20.6 C
Athens

Αντίπαλος του ο χρόνος

Καλή ομάδα η Λουκέρνη, ακόμα πιο καλές οι Μπέρνλι και Μπασάκσεχιρ, ωστόσο ο μεγάλος αντίπαλος του Ολυμπιακού στον δρόμο προς του ομίλους του Europa είναι άλλος...

Βρισκόμαστε τρεις μέρες πριν το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν. Οι Πειραιώτες έχουν στο ρόστερ τους 15 νέους παίκτες συγκριτικά με την ομάδα που τελείωσε το περσινό πρωτάθλημα, ενώ αναμένονται τουλάχιστον άλλες τρεις προσθήκες μέχρι το πέρας της μεταγραφικής περιόδου. Μόνο από αυτό καταλαβαίνει κανείς πως οι ερυθρόλευκοι θα χρειαστούν χρόνο ώστε να δείξουν τι μπορούν και τι δε μπορούν να κάνουν ως σύνολο.  Ακόμα και για τον προπονητή, που βρίσκεται σχεδόν πέντε μήνες στην ομάδα, το παιχνίδι της Πέμπτης θα είναι το πρώτο του επίσημο στον πάγκο του Ολυμπιακού.
 
Το θετικό είναι πως ο Μαρτίνς δείχνει μέσα από τις επιλογές του τουλάχιστον στα φιλικά, πως έχει ξεκάθαρο πλάνο για την ενδεκάδα. Γιαννιώτης, Ομάρ, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Φορτούνης, Ποντένσε, Γκερέρο, Λάζαρος έχουν παίξει αρκετά μαζί μέχρι τώρα και φαίνεται πως αυτούς θα εμπιστευτεί ο Πορτογάλος τεχνικός απέναντι στην Λουκέρνη. Ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο πως από αυτούς τους 11 μόνο δύο, ο Ομάρ και ο Φορτούνης, βρίσκονταν στην ομάδα στο τέλος της περσινής σεζόν.
 
Όπως και να το δει κανείς δεν είναι εύκολο πράγμα να προσαρμοστούν τόσο γρήγορα, τόσοι πολλοί νέοι παίκτες και να κατανοήσουν τα θέλω του προπονητή. Έστω και αν η ελληνοποίηση που έγινε στο ρόστερ μειώνει τον απαιτούμενο χρόνο.
 
Θα ήταν εντελώς παράλογο αυτή την εποχή να απαιτήσει οποιοσδήποτε να δει κάποια σπουδαία μπάλα από τον Ολυμπιακό. Αρχές Αυγούστου, καμία ομάδα στον πλανήτη δεν  «κεντάει». Οι Πειραιώτες χρειάζονται νίκες για να πάρουν ψυχολογία και να κερδίσουν χρόνο για τους εαυτούς τους. Όπως χρόνο θα χρειαστούν και οι δύο κεντρικοί χαφ που αναμένονται τόσο καιρό, αλλά εκτιμώ πως θα έχουν «κλείσει» και οι δύο μέχρι την σέντρα το βράδυ της Πεμπτης.
 
Έχουμε αναφερθεί στις καθυστερήσεις που έχουν γίνει σε κάποιες κομβικές προσθήκες, ωστόσο ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να μην χρειαστεί πάλι του χρόνου ο Ολυμπιακός καμία εικοσαριά μεταγραφές. Αν το πετύχει, χαλάλι η καθυστέρηση…
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς