23.4 C
Athens

Επιτροπή διαιτησίας UEFA vs ΚΕΔ

Δεν θα κάτσω να αναλύσω αν είναι καλοί διαιτητές ο Σιδηρόπουλος, ο Παπαπέτρου και ο Παπαδόπουλος. Μπορώ να το κάνω γιατί τους παρακολουθώ χρόνια. Γνωρίζω πολύ καλά τα θετικά και τα αρνητικά τους. Έχουν και από τις δύο «κατηγορίες» όπως συμβαίνει με κάθε ρέφερι. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα που θέλω να θίξω. 

 

 

Ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω. Γιατί αυτοί οι διαιτητές δεν ήταν ικανοί να σφυρίξουν τον τελικό του κυπέλλου. Έρχεται λοιπόν τώρα η UEFA, η επιτροπή διαιτησίας της, που είναι ανώτερη της αντίστοιχης της ΕΠΟ και τους εμπιστεύεται στα ματς των διοργανώσεων της. 

 

 

Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Ο Κολίνα, ο αντικαταστάτης του ο Ροσέτι, ο Ντάλλας, ο Μπατά και οι υπόλοιποι της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας έχουν δίκιο ή ο Περέιρα, ο Τριτσώνης, ο Κουκουλάκης και οι άλλοι της ΚΕΔ; Εσείς τι πιστεύετε; 

 

 

Ο Παπαπέτρου ορίστηκε σε τρεις συνεχόμενους γύρους του Εuropa League. Ο Παπαδόπουλος, που έγινε διεθνής στην αρχή της χρονιάς, σε ένα ματς της ίδιας διοργάνωσης και μετά αντικατέστησε τον Παπαπέτρου στο πρώτο του επειδή τραυματίστηκε. Τα πήγε εξαιρετικά.

Ο Σιδηρόπουλος διέπρεψε στο σεμινάριο της UEFA. Προορίζεται για μερικά από τα πιο σημαντικά φετινά παιχνίδια των διοργανώσεων της. Μετά το ξεσκαρτάρισμα που θα γίνει τον Δεκέμβριο στην ελίτ κατηγορία αναμένεται να αναβαθμιστεί σε ορισμούς. Όπως θα γίνει και με άλλους της «σειράς» του. 

 

 

Μαθαίνω ότι ήδη η ΚΕΔ ψάχνεται για τους ξένους διαιτητές που θέλει να φέρει για να σφυρίξουν κάποια από τα μελλοντικά παιχνίδια της Super League. Δεν είδε τι έκαναν οι ξένοι στους ευρωπαϊκούς αγώνες του Ατρόμητου και του Αστέρα; Γέλασε ο κάθε πικραμένος. Θα αρέσει στις διοικήσεις των συγκεκριμένων ομάδων να αδικηθούν ξανά από ξένους διαιτητές; Γιατί αυτό θα γίνει. Αργά η γρήγορα. 

 

 

Δεν γίνεται η UEFA να στηρίζει τους Έλληνες διαιτητές και η ΚΕΔ να τους γυρνάει την πλάτη. Είναι παράλογο. Μη φυσιολογικό. «Μη αποδεκτό» στην διαιτητική γλώσσα. Οι ξένοι εκθέτουν συνεχώς, πλέον σε εβδομαδιαία βάση, την ελληνική επιτροπή διαιτησίας. 

 

 

Δεν είναι κατάλληλοι για τον τελικό του κυπέλλου ο Σιδηρόπουλος και ο Παπαπέτρου ή για τα μελλοντικά ντέρμπι αλλά είναι κατάλληλος να παραμείνει ο Κομίνης στον πίνακα της Super league. Αυτή η κοροϊδία πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει.

Ευθύνες φυσικά έχουν και οι ρέφερι. Όχι μόνο οι συγκεκριμένοι αλλά και άλλοι από τον πίνακα. Έδωσαν τροφή για σχόλια και αμφισβήτηση με κάποιες εμφανίσεις τους. Όμως η ΚΕΔ δείχνει να αγνοεί όσα κάνει η επιτροπή διαιτησίας της UEFA. Δηλαδή τι θα γίνει; Οι Έλληνες διεθνείς θα σφυρίζουν καλά ματς στο εξωτερικό και θα είναι οι ρεζέρβες των ξένων στη Super League; Σε καμία χώρα δεν γίνεται αυτό. Άλλωστε ΚΕΔ και ΕΠΟ δεν υπάρχουν αλλού. 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς