο οποίος παραμένει εξαιρετικός τερματοφύλακας.

Κρατάμε την καλή άμυνα, αφού δεχθήκαμε μόνο τέσσερα γκολ και τη νίκη. Στα επόμενα δύο παιχνίδια θα παίξουμε πιο ελεύθερα και θα μπορούμε να έχουμε καλύτερο ρυθμό στο παιχνίδι από την αρχή».

«Δεν έχουμε παίξει επίσημο αγώνα για 5 εβδομάδες»

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς, ο οποίος ισοφάρισε σε 2-2 στο δεύτερο οκτάλεπτο, τόνισε: «Μία πρεμιέρα στο Champions League, είναι πάντα δύσκολη με οποιοδήποτε αντίπαλο, πόσο μάλλον υπό τις συνθήκες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε εμείς και δεν έχουμε παίξει επίσημο αγώνα για 5 εβδομάδες.

Η Ορτίτζια γνωρίζουμε ότι είναι μία σκληροτράχηλη ομάδα με δυνατή άμυνα και ξέραμε πως πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στον παραπάνω και στη δική μας άμυνα για να κερδίσουμε. Και αυτό κάναμε επιτυχώς και ήρθε μία πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια του ομίλου».

Ο Δημήτρης Σκουμπάκης, ο οποίος έκανε το καθοριστικό 5-3 στο 3ο οκτάλεπτο, δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε ένα τέτοιο ξεκίνημα, ειδικά μετά από τόσο καιρό που είχαμε να παίξουμε επίσημο αγώνα. Πολύ σημαντικό ότι κρατήσαμε την άμυνά μας στα 4 γκολ. Εκεί είναι το δυνατό μας σημείο, εκεί εστιάζουμε και μετά έρχονται τα γκολ. Δείξαμε ένα καλό πρόσωπο για πρώτο παιχνίδι. Η συνέχεια είναι δύσκολη, αλλά πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι στα παιχνίδια που ακολουθούν».

https://athlosnews.gr/olympiakos-ortitzia-6-4-thrylos-paron/

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς