16.8 C
Athens

Στο «κόλπο» του click away και τα εμπορικά κέντρα

Και τη συμμετοχή των εμπορικών κέντρων, πέρα από τα συνοικιακά καταστήματα, φαίνεται πως προβλέπει η διαδικασία του click away.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ, τα καταστήματα εντός των εμπορικών κέντρων, αν και σε κλειστό χώρο, είναι δυνατόν να εξυπηρετούν με τη σειρά τους από σήμερα πελάτες, εφόσον πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Ειδικότερα, με βάση το ΦΕΚ, επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κλειστού τύπου εμπορικά κέντρα και όσες λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops-in a-shop), μπορούν να αναπτύξουν τη διαδικασία εξ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας (click away) σε ανοιχτό εξωτερικό χώρο σύμφωνα με τα οριζόμενα. 

Μπορούν δηλαδή να εξυπηρετήσουν πελάτες, εφόσον δημιουργήσουν σταντ σε εξωτερικούς χώρους, όπου θα παραδίδουν τα προϊόντα που έχουν νωρίτερα παραγγελθεί, τηρώντας τα μέτρα και τις αποστάσεις. 

Πολλές μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, ειδικά παιχνιδιών, δέχθηκαν χιλιάδες παραγγελίες μέσω click away, ξεκινώντας από σήμερα τη διαδικασία παράδοσης στους καταναλωτές.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς