23.3 C
Athens

Ολυμπιακός: Αυτό είναι σωστό, γκολ χωρίς σταματημό…

Ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης γράφει για το αγωνιστικό ξέσπασμα του Ολυμπιακού στη Λαμία, που ήρθε την κατάλληλη στιγμή και πρέπει να συνεχιστεί

Ήταν από τους αγώνες που αν το φαβορί δεν παρουσιαζόταν σοβαρό και προσεκτικό, ελλόχευε ο κίνδυνος στραβοπατήματος. Η ομάδα προερχόταν από ένα άσχημο αποτέλεσμα κόντρα στην Πόρτο, αλλά αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Έχει τον τρόπο να στέκεται στα πόδια του και να βγάζει αντίδραση στο αμέσως επόμενο παιχνίδι, δείχνοντας χαρακτήρα και προσωπικότητα.

Τι πιο ουσιαστικό και ωραίο από μία «εξάρα» στο «βούρκο» της Λαμίας. Με έξοχες συνεργασίες, έξι υπέροχα γκολ σε δημιουργία και εκτέλεση (για πρώτη φορά επί εποχή Μαρτίνς η ομάδα σκόραρε έξι τέρματα σε μία αναμέτρηση) γιατί ακόμα και το πέναλτι του Σουντανί ήταν άψογα εκτελεσμένο, έξι διαφορετικούς σκόρερ…

Είναι ευλογία για έναν προπονητή να βλέπει σε τέτοια παραγωγικά απογεύματα έξι διαφορετικούς ποδοσφαιριστές να βρίσκουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Η αποθέωση της ομαδικότητας και της αρμονικής λετουργίας εντός αγωνιστικού χώρου, έστω και αν αυτός γεμίζει με λάσπη και λακκούβες έπειτα από μία βροχή. Με τους, εξαιρετικούς σε απόδοση, Μπουχαλάκη, Εμβιλά και Ελ Αραμπί να «ανοίγουν» το δρόμο της νίκης και τους δύο τελευταίους να παίρνουν πολύτιμες ανάσες στο δεύτερο ημίχρονο από τη στιγμή που το επέτρεψε η εξέλιξη του αγώνα.

Οι Ερυθρόλευκοι σκόραραν σε δύο «παρτίδες». Τρία γκολ σε 22 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο (από το 13′ έως το 35′) και άλλα τρία τέρματα στο φινάλε του αγώνα, μέσα σε πέντε λεπτά, από το 82′ μέχρι το 87′! Υπήρξε ένα διαστημα στο δεύτερο ημίχρονο, όπου η ομάδα διαχειρίστηκε το αποτέλεσμα και δεν φόρτσαρε για να διευρύνει το προβάδισμα, αλλά η είσοδος των Σουντανί και Κάιπερς έδωσε φρεσκάδα και ένα ακόμα επιθετικό ξέσπασμα προς το τέλος της αναμέτρησης.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν πρέπει να σταματούν και να κατεβάζουν ταχύτητα, όταν το παιχνίδι προσφέρεται για ευρύ σκορ. Αυτό θέλει ο κόσμος, να βλέπει γκολ και θέαμα! Έτσι πρέπει να γίνεται, αυτό είναι σωστό, γκολ χωρίς σταματημό! Και κρίνοντας από τις αντιδράσεις και τους πανηγυρισμούς εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, από τους παίκτες που αγωνίζονταν και τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στον πάγκο, αυτό θέλουν άπαντες! Να βλέπουν όλους τους συμπαίκτες τους να μπαίνουν στην «εξίσωση» και να προσφέρουν.

Με τρία γκολ σε κάθε ημίχρονο, ο Ολυμπιακός «καθάρισε» επιβλητικά το παιχνίδι και το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε ατομικά. Είδαμε παίκτες να παίρνουν να παίρνουν χρόνο συμμετοχής και να δείχνουν ότι μπορούν να προσφέρουν περισσότερα, αρκεί να παίξουν και περισσότερο. Ο Τιάγκο Σίλβα αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός και δεύτερη συνολικά. Ο Πορτογάλος επιτελικός χαφ βγάζει όμορφα πράγματα και μία σιγουριά, που πηγάζει από την εμπιστοσύνη στις ικανότητές του. Είναι καιρός να τον δούμε και σε πιο κρίσιμα παιχνίδια, αλλά διαθέτει όλο το πακέτο. Και ποιότητα και τσαγανό. Βλέπει γήπεδο, κυκλοφορεί την μπάλα γρήγορα και απλά, είναι άρτια καταρτισμένος τεχνικά και δίνει μία ξεχωριστή «πινελιά» στο παιχνίδι της ομάδας.

Από εκεί και πέρα, ο Πέπε δεν έθελξε ξανά με την απόδοσή του, ενώ o Θανάσης Ανδρούτσος πήρε αγωνιστικά λεπτά στο δεξί άκρο της άμυνας και μέχρι να επιστρέψει ο Ντρέγκερ υπολογίζεται (και) για τη συγκεκριμένη θέση. Ο Χιλάλ Σουντανί πέτυχε ένα γκολ ψυχολογίας, έστω και από το σημείο του πέναλτι, σκοράροντας για πρώτη φορά μακριά από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Έχει περάσει δύσκολα την τελευταία τριετία, με δύο σοβαρούς τραυματισμούς στα δύο γόνατα. Ξέρουμε τι μπορεί να προσφέρει από την περασμένη σεζόν και το ζήτημα είναι να βρεθεί σε μία υποφερτή κατάσταση για να δώσει λύσεις. Τέλος, ο Ούγκο Κάιπερς σκόραρε με το κεφάλι ένα «σεντερφορίσιο» γκολ, μόλις στην 3η συμμετοχή του με την ομάδα. Ο Βέλγος επιθετικός έχει την αίσθηση του γκολ και στο χέρι του είναι να αρπάζει τις ευκαιρίες, όταν αυτές δίνονται. Μπορεί να μη διαθέτει τη σπουδαία τεχνική, αλλά οι σέντερ φορ χαρακτηρίζονται κυρίως από τα τελειώματά τους και ο 23χρονος κυνηγός έχει το γκολ στο… αίμα του.

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός των 27 γκολ σε 10 αγώνες στη Super League, η καλύτερη επίθεση του Πρωταθλήματος με διαφορά 7 γκολ από την αμέσως επόμενη (όπως και η καλύτερη άμυνα με διαφορά από τη δεύτερη), πήρε το πρώτο υπέρ του πέναλτι στη 10η αναμέτρηση που δίνει στο Πρωτάθλημα! Και αυτό, με το παιχνίδι τελειωμένο στο 3-0 έπειτα από χρήση VAR. Μία άλλη ομάδα, για παράδειγμα, με 14 γκολ λιγότερα έχει τα τετραπλάσια πέναλτι! Αυτό είναι το ποδόσφαιρο στα χρόνια της… εξυγίανσης.

Πάντως, αυτό που γίνεται με τα πέναλτι πρέπει να σταματήσει. Έχουν καταλογιστεί πέντε σε βάρος των Ερυθρόλευκων, στους τέσσερις αγώνες τους μέσα στον Δεκέμβριο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τα τρία εξ αυτών για χέρι! Χρειάζεται μεγαλύτερη συγκέντρωση και να πάψουν να δίνονται δικαιώματα από τους ποδοσφαιριστές, καθώς όλες οι φάσεις στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού «υπεραναλύονται» πολύ σχολαστικά και οι διαιτητές αναζητούν την παραμικρή αφορμή για να υποδείξουν την άσπρη βούλα εναντίον τους.

https://athlosnews.gr/lamia-olympiakos-0-6-isopedotikos-thrylos-me-6-diaforetikoys-skorer/?fbclid=IwAR1_UQQm66vuXgYcqn5FWNAVJS5-czvaovTonIzBZtjrPXZBoK1pMtAzU0U

https://athlosnews.gr/xespasma-marinaki-se-tetoio-agonistiko-choro-den-stekontai-oyte-gaidoyria/

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς