16.2 C
Athens

Το scouting report του Ισραήλ

Η Εθνική μας αύριο κόντρα στο Ισραήλ (16.45) δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για πρόκριση στα προημιτελικά του Πανευρωπαϊκού νεανίδων β΄ κατηγορίας στην Αυστρία . Ο αγώνας στο Φούρστενφελντ είναι χωρίς αύριο για την Εθνική αφού με νίκη προκρίνεται ουσιαστικά στο 1-8 ενώ με ήττα αποκλείεται από την υπόθεση άνοδος και θα παίξει για το 9-16 .

Το Ισραήλ του Ρόε Λάζαρ είναι μια ομάδα που παραδοσιακά παίζει με το μαχαίρι στο στόμα. Οι θηλυκές Ισραηλινές Ράμπο έχουν καλά βασικά αλλά επουδενί σπουδαία αθλητικά προσόντα . Είναι μια ομάδα όμως που δεν χαρίζει σπιθαμή, τα δίνει πάντα όλα, διαθέτει πωρωμένες κοπέλες, με σπουδαία ψυχικά προσόντα, μαχήτριες και με βάση αυτά που έχουμε δει ως τώρα από τις διεθνείς μας υπερέχουν σε πάθος και αποθέματα .

Στον αντίποδα είναι το ιδανικό ματς για την Σύνθια Εζέτζα , δεν υπάρχει τρόπος να την αντιμετωπίσει το Ισραήλ σε ατομικό μαρκάρισμα και επομένως θα υπάρχει συνδυαστική άμυνα πάνω της. Η περιφέρειά του Ισραήλ διαθέτει πάντα φοβερή ενέργεια και στο ένας εναντίον ενός θα έχουμε δυσκολίες. Επίσης το Ισραήλ έχει ως τώρα τρεις πανεύκολες νίκες με Ελβετία, Κύπρο και Ισραήλ και είναι το πρώτο ματς που θα αντιμετωπίσει δυσκολίες. Τα ματς με την Ελλάδα είναι πάντα φωτιά σε όλες τις ηλικίες και φύλα.

Ξεχωρίσαμε τις γκαρντ Ροθ, Καρς, Άισνερ και τις φόργουορντ Κάστεν Ραζ, Ένγκελ και Σλες ενώ πρακτικά ψηλή χωρίς να είναι ιδιαίτερα παίζει η Γκαρζόν. Πάνε όλες στα ριμπάουντ, τα ποσοστά στα σουτ είναι καλά αλλά όχι κάτι εντυπωσιακό, αλλά πάντως με τρία ματς χωρίς αντίπαλο τα όποια συμπεράσματα είναι τραβηγμένα. Σε όλες τις θέσεις εκτός από εκείνες των ψηλών τα ματσαρίσματα βγαίνουν στο Ισραήλ  Είναι ο υπέρ πάντων αγώνας για τα ελληνικά χρώματα, που μπορεί  σε πιθανή νίκη πρόκριση να σημάνει σοβαρές ελληνικές ελπίδες για μετάλλιο και συνεπώς για άνοδο.

Η ήττα από την ανώτερη σαφώς Λιθουανία ίσως αποδειχθεί χρήσιμη για τα κορίτσια του Γερεουδάκη, που ξέρουν ότι δεν πρέπει να φοβηθούν αλλά να βάλουν τα κορμιά τους για να πάρουν την σημαντικότερη νίκη ως τώρα . Δεν μπορούν όμως ποτέ να χαλαρώσουν…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς