17.9 C
Athens

Super League: Μια παρέα… τυφλών από τη Λετονία στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός! (vid)

Η ΚΕΔ γνωστοποίησε τους ορισμούς της για την εξ αναβολής αναμέτρηση της πρώτης αγωνιστικής ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, ορίζοντας τον Λετονό, Αντρίς Τρεϊμάνις, ο οποίος θα σφυρίξει για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, ωστόσο έχει παρελθόν με ελληνικές ομάδες.

Βοηθοί του 35χρονου ρέφερι θα είναι οι συμπατριώτες του, Χάραλντς Γκουντερμάνις και Αλεκσέις Σπασιονίκοφς, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Διαμαντόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας). Στο VAR ορίστηκε ο Πορτογάλος Μπρούνο Εστέβες, ενώ βοηθός του ορίστηκε ο Φωτόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών). Ο Εστέβες είχε οριστεί και για το πρόσφατο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός της φετινής σεζόν, ωστόσο διαγνώστηκε με κορωνοϊό και τον αντικατέστη ο Ευαγγέλου.

Ο Τρεϊμάνις είχε σφυρίξει το πρόσφατο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την αντίπαλο του Ολυμπιακού για τους «32» του Europa League, Αϊντχόφεν (το οποίο έληξε 3-2), αλλά και το Παναθηναϊκός – Θέλτα 0-2 το 2016, πάλι για τους ομίλους του Europa League. Ο Λετονός διαιτητής ήταν άρχοντας του αγώνα στον αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την Πόρτο, στην πρεμιέρα των ομίλων, με τους Πορτογάλους να έχουν πολλά παράπονα για την διαιτησία του.

Η αναφορά περί «τυφλών» στον τίτλο του κειμένου δεν προέκυψε τυχαία. Στον αγώνα της Αϊντχόφεν με τον ΠΑΟΚ, ο Τρεϊμάνις ακύρωσε το γκολ με το οποίο οι Ολλανδοί θα ισοφάριζαν σε 1-1 μετά από υπόδειξη του β’ βοηθού (Σπασιονίκοφς). Η λεπτομέρεια στην όλη υπόθεση είναι πως τον σκόρερ της PSV κάλυπτε η μισή ομάδα του ΠΑΟΚ, συν τον γκολκίπερ Ζίβκοβιτς. Με απλά λόγια, έξι παίκτες βρίσκονταν πίσω από τον Μάλεν την ώρα της μεταβίβασης, με τουλάχιστον δυο εξ αυτών να απέχουν τουλάχιστον δυο μέτρα από τον παίκτη της Αϊντχόφεν!

Δείτε την απίστευτη φάση στο FWS:

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς