19.7 C
Athens

Europa League: Το πανόραμα της έκτης αγωνιστικής και τα σενάρια για τους αντιπάλους του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Πόρτο χθες βράδυ (09/12) με 0-2, για την τελευταία αγωνιστική του Champions League, ωστόσο προκρίθηκε στους «32» του Europa League, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε της Μαρσέιγ με 3-0 και έστειλε τους Γάλλους «σπίτι τους».

Οι Πειραιώτες στρέφουν πλέον την προσοχή τους στις εγχώριες διοργανώσεις (μένει να δούμε πως θα διεξαχθεί το Κύπελλο Ελλάδας) τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο. Ήδη γνωρίζει τους 9 από τους 16 αντιπάλους, που βρίσκονται στο γκρουπ δυναμικότητας των ισχυρών.

Ωστόσο μένει να μάθουν τον αντίπαλο που θα βγάλει η κληρωτίδα για τα νοκ-άουτ του Europa League. Πάμε να δούμε πως διαμορφώνονται οι όμιλοι μέχρι στιγμής, και τι ρόλο μπορούν να παίξουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στην κλήρωση του Ολυμπιακού.

1ος όμιλος

Η Ρόμα έχει κατακτήσει ήδη την πρώτη θέση, επομένως γνωρίζουμε ήδη από τώρα ότι είναι πιθανή αντίπαλος του Ολυμπιακού. Γιουνγκ Μπόις και Κλουζ θα δώσουν την δική τους μονομαχία για την πρόκριση στους «32», όντας φυσικά στους ανίσχυρους. Τελευταία είναι η ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

ΤΣΣΚΑ Σόφιας – Ρόμα (19:55)
Γιουνγκ Μπόις – Κλουζ (19:55)
Βαθμολογία: Ρόμα 13, Γιουνγκ Μπόις 7, Κλουζ 5, ΤΣΣΚΑ Σόφιας 2

2ος όμιλος

Και εδώ γνωρίζουμε ήδη τον πιθανό αντίπαλο του Ολυμπιακού, καθώς η Άρσεναλ έχει εξασφαλίσει ήδη την πρώτη θέση του ομίλου, έχοντας το απόλυτο μέχρι στιγμής. Για την δεύτερη θέση μονομαχούν οι Μόλντε και Ραπίντ Βιέννης, με τους Αυστριακούς να καλούνται να κάνουν την υπέρβαση στο εις βάρος τους (1-0) στην Νορβηγία, ενώ τελευταία και χωρίς βαθμό είναι η Ντάνταλκ.

Ντάνταλκ – Άρσεναλ (19:55)

Ραπίντ Βιέννης – Μόλντε (19:55)

Βαθμολογία: Άρσεναλ 15, Μόλντε 9, Ραπίντ Βιέννης 6, Ντάνταλκ 0

3ος όμιλος

Σε αυτό τον όμιλο τα πράγματα είναι ανοικτά. Σλάβια Πράγας και Μπάγερ Λεβερκούζεν έχουν προκριθεί, αλλά έχουν τους ίδιους βαθμούς (12). Οι «Ασπιρίνες» φιλοξενούν τους Τσέχους, και θέλουν μόνο την νίκη για την πρώτη θέση, καθώς το πρώτο ματς είχε λήξει 1-0 υπέρ της Σλάβια. Τον όμιλο συμπληρώνουν οι Νις και Χάποελ Μπερ Σεβά.

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Σλάβια Πράγας (19:55)
Χάποελ Μπερ Σεβά – Νις (19:55)

Βαθμολογία: Σλάβια 12, Μπάγερ 12, Μπερ Σεβά 3, Νις 3

4ος όμιλος

Ρέιντζερς και Μπενφίκα ισοβαθμούν με 11 βαθμούς μετά από πέντε παιχνίδια στην φάση των ομίλων. Οι Σκωτσέζοι ταξιδεύουν στην Πολωνία, όπου θα αντιμετωπίσουν την Λεχ Πόζναν, ενώ οι Λουζιτανοί στο Βέλγιο, όπου θα αντιμετωπίσουν την Σταντάρ Λιέγης. Η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ πρέπει να φέρει το ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα για να παραμείνει στην πρώτη θέση.

Λεχ Πόζναν – Ρέιντζερς (19:55)

Σταντάρ Λιέγης – Μπενφίκα (19:55)

Βαθμολογία: Ρέιντζερς 11, Μπενφίκα 11, Σταντάρ 3, Λεχ Πόζναν 3

5ος όμιλος

Πρόκειται για τον όμιλο του ΠΑΟΚ. Λίγο πολύ τι ισχύει είναι γνωστό. Γρανάδα και Αϊντχόβεν έχουν προκριθεί και πλέον διεκδικούν την πρώτη θέση. Οι Ισπανοί θέλουν το ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα, όντας στην πρώτη θέση ή αν χάσουν από τον ΠΑΟΚ, η Αϊντχόβεν να έρθει ισόπαλη με την Ομόνοια στην Ολλανδία.

ΠΑΟΚ – Γρανάδα (19:55)

Αϊντχόβεν – Ομόνοια (19:55)

Βαθμολογία: Γρανάδα 10, Αϊντχόβεν 9, ΠΑΟΚ 5, Ομόνοια 4

6ος όμιλος

Πρόκειται για τον πιο αμφίρροπο όμιλο του Europa League Τρεις ομάδες διεκδικούν δύο θέσεις, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος θα τερματίσει πρώτος. Η Νάπολι, που προπορεύεται, υποδέχεται την Ρεάλ Σοσιεδάδ, ενώ η Αλκμάαρ φιλοξενείται από την αδιάφορη Ριέκα. Οι Ισπανοί έχουν το προβάδισμα στον βαθμολογικό πίνακα, ωστόσο ξέρουν ότι έχουν δύσκολο έργο, απέναντι στην ομάδα του Μανωλά. Η Αλκμάαρ υπερτερεί της Ρεάλ Νάπολι στην ισοβαθμία, όχι όμως της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Νάπολι – Ρεάλ Σοσιεδάδ (19:55)

Ριέκα – Αλκμάαρ (19:55)

Βαθμολογία: Νάπολι 10, Ρεάλ Σοσιεδάδ 8, Αλκμάαρ 8, Ριέκα 1

7ος όμιλος

Ο όμιλος της ΑΕΚ. Και εδώ τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστά. Λέστερ και Μπράγκα έχουν προκριθεί και είναι ισόβαθμες, με τις «Αλεπούδες» να υπερισχύουν στην ισοβαθμία. Επομένως θέλουν καλύτερο ή ίδιο αποτέλεσμα από τους Πορτογάλους για να προκριθούν ως πρώτοι.

Λέστερ – ΑΕΚ (22:00)

Μπράγκα – Ζόρια (22:00)

Βαθμολογία: Λέστερ 10, Μπράγκα 10, Ζόρια 6, ΑΕΚ 3

8Ος Όμιλος

Μια έκπληξη πάει να ολοκληρωθεί σε αυτό τον όμιλο, καθώς η Λιλ με νίκη αφήνει δεύτερη την Μίλαν, η οποία είναι πρώτη στην Serie A. Οι «λιλουά» ταξιδεύουν στην Σκωτία για να αντιμετωπίσουν την Σέλτικ, ενώ η Μίλαν στην Τσεχία, όπου φιλοξενείται από την Σπάρτα Πράγας.

Σπάρτα Πράγας – Μίλαν (22:00)

Σέλτικ – Λι (22:00)

Βαθμολογία: Λιλ 11, Μίλαν 10, Σπάρτα Πράγας 6, Σέλτικ 1

9ος όμιλος

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα σε αυτόν τον όμιλο, στον οποίο αναβλήθηκε για πρώτη φορά παιχνίδι, λόγω κορωνοϊού, καθώς η Καραμπάγκ κατέγραψε πολλά κρούσματα. Το γεγονός ότι το παιχνίδι είναι αδιάφορο ίσως οδηγήσει την UEFA στην απόφαση να το δώσει στα χαρτιά στην Βιγιαρεάλ. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, Μακάμπι Τελ-Αβίβ και Σίβασπορ παλεύουν για μια θέση στους «32».

Βιγιαρέαλ – Καραμπάκ (αναβλήθηκε)

Μακάμπι Τελ-Αβίβ – Σίβασπορ (22:00)

Βαθμολογία: Βιγιαρεάλ 13, Μακάμπι 8, Σίβασπορ 6, Καραμπάκ 1

10ος όμιλος

Και εδώ είναι πιθανή μια έκπληξη, καθώς αν η Αντβέρπ μείνει όρθια στο Λονδίνο κόντρα στην Τότεναμ, μένει πρώτη στον όμιλο. Οι δυο τους έχουν έναν «τελικό πρώτης θέσης», καθώς έχουν τσεκάρει ήδη τα εισιτήρια για τους «32» του Europa League.

Αντβέρπ – Τότεναμ (22:00)

Λουντογκόρετς – ΛΑΣΚ (22:00)

Βαθμολογία: Αντβέρπ 12, Τότεναμ 10, ΛΑΣΚ 7, Λουντογκόρετς 0

11ος όμιλος

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχει εξασφαλίσει την πρωτιά στον όμιλο, και είναι μία ενδιαφέρουσα περίπτωση για τον Ολυμπιακό. Την δεύτερη θέση θα διεκδικήσουν οι Βόλφσμπεργκερ και Φέγιενορντ, σε μεταξύ τους αναμέτρηση στην Αυστρία, με τους γηπεδούχους να βολεύονται και με το «Χ» με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να είναι αδιάφορη.

Βόλφσμπεργκερ – Φέγιενορντ (22:00)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας (22:00)

Βαθμολογία: Ντινάμο 11, Βόλφσμπεργκερ 7, Φέγιενορντ 5, ΤΣΣΚΑ 3

12Ος όμιλος

Η Χοφενχάιμ έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλο, με την Ερυθρό Αστέρα να τερματίζει δεύτερος με τα παιχνίδια να μοιάζουν τυπικής διαδικασίας. Τρίτη θα τερματίσει η Σλόβαν Λίμπερετς και τέταρτη η Γάνδη.

Σλόβαν Λίμπερετς – Ερυθρός – Αστέρας (22:00)

Χοφενχάιμ – Γάνδη (22:00)

Βαθμολογία: Χοφενχάιμ 13, Ερυθρός Αστέρας 10, Σλόβαν 6, Γάνδη 0

Φυσικά ο Ολυμπιακός μπορεί να διασταυρωθεί και με ομάδες από το Champions League. Στους ισχυρούς θα τοποθετηθούν οι: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Κλαμπ Μπριζ, Άγιαξ και Σαχτάρ Ντόνετσκ, ενώ μαζί με τον Ολυμπιακό στους ανίσχυρους θα τοποθετηθούν οι: Σάλτσμπουργκ, Κράσνονταρ και Ντυναμό Κιέβου.

Αναλυτικά οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού:

Ρόμα

Άρσεναλ

Σλάβια Πράγας ή Μπάγερ Λεβερκούζεν

Ρέιντζερς ή Μπενφίκα

Γρανάδα ή Αϊντχόβεν

Νάπολι ή Ρεάλ Σοσιεδάδ ή Αλκμάαρ

Λέστερ ή Μπράγκα

Λιλ ή Μίλαν

Βιγιαρεάλ

Αντβέρπ ή Τότεναμ

Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Χοφενχάιμ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κλαμπ Μπριζ

Άγιαξ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς