15.9 C
Athens

Σαν σήμερα ο Βαλμπουενά σκότωσε τον… Ολυμπιακό (vid)

Ο Ματιέ Βαλμπουενά μπορεί σήμερα να είναι «ωραίος» παίκτης του Ολυμπιακού, αλλά το 2011 ήταν «μοιραίος» ως αντίπαλος, καθώς με προσωπικό του γκολ έστειλε την Μαρσέιγ στους «16» του Champions League και τον Ολυμπιακό στο Europa League.

Πριν από εννιά χρόνια, την σεζόν 2011-12, ο Ολυμπιακός συμμετείχε στους ομίλους του UEFA Champions League, έχοντας ως αντιπάλους την Άρσεναλ, την Μαρσέιγ και την Ντόρτομουντ. Στην τελευταία αγωνιστική ο Ολυμπιακός υποδέχονταν την Άρσεναλ και η Μαρσέιγ φιλοξενούνταν από την Ντόρτομουντ.

Άρσεναλ και Ντόρτμουντ ήταν αδιάφοροι, καθώς οι «Gunners» είχαν εξασφαλίσει την πρώτη θέση, και οι Βεστφαλοί ήταν τελευταίοι στον όμιλο. Ο Ολυμπιακός ήθελε νίκη και να αποσπάσει έστω την ισοπαλία η Ντόρτμουντ, για να συνεχίσει στο Champions League.

Οι Ερυθρόλευκοι κέρδισαν την Άρσεναλ με 3-1, με την Μαρσέιγ να κερδίζει με 2-3, κάνοντας τρομερή ανατροπή στα τελευταία λεπτά, χάρη στα γκολ του Αντρέ Αγιού στο 85′ και του Βαλμπουενά στο 87′.

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο Βαλμπουενά να εκδικηθεί ο ίδιος την Μαρσέιγ, δίνοντας ασίστ στον Αχμέντ Χασάν, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο γκολ, δίνοντας το τρίποντο στον Ολυμπιακό για τους ομίλους του Champions League.

Εδώ το εντυπωσιακό γκολ του Βαλμπουενά με την Ντόρτμουντ:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς