16.2 C
Athens

Λαμία – Ολυμπιακός 0-6: Ισοπεδωτικός Θρύλος με 6 διαφορετικούς σκόρερ!

Έχοντας έξι διαφορετικούς σκόρερ (!), ο Ολυμπιακός σάρωσε τη Λαμία με 6-0 και διατηρήθηκε στην κορυφή της Super League - Από τρία γκολ σε κάθε ημίχρονο πέτυχαν οι επιβλητικοί Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης στο «βούρκο» της Λαμίας, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με το εντυπωσιακό 6-0, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής. Έτσι, οι νταμπλούχοι Ελλάδας παρέμειναν στην κορυφή της Super League, φτάνοντας τους 28 βαθμούς σε 10 παιχνίδια (9-1-0).

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν επιβλητική εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, σκοράροντας τρία υπέροχα γκολ. Ειδικά το δεύτερο, από τον Γιαν Εμβιλά, ήταν χάρμα ιδέσθαι! Ο Γάλλος μέσος σκόραρε με ένα απίστευτο αριστερό σουτ στην κίνηση εκτός μεγάλης περιοχής, ένα τέρμα που είναι το πρώτο του επίσημο μετά τον Οκτώβριο του 2017! Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης άνοιξε το δρόμο της νίκης με επιτόπια κεφαλιά στο 13ο λεπτό, ενώ το 3-0 «έγραψε» ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 35′.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Θρύλος σημείωσε ακόμα τρία γκολ, όλα στο τελευταίο δεκάλεπτο! Ο Χιλάλ Σουντανί έκανε το 4-0 στο 82′ με το πρώτο πέναλτι του Ολυμπιακού στην τρέχουσα σεζόν (!) και άνοιξε λογαριασμό στη φετινή Super League, όπως και ο Ούγκο Κάιπερς, που σκόραρε με κεφαλιά στο 83′. Το τελικό 6-0 διαμόρφωσε ο Γιώργος Μασούρας με το 5ο γκολ του στο φετινό Πρωτάθλημα (σε 9 συμμετοχές).

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του πανηγύρισαν και τα έξι γκολ με τον ίδιο τρόπο. Με πολλά χαμόγελα και πειράγματα, ο ένας πανηγύριζε το γκολ του άλλου. Όχι μόνο αυτοί που αγωνίζονταν, αλλά και οι ποδοσφαιριστές του πάγκου και όλα τα μέλη της αποστολής, δείχνοντας το ενωτικό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, η οποία λειτουργεί ως οικογένεια.

Η Λαμία έχασε πέναλτι στο 64′ με τον Μίλος Ντέλετιτς, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Αυτό είναι το 5ο πέναλτι σε βάρος του Ολυμπιακού, στους τέσσερις τελευταίους επίσημους αγώνες του σε Ελλάδα και Ευρώπη! Η ομάδα της Φθιώτιδας έμεινε με 10 παίκτες στο 81′ λόγω αποβολής του Γιώργου Σαραμαντά με δεύτερη κίτρινη κάρτα, στη φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Ολυμπιακός. Οι γηπεδούχοι παρέμειναν και στο 10ο παιχνίδι Πρωταθλήματος χωρίς νίκη και «κολλημένοι» στη 14η και τελευταία θέση και τους 2 βαθμούς (0-2-8). Ο αγώνας

Ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε τη Λαμία με διάταξη 5-4-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Θεοδωρόπουλος. Ο Προβυδάκης κάλυψε όλη τη δεξιά πλευρά και ο Σαραμαντάς την αριστερή. Οι στόπερ ήταν τρεις: οι Ζιούλης, Τζανετόπουλος και Αντέτζο, από δεξιά προς αριστερά. Οι Γκούγκα και Μπουλούλης ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι, με τους Ντέλετιτς και Ρόμανιτς να παίζουν μπροστά τους. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Αραμπούλι.

Από την πλευρά του, ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1. Ο Πορτογάλος προπονητής προχώρησε σε δύο αλλαγές στην εντεκάδα, συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι και την εντός έδρας ήττα από την Πόρτο με 2-0 για την 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Oι Καμαρά και Βρουσάι αντικαταστάθηκαν από τους Τιάγκο Σίλβα και Ραντζέλοβιτς.

Ο Σα υπερασπίστηκε την εστία. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, αγωνίστηκαν οι Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας. Οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Ραντζέλοβιτς κάλυψε τη δεξιά πλευρά της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Μασούρας την αριστερή. Ο Τιάγκο Σίλβα αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως βασικός (μόλις η 2η επίσημη συμμετοχή του), έχοντας δημιουργικό ρόλο, πίσω από τον Ελ Αραμπί, ο οποίος έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε κακή κατάσταση λόγω της βροχής και η μπάλα με δυσκολία κυλούσε πάνω στο χορτάρι λόγω του νερού και της λάσπης. Το τερέν ήταν βαρύ και αποτέλεσε εμπόδιο, ιδίως για την ομάδα που ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο και αυτή ήταν ο Ολυμπιακός. Η Λαμία προσπάθησε να αιφνιδιάσει και απείλησε στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο 3′ ο Προβυδάκης επιχείρησε σουτ εκτός μεγάλης περιοχής και η μπάλα πέρασε από την εστία. Στο 6′ ο Ντέλετιτς πήρε τον εσωτερικό διάδρομο από αριστερά, αποφεύγοντας τον Σεμέδο (ο οποίος δεν έκανε φάουλ για να ανακόψει τον αντίπαλο), και μπήκε στην περιοχή. Το γύρισμά του, όμως, δεν ήταν καλό, ενώ κανένας από τους συμπαίκτες του δεν είχε ακολουθήσει τη φάση. Έτσι, ο Εμβιλά έδιωξε για σιγουριά σε κόρνερ.

Στο 7′ ο Ελ Αραμπί «άνοιξε» αριστερά στον Μασούρα, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα, με τον Σαραμαντά να προλαβαίνει τον Ραντζέλοβιτς στο πρώτο δοκάρι και να απομακρύνει την μπάλα πριν ο Σέρβος έρθει σε επαφή μαζί της, στο ύψος της μικρής περιοχής. Στο 10′ ο Εμβιλά δοκίμασε για πρώτη φορά το δεξί πόδι του εκτός περιοχής, η μπάλα αναπήδησε μπροστά στον Θεοδωρόπουλο, ο οποίος έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ, πέφτοντας στην αριστερη γωνία της εστίας του.

Ο Σα μπλόκαρε το σουτ του Μπουλούλη στο 12′ έπειτα από αντεπίθεση των γηπεδούχων και ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 13′! Ο Μασούρας κέρδισε φάουλ από τον Ζιούλη, ο οποίος γλίτωσε την κίτρινη κάρτα. Ο Μασούρας εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής, ο Θεοδωρόπουλος βγήκε άγαρμπα και έδιωξε την μπάλα, αλλά στην επαναφορά ο Μπουχαλάκης έκανε με κεφαλιά, χωρίς να επιχειρήσει καν άλμα, το 1-0, στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας από το ύψος του πέναλτι και πετυχαίνοντας το 3ο γκολ του στο φετινό Πρωτάθλημα (ρεκόρ παραγωγικότητας για μία σεζόν σε προσωπικό επίπεδο για τον Ανδρέα). Αυτό είναι το πιο γρήγορο γκολ που έχει πετύχει ο Ολυμπιακός στη Super League της τρέχουσας σεζόν.

Ο Σεμέδο συγκρούστηκε στον αέρα με τους Θεοδωρόπουλο και Αντέτζο στη φάση του γκολ και μόλις αυτό σημειώθηκε κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο, προκαλώντας έντονη ανησυχία σε όλους στο γήπεδο της Λαμίας. Ευτυχώς, όμως, δεν επρόκειτο για κάτι σοβαρό και ο Πορτογάλος στόπερ συνέχισε κανονικά το ματς.

Η Λαμία είχε μία καλή στιγμή στο 24′, όταν ο Ρόμανιτς κέρδισε την προσωπική μονομαχία από τον Ραφίνια και πλάσαρε από πλάγια θέση με το αριστερό, μετά τη σέντρα του Προβυδάκη από δεξιά και το διώξιμο του Ραφίνια με το κεφάλι, με τον Σα να βγαίνει έγκαιρα από την εστία του και να μπλοκάρει. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή μπάλας, συντριπτικά, με το μέρος του και από το 30′ ανέβασε την απόδοσή του, σκοράροντας δύο γκολ σε ένα δίλεπτο! Στο 34′ ο Χολέμπας κινήθηκε από αριστερά και σέντραρε. Ο Τζανετόπουλος απομάκρυνε με κεφαλιά και η μπαλιά στρώθηκε στον Εμβιλά, ο οποίος σούταρε στην κίνηση με το αριστερό έξω από τη μεγάλη περιοχή και έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Θεοδωρόπουλου, «γράφοντας» το 2-0 για τον Ολυμπιακό. Εκπληκτικό γκολ!

Ήταν ένα «άπιαστο» σουτ από τον Γάλλο κεντρικό μέσο, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά από τις 15 Οκτωβρίου 2017 και την αναμέτρηση Ροστόβ-Ρούμπιν Καζάν (0-1), όταν είχε πετύχει το νικητήριο γκολ της Ρούμπιν Καζάν. Δεν σκοράρει συχνά ο 30χρονος χαφ, αλλά έχει σημαντικό ρόλο μέσα στο γήπεδο και είναι πολύτιμος για την ομάδα του Μαρτίνς και την αρμονική λειτουργία του Θρύλου στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» τη νίκη στο αμέσως επόμενο λεπτό, σκοράροντας και τρίτο τέρμα στο «καπάκι»! Πάλι ο Χολέμπας κινήθηκε από αριστερά και πάσαρε κοντά στον Μασούρα, ο οποίος έκανε το γύρισμα από αριστερά, εντός μεγάλης περιοχής. Ο Ελ Αραμπί πρόλαβε την μπάλα και βγήκε στην πλάτη του Τζανετόπουλου στο πρώτο δοκάρι, σκοράροντας με δεξί πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής. Έτσι απλά, ο Μαροκινός επιθετικός έφτασε τα 9 γκολ σε 9 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα και τα 10 τέρματα συνολικά στην τρέχουσα σεζόν (σε 16 συμμετοχές). Οι Ερυθρόλευκοι πέτυχαν αυτό που ήθελαν, «καθαρίζοντας» το ματς από το πρώτο ημίχρονο.

Ο Μαρτίνς έκανε αλλαγή τον Εμβιλά στο ημίχρονο προκειμένου ο Γάλλος μέσος να «πάρει ανάσες» και να ξεκουραστεί. Έτσι, ο Πέπε συμμετείχε σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο. Να σημειωθεί πως ο προπονητής του Ολυμπιακού έμεινε άφωνος με την γκολάρα του Εμβιλά, φωνάζοντας τη λέξη «βόμβα» έπειτα από την επίτευξη του 2-0. Δύο αλλαγές έκανε ο Τεννές, με τον Τσούκαλο να αντικαθιστά τον Γκούγκα και τον Βασιλακάκη να παίρνει τη θέση του Μπουλούλη.

Ο Ολυμπιακός ήθελε να διαχειριστεί το υπέρ του προβάδισμα και, γιατί όχι, να το διευρύνει ακόμα περισσότερο. Στο 56′ η Λαμία έχασε την καλύτερη ευκαιρία της στην αναμέτρηση. Μετά το αβίαστο λάθος του Πέπε, ο Ρόμανιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας και πάσαρε στον Τσούκαλο, ο οποίος έκανε το γέμισμα από θέση μέσα αριστερά, ο Βασιλακάκης πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων και σούταρε με το δεξί, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία. Οι Ερυθρόλευκοι παρουσίασαν εμφανή σημάδια χαλάρωσης, έχοντας στο μυαλό και το παιχνίδι της Τετάρτης (16/12, 19:30) με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Στο 59′ ο Τιάγκο Σίλβα ελίχθηκε ελάχιστα έξω από τη μεγάλη περιοχή και επιχείρησε ένα «σκαφτό» δεξί σουτ, με τον Θεοδωρόπουλο να μπλοκάρει.

Στο 59′ ο Σεμέδο ένιωσε ενοχλήσεις στο δεξιό δικέφαλο, αλλά παρέμεινε για λίγο στο ματς. Στο 61′ ο Ραντζέλοβιτς έκανε χέρι με το αριστερό εντός περιοχής, μετά την πάσα που δέχθηκε από τον Τιάγκο Σίλβα. Ο Βάτσιος πήγε να δει τη φάση στο βίντεο έπειτα από ειδοποίηση του VAR και στο 63′ υπέδειξε σωστά το σημείο του πέναλτι. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης του βίντεο, ο Σουντανί πήρε τη θέση του Ελ Αραμπί στο 62′. Ο Ντέλετιτς ανέλαβε την εκτέλεση στο 64′ και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, η οποία στη συνέχεια έσκασε εκτός γραμμής τέρματος, με τον Σα να πέφτει στη δεξιά γωνία της εστίας του. Ο Ντέλετιτς δεν είχε το δικαίωμα να έρθει ξανά σε επαφή με την μπάλα, καθώς αυτή προσέκρουσε στο δοκάρι. Έτσι, υποδείχθηκε έμμεσο φάουλ υπέρ των Πειραιωτών. Αυτό είναι το 5ο πέναλτι που καταλογίζεται σε βάρος του Ολυμπιακού τις τελευταίες 13 ημέρες και σε τέσσερις διαδοχικούς αγώνες! Και το πρώτο χαμένο…

Ο Μαρτίνς ξεκούρασε και τον Ραφίνια, με τον Ανδρούτσο να παίρνει τη θέση του στο 66′, ενώ στο ίδιο λεπτό αντικαταστάθηκε και ο Σεμέδο από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Δεν είχε κανένα λόγο να παραμείνει στο ματς ο Πορτογάλος στόπερ και ο προπονητής του τον προφύλαξε. Ο Ολυμπιακός δεν είχε ακόμα ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο και είχαμε φτάσει αθόρυβα στο 70′.

Σε εκείνο το λεπτό, ο Μασούρας τροφοδότησε τον Σουντανί, ο οποίος πριν σουτάρει είδε τον Τζανετόπουλο να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ. Στο 75′ ο Κάιπερς αντικατέστησε τον Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος τα πήγε πολύ καλά, βοηθώντας στην κυκλοφορία της μπάλας σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο. Στο 76′ ο Μπουχαλάκης αναχαίτισε αντεπίθεση της Λαμίας και βγήκε στην κόντρα, σουτάροντας με το αριστερό και την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 77′ ο Χολέμπας κινήθηκε από αριστερά και βρήκε τον Σουντανί στη μεγάλη περιοχή. Ο Αλγερινός (αφού κοντρόλαρε αρχικά με το δεξί πόδι) σούταρε με το αριστερό και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων μπλόκαρε.

Στο 78′ ο Πέπε με ωραίο γέμισμα τροφοδότησε τον Ραντζέλοβιτς, ο οποίος κοντρόλαρε με το δεξί και προσπάθησε να εφορμήσει στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Σαραμαντάς βρήκε την μπάλα με το δεξί χέρι εντός περιοχής και την απομάκρυνε. Στο 80′ ο Βάτσιος πήγε να δει τη φάση κατόπιν υπόδειξης του VAR. Στο 81′ ο διαιτητής υπέδειξε το πρώτο πέναλτι στη σεζόν υπέρ του Ολυμπιακού! Μάλιστα, παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τον αμυντικό της Λαμίας, που ήταν η δεύτερη με συνέπεια να αποβληθεί και η Λαμία να μείνει με 10 ποδοσφαιριστές. Ο Σουντανί ανέλαβε την εκτέλεση στο 82′ και «ψάρεψε» τον Θεοδωρόπουλο, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας και ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-0. Ο Αλγερινός κυνηγός πέτυχε το 1ο γκολ του στην τρέχουσα σεζόν, στην 7η συμμετοχή του σε αυτό το διάστημα. Παράλληλα, σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε εκτός έδρας αναμέτρηση, καθώς όλα τα προηγούμενα γκολ του (7 τέρματα σε 27 συμμετοχές) είχαν σημειωθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»! Ο Ολυμπιακός σκόραρε για δεύτερη φορά στο «καπάκι», μέσα στο ίδιο ματς! Στο 83′ ο Ραντζέλοβιτς σέντραρε από δεξιά έπειτα από όμορφη κάθετη πάσα του Πέπε με το αριστερό και ο Κάιπερς πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Θεοδωρόπουλου. Ήταν το 5-0 για τον Θρύλο, με τον Βέλγο επιθετικό να ανοίγει λογαριασμό με τη φανέλα της ομάδας, στην 3η του συμμετοχή. Οι Πειραιώτες είχαν πάρει φόρα και έφτασαν τα 6 γκολ στην αναμέτρηση! Ο Πέπε «άνοιξε» στα δεξιά, ο Ανδρούτσος σέντραρε καλοζυγισμένα προς τη μεγάλη περιοχή και ο Μασούρας, στο δεύτερο δοκάρι, βρήκε την μπάλα με το αριστερό και την έσπρωξε στα δίχτυα (87′). Το 5ο γκολ του Έλληνα μεσοεπιθετικού στην 9η συμμετοχή του στο φετινό Πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Μαρτίνς είχαν ακόμα δύο καλές στιγμές στις καθυστερήσεις. Στο 90’+3′ ο Μπουχαλάκης τροφοδότησε τον Ραντζέλοβιτς στα δεξιά της μεγάλης περιοχής, ο Σέρβος εξτρέμ σούταρε με το δεξί, αλλά ο Θεοδωρόπουλος έδιωξε σε κόρνερ. Στο 90’+5′ και έπειτα από ένα γέμισμα από δεξιά, ο Σουντανί προσπάθησε να πετύχει το γκολ της σεζόν! Κοντρόλαρε με το δεξί και επιχείρησε εναέριο αριστερό σουτ, με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία. Εκπληκτική ενέργεια από τον Αλγερινό επιθετικό, ο οποίος είχε πετύχει νωρίτερα το γκολ που έψαχνε για να ανεβάσει την ψυχολογία του μετά το σοβαρό τραυματισμό που είχε υποστεί τον περασμένο Φεβρουάριο.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα, πατώντας ΕΔΩ.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης, πατώντας ΕΔΩ.

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-6

Γήπεδο: «Αθανάσιος Διάκος»

ΓΚΟΛ: 13′ Μπουχαλάκης, 34′ Εμβιλά, 35′ Ελ Αραμπί, 82′ πέν. Σουντανί, 83′ Κάιπερς, 87′ Μασούρας

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής)
Βοηθοί: Ράινχαρντ Μπούξμπαουμ (ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής), Μιχαήλ Δημόπουλος (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής)
Τέταρτος: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (ΕΠΣ Χαλκιδικής)
Διαιτητής VAR: Στέφανος Κουμπαράκης (ΕΠΣ Κυκλάδων)
Διαιτητής AVAR: Χρήστος Μπαλτάς (ΕΠΣ Αχαΐας)

Κίτρινες κάρτες: 37′ Τζανετόπουλος, 73′ Σαραμαντάς / 28′ Εμβιλά

Κόκκινη κάρτα: 81′ Σαραμαντάς (δεύτερη κίτρινη)

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 (Τεννές): Θεοδωρόπουλος, Προβυδάκης, Ζιούλης, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σαραμαντάς, Γκούγκα (46′ Τσούκαλος), Μπουλούλης (46′ Βασιλακάκης), Ντέλετιτς (85′ Κωστίκας), Ρόμανιτς, Αραμπούλι (84′ Βλαχομήτρος).

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια (66′ Ανδρούτσος), Σεμέδο (66′ Παπαδόπουλος), Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά (46′ Πέπε), Μπουχαλάκης, Ραντζέλοβιτς, Τιάγκο Σίλβα (75′ Κάιπερς), Μασούρας, Ελ Αραμπί (62′ Σουντανί).

https://athlosnews.gr/olympiakos-oi-11-kontra-sti-lamia/

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς