15 C
Athens

Μάτος: Ο Μπράνκο κατέστρεψε τα αποδυτήρια, θα ήθελα να επιστρέψω

Ο Λέο Μάτος μίλησε στην FORZA, μέσω live στο Instagram, για τους λόγους που αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ, που αφορούσαν την κατάσταση υγείας του πατέρα του στη Βραζιλία, για την επιθυμία του να κλείσει την καριέρα του στον Δικέφαλο, ενώ κατηγόρησε τον πρώην τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, Μάριο Μπράνκο, ότι κατέστρεψε το κλίμα στα αποδυτήρια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λέο Μάτος:

Για την κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Βραζιλία: «Η κατάσταση εδώ δεν είναι καλή, έχουμε περίπου 1000 νεκρούς ανά μέρα και δεν μπορούμε να κάνουμε lockdown λόγω της κατάστασης της οικονομίας. Εδώ οι άνθρωποι δουλεύουν καθημερινά για να έχουν να φάνε. Αν κλείσουν τα πάντα θα έχουμε νεκρούς στον δρόμο».

Για τους λόγους που έφυγε από τον ΠΑΟΚ: «Προσπάθησα να το ξεκαθαρίσω αλλά ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Πριν από 1,5 χρόνο ο πατέρας μου έλαβε τα άσχημα νέα ότι έχει καρκίνο. Από τότε η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη για εμένα καθώς πάντα έχω την οικογένεια στο πλευρό μου.

Έπρεπε να προπονούμαι με την ομάδα, να παίζω τα παιχνίδια και στο μεσοδιάστημα να μιλάω καθημερινά με τους γιατρούς για να του βρούμε την κατάλληλη κλινική, την θεραπεία, να καλύψω τα έξοδα της εγχείρησης. Ήταν δύσκολη απόφαση για εμένα γιατί όλοι ξέρουν ότι αγαπάω τον ΠΑΟΚ, ωστόσο, έπρεπε να γυρίσω στο Ρίο γιατί δεν ήξερα αν θα δω ξανά τον πατέρα μου.

Είχα και άλλες προτάσεις στο παρελθόν από τη Βραζιλία αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα να γυρίσω. Είναι πολύ καλύτερα τώρα ο πατέρας μου, μένω δύο χιλιόμετρα μακριά. Χρειάζεται να περιμένουμε λίγο ακόμα για να δούμε την αντίδραση του οργανισμού του, ωστόσο πιστεύω ότι όλα θα είναι καλά».

Για τις αναμνήσεις του από τον ΠΑΟΚ: «Από τον ΠΑΟΚ έχω μόνο καλές αναμνήσεις. Εκτός από τον Μάριο Μπράνκο που κατέστρεψε το κλίμα μέσα στα αποδυτήρια! Δεν φοβάμαι να το πω αυτό γιατί ξέρω τι έκανε σε εμένα. Αλλά γενικότερα για τον ΠΑΟΚ έχω να πω τα καλύτερα πράγματα, ήταν το καλύτερο διάστημα της καριέρας μου».

Για το επερχόμενο παιχνίδι με τον Άρη: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ξέρουμε καλά ότι αυτού του είδους τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Ωστόσο στον ΠΑΟΚ ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και εμπιστεύομαι τους πρώην συμπαίκτες μου ότι θα κάνουν αυτό που πρέπει για να πάρουν τους τρεις σημαντικούς βαθμούς».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Πάμπλο Γκάρσια. Άξιζε την ευκαιρία πολύ νωρίτερα. Έκανε φανταστική δουλειά στην δεύτερη ομάδα κέρδισε πολλούς τίτλους και τον εμπιστεύομαι.

Ξέρω ότι θα κάνει το καλύτερο με την πρώτη ομάδα για να πάρει τίτλους με τον ΠΑΟΚ. Είναι καλός φίλος. Μιλούσαμε όσο ήμουν στη Θεσσαλονίκη και τον αγαπώ σαν άνθρωπο και σαν ποδοσφαιριστή. Είχαμε πάρα πολλά κοινά, ήταν και αυτός… τρελός».

Για το αν θέλει να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ: «Είναι εύκολη η ερώτηση. Όλοι ξέρουν ότι αγαπάω τον ΠΑΟΚ. Θα ήθελα να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ αλλά τώρα έχω συμβόλαιο με την Βάσκο και σέβομαι τους ανθρώπους που μου άνοιξαν την πόρτα όταν ο πατέρας μου με χρειαζόταν δίπλα μου.

Αλλά μόλις τελειώσει το συμβόλαιο θα ήθελα να γυρίσω πίσω. Όλοι ξέρουν ότι ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ, αλλά στη ζωή δεν έρχονται όλα όπως τα θέλεις. Θέλω να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ όταν τελειώσει το συμβόλαιο μου, γιατί θεωρώ ότι δεν έχω ολοκληρώσει την ιστορία μου με την ομάδα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς