18 C
Athens

Ολυμπιακός: Η ώρα του Τιάγκο Σίλβα

Ο Τιάγκο Σίλβα ετοιμάζεται να παίξει για πρώτη φορά ως βασικός με τη φανέλα του Ολυμπιακού και ο Πέδρο Μαρτίνς περιμένει πολλά από τον συμπατριώτη του

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει σήμερα (12/12) την προετοιμασία του για τον εκτός έδρας αγώνα με τη Λαμία (13/12, 15:00) και αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής ο Τιάγκο Σίλβα ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του ως βασικός.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε την είδηση στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη στη συνδρομητική τηλεόραση και ο 27χρονος χαφ έχει τη στιγμή του για να δείξει ότι μπορεί να προσφέρει. Το πρώτο δείγμα ήταν άκρως θετικό, καθώς πήρε χρόνο συμμετοχής για πρώτη φορά το περασμένο Σάββατο (5/12), στην εντός έδρας επικράτηση επί του Βόλου με 4-1, όταν και αγωνίστηκε για 12 λεπτά ως αλλαγή, προλαβαίνοντας να δώσει την ασίστ στο τέταρτο γκολ της ομάδας.

Ο Πορτογάλος επιτελικός χαφ μπορεί να μη δηλώθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα λόγω ενός τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε, αλλά διαθέτει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά για να φανεί χρήσιμος, ιδιαίτερα κόντρα σε ομάδες που παίζουν κλειστά, όπως θα κάνει και η Λαμία. Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής αναμένεται να παίξει πίσω από τον επιθετικό, στη διάταξη 4-2-3-1 που ετοιμάζει ο Μαρτίνς για το συγκεκριμένο ματς, καθώς ο Κώστας Φορτούνης αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι διαθέσιμος.

Ο Σίλβα είχε μία «γεμάτη» σεζόν τη Νότιγχαμ Φόρεστ στην Championship (3 γκολ και 4 ασίστ σε 44 συμμετοχές), σε ένα Πρωτάθλημα που κυριαρχούν η σκληράδα και η δύναμη, αλλά ο ίδιος κατάφερε να ανταπεξέλθει. Αν και μπαλαδόρος, παρατηρήθηκε επτά φορές με κίτρινη κάρτα, κάτι που δείχνει ότι έχει τσαγανό και δεν διακρίνεται μόνο για την ικανότητά του με την μπάλα στα πόδια. Στη Λαμία, ο αγωνιστικός χώρος δεν προβλέπεται να είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, οπότε όλοι αυτοί οι παράγοντες θα παίξουν το ρόλο τους.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς