17.8 C
Athens

Ολυμπιακός – Βόλος 4-1: Τρομοκράτης απ’ το Μαρόκο!

Ποιος να συγκριθεί με τον κορυφαίο επιθετικό του Πρωταθλήματος! Με το δεύτερο χατ-τρικ του στη Super League της τρέχουσας σεζόν, ο Ελ Αραμπί πήρε μόνος του τον αξιόμαχο Βόλο (4-1) και οδήγησε τον Ολυμπιακό μόνο πρώτο στην κορυφή

Ο Ολυμπιακός τα… χρειάστηκε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αλλά το «κανόνι» του πήρε ξανά μπροστά την κατάλληλη στιγμή, βγάζοντας το κάρο από τη λάσπη! Οι νταμπλούχοι Ελλάδας επικράτησαν του Βόλου με 4-1 (πιο δύσκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό σκορ), αν και βρέθηκαν να χάνουν με 1-0 από το 11ο λεπτό, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, φτάνοντας τις 8 νίκες σε 9 ματς (8-1-0). Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας ήττα στη σεζόν για τους Βολιώτες στη Super League (2-2-1), ενώ έγιναν η πρώτη ομάδα που σκοράρει στο φαληρικό γήπεδο.

Ο Γιώργος Μασούρας ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (1-1) με μία «ηρωική» κεφαλιά-«ψαράκι», φτάνοντας τα 4 γκολ σε 8 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα, ενώ έχει και μία ασίστ. «Αθόρυβος», αλλά ουσιαστικός ο μεσοεπιθετικός του Θρύλου, «γύρισε τον διακόπτη» σε ένα σημείο-κλειδί.

Στο δεύτερο ημίχρονο, «πυροβόλησε» ο συνήθης ύποπτος, όταν ο Ολυμπιακός έδειχνε να μην πατάει γερά στα πόδια του. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί βρήκε ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα έπειτα από περίπου ενάμισι μήνα και έβαλε την υπογραφή του στην ανατροπή και τη νίκη. Όχι μία φορά, αλλά τρεις φορές! Όπως είχε κάνει και στο εντός έδρας 4-0 επί του Ατρόμητου στις 17 Οκτωβρίου, σημειώνοντας και σε εκείνο το ματς τρία γκολ σε ένα ημίχρονο.

Ο Μαροκινός επιθετικός λύτρωσε την ομάδα του στο 66′ με δεξί πλασέ μετά την πάσα του Μαντί Καμαρά, ενώ στο 80′ και το 90’+1′ πέτυχε ισάριθμα γκολ με το αριστερό πόδι έπειτα από ασίστ των Κώστα Φορτούνη και Τιάγκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος μέσος είχε ελπιδοφόρο ντεμπούτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού, δείχνοντας ότι μπορεί να προσφέρει. Αρνητικός για μία ακόμα φορά ο Ρούμπεν Βινάγκρε, έγινε αλλαγή στο ημίχρονο.

Ο αγώνας

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Σα. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, αγωνίστηκαν οι Ντρέγκερ, Σεμέδο, Μπα, Βινάγκρε. Οι Μπουχαλάκης και Καμαρά αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Βρουσάι κάλυψε τη δεξιά πλευρά της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Μασούρας την αριστερή, ενώ ο Φορτούνης έπαιξε στη φυσική του θέση, αυτή του επιτελικού μέσου, πίσω από τον Ελ Αραμπί, ο οποίος αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του, ο Άνχελ Λόπεθ παρέταξε το Βόλο Ν.Π.Σ. με διάταξη 4-2-3-1. Στην εστία βρέθηκε ο Γκαραβέλης. Ο Ντεντάκης κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και ο Φεράρι το αριστερό. Οι Κολόμπο και Σάντσες αγωνίστηκαν στο κέντρο της άμυνας. Οι Ριένστρα και Μπαριέντος συνέθεσαν το δίδυμο στο κέντρο. Ο Ουάρντα έπαιξε ως δεξιός εξτρέμ, ο Μπαρτόλο ως αριστερός, με τον Μαρτίνες σε ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Δουβίκα.

Το παιχνίδι άρχισε πολύ άσχημα για τον Ολυμπιακό, καθώς πριν από τη συμπλήρωση πέντε λεπτών ο Μαρτίνς προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή. Ο Ντρέγκερ ένιωσε ένα «τσίμπημα» ψηλά στον αριστερό προσαγωγό (μόλις στο 3ο λεπτό) και έδωσε, βουρκωμένος, τη θέση του στον Ραντζέλοβιτς, ο οποίος έπαιξε ως δεξιός εξτρέμ, με τον Βρουσάι να μετατοπίζεται σε ρόλο δεξιού μπακ! Ο Τυνήσιος αμυντικός έχει υποστεί πιθανότατα θλάση. Υπενθυμίζεται πως ο Ραφίνια ήταν εκτός αποστολής για λόγους ξεκούρασης.

Στο 7′ ο Βόλος έχασε τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί στο σκορ: Ουάρντα και Μπαριέντος συνεργάστηκαν, ο τελευταίος πάσαρε στον Δουβίκα, ο οποίος ελίχθηκε εντός περιοχής προ του Μπα και σούταρε δυνατά με το δεξί. Η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και έσκασε εκτός γραμμής τέρματος. Στο 9′ ο Καμαρά πίεσε ψηλά και βγήκε στην αντεπίθεση, κλέβοντας την μπάλα μετά τη λανθασμένη μεταβίβαση του Ουάρντα, αλλά προτίμησε να πλασάρει με το δεξί εκτός περιοχής αντί να πασάρει σε κάποιον από τους αμαρκάριστους συμπαίκτες του, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Το ματς είχε… στραβώσει πολύ νωρίς για τους νταμπλούχους Ελλάδας. Στο 10′ ο Μπα έκανε λανθασμένο κοντρόλ σε θέση έξω αριστερά στην άμυνα, ο Δουβίκας έκλεψε την μπάλα και έβαλε πλάτη τον αντίπαλό του, πατώντας στη μεγάλη περιοχή. Εκεί, δέχθηκε το μαρκάρισμα από τον Μπα και ο Παπαδόπουλος υπέδειξε σωστά το σημείο του πέναλτι. Ο Μπαριέντος ανέλαβε την εκτέλεση στο 11′ και με ψύχραιμο σουτ στο κέντρο της εστίας έκανε το 1-0 για το Βόλο στο Καραϊσκάκης. Ο Μπα δεν είναι ο εαυτός του μετά την περιπέτεια που πέρασε με τον κορωνοϊό. Ήταν μόλις η 2η συμμετοχή του έπειτα από την ανάρρωσή του και ο Σενεγαλέζος στόπερ έκανε ένα αβίαστο λάθος, που στοίχισε στην ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός είχε την μπάλα στην κατοχή του και προσπαθούσε για την ισοφάριση. Στο 13′ ο Γκαραβέλης έδιωξε σε κόρνερ, στην «κλειστή» γωνία, ένα διαγώνιο σουτ του Ραντζέλοβιτς από τα δεξιά της περιοχής. Ο Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση του κόρνερ από δεξιά, ο Σεμέδο έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία. Στο 19′ ήταν η σειρά του Βόλου να κάνει αναγκαστική αλλαγή, με τον Νίνη να αντικαθιστά τον σκόρερ Μπαριέντος, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού.

Στο 21′ ο Μασούρας σέντραρε από αριστερά για τους Ελ Αραμπί και Ραντζέλοβιτς, που είχαν κάνει κίνηση εντός περιοχής. Ο Φεράρι έδιωξε με το κεφάλι, η μπάλα στρώθηκε στον Καμαρά, ο οποίος σούταρε άτσαλα από το ύψος του πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα απελπιστικά άουτ. Στο 23′ ο Σάντσες «αγκάλιασε» τον Ελ Αραμπί και ο Παπαδόπουλος υπέδειξε απλό φάουλ, δίχως κίτρινη κάρτα! Δεν… έπρεπε ένας αμυντικός του Βόλου να παρατηρηθεί με κίτρινη κάρτα από νωρίς.

Ο Ολυμπιακός πίεζε για την ισοφάριση και ο Βόλος προσπαθούσε μήπως και εκμεταλλευτεί κάποια αντεπίθεση. Στο 33′ ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Σεμέδο πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα έφυγε πολύ άουτ. Οι Πειραιώτες είχαν την εδαφική υπεροχή, με κατοχή μπάλας στο 70%-30% στο πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ακραίοι αμυντικοί έβγαιναν πολύ ψηλά για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη από τα άκρα, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν κινδυνέψει ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ο Ολυμπιακός είχε βρεθεί σε δύσκολη θέση εξαιτίας κάποιων λαθών συγκέντρωσης, ιδιαίτερα από τους αμυντικούς, ενώ μέχρι και ο Σα έκανε λάθος, δίνοντας την μπάλα σε αντίπαλο στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου. Στο 43′ ο Μασούρας σέντραρε παράλληλα από αριστερά, αλλά ο αμαρκάριστος, στο ύψος του πέναλτι, Φορτούνης, δεν βρήκε «γεμάτα» την μπάλα με το δεξί και αυτή κατέληξε εκτός εστίας. Στο 45′ ο Ολυμπιακός «άγγιξε» την ισοφάριση: ο Βινάγκρε πάσαρε στον Ελ Αραμπί εντός περιοχής, ο Μαροκινός «τσίμπησε» την μπάλα, η οποία στρώθηκε στον Μασούρα. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πλάσαρε απέναντι στον Γκαραβέλη από θέση οφσάιντ, όμως ο τερματοφύλακας του Βόλου έδιωξε σε κόρνερ.

Ωστόσο, στο 45’+3′ (τρία ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων στο πρώτο μέρος), ο Μασούρας δεν λάθεψε! Με αριστοτεχνική πάσα του Μπουχαλάκη στην πλάτη της άμυνας, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός κινήθηκε στην πλάτη του Κολόμπο και με μία παλικαρίσια κεφαλιά-«ψαράκι» πρόλαβε τον Γκαραβέλη στην έξοδο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ο τερματοφύλακας του Βόλου χτύπησε με το αριστερό πόδι τον Μασούρα στο κεφάλι και από καθαρή τύχη ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού δεν τραυματίστηκε σοβαρά, αν και μάτωσε στη μύτη. Και το γκολ να μην έμπαινε, θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι και τουλάχιστον κίτρινη κάρτα στον Γκαραβέλη. Μία κάρτα, φυσικά, για την οποία ο διαιτητής Παπαδόπουλος «έκλεισε τα μάτια» για μία ακόμα φορά.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε αυτό που ήθελε, με την εκπνοή ουσιαστικά του πρώτου ημιχρόνου. Η «μισή» δουλειά είχε γίνει, αλλά έπρεπε να ολοκληρωθεί και η υπόλοιπη στο δεύτερο μέρος. Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Χολέμπας πήρε τη θέση του αρνητικού Βινάγκρε. Στο 46′ ο Ραντζέλοβιτς επιχείρησε σέντρα-σουτ από δεξιά, ο Γκαραβέλης έδιωξε δύσκολα και η μπάλα στρώθηκε στον Μασούρα, ο οποίος σούταρε ψηλά άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής. Ένα λεπτό αργότερα (47′) ο Φορτούνης δοκίμασε το δεξί του πόδι λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει πάνω από την εστία.

Στο 51′ ο Νίνης έπαιξε το ένα-δύο με τον Δουβίκα και μπήκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά δεν προλάβαινε την μπάλα και βούτηξε απέναντι στον Σα. Οι Βολιώτες ζήτησαν και άλλο πέναλτι, αλλά ο Παπαδόπουλος έδειξε σωστά να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ προς τιμήν του ο Νίνης έκανε fair play, δείχνοντας με το χέρι του πως δεν υπήρξε παράβαση.

Στο 53′ ο Ντεντάκης σέντραρε από δεξιά και ο Μπαρτόλο μπορεί να σκόραρε με προβολή, αλλά νωρίτερα είχε βρει με το αριστερό πόδι το δεξί χέρι του Σα και ο διαιτητής υπέδειξε έγκαιρα το επιθετικό φάουλ. Ο Βόλος έδειχνε να πιστεύει πως μπορεί να πάρει αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκης. Στο 55′ ο Φορτούνης βγήκε στην αντεπίθεση και πάσαρε στον Ελ Αραμπί, ο οποίος βρέθηκε μέσα στην περιοχή, σε θέση μέσα αριστερά, αλλά καθυστέρησε να σουτάρει και ο Κολόμπο πρόλαβε και έβαλε την κόντρα, αλλοιώνοντας την πορεία της μπάλας, που βγήκε κόρνερ.

Στο 58′ ο Μαρτίνς έκανε διπλή αλλαγή. Ο Πέπε πήρε τη θέση του Μπουχαλάκη και στο 59′ ο Σισέ αντικατέστησε τον αρνητικό Μπα. Ο προπονητής του Ολυμπιακού ήθελε έναν πιο δημιουργικό χαφ, αλλά μην ξεχνάμε πως ο Μπουχαλάκης είχε δώσει την ασίστ στο γκολ της ισοφάρισης. Στο 61′ ο Ουάρντα σέντραρε από αριστερά, ο Μαρτίνες έπιασε μία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, με τον Σα να μπλοκάρει. Οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκετές καλές στιγμές μέσα στην έδρα του πρωτοπόρου Ολυμπιακού.

Οι Ερυθρόλευκοι έψαχναν τρόπους να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα. Δυσκολεύονταν πολύ στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ο Μαρτίνς ετοιμαζόταν να βάλει στο ματς τον Σουντανί, αλλά στο 66′ ο Ελ Αραμπί επέστρεψε στα γκολ για πρώτη φορά μετά τις 17 Οκτωβρίου (χατ-τρικ στο 4-0 κόντρα στον Ατρόμητο) και «έγραψε» το 2-1! Ο Καμαρά βρέθηκε με την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή, μετά την πάσα του Πέπε, και τροφοδότησε τον Μαροκινό επιθετικό, ο οποίος μπήκε στο «κουτί» μετά το γλίστρημα του Ντεντάκη και με δεξί πλασέ (στην τρίτη του επαφή με την μπάλα, την οποία και έφερε μπροστά του) προ του Κολόμπο έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Γκαραβέλη, λυτρώνοντας τον Θρύλο! Ήταν το 6ο γκολ του 33χρονου «killer» σε 8 αγώνες στη φετινή Super League.

Στο 68′ ο Πέρεα πήρε τη θέση του Ουάρντα και όπως αναμενόταν ο Σουντανί δεν πέρασε στο ματς σε εκείνο το σημείο. Στο 75′ ο Κιάκος πήρε τη θέση του Ντεντάκη. Ο Ολυμπιακός ήθελε ένα τρίτο γκολ για να «καθαρίσει» το ματς και το βρήκε στο 80′. Με ποιον άλλον; Τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί! Τον κορυφαίο επιθετικό του Πρωταθλήματος. Σε αντεπίθεση και μετά την απομάκρυνση του Σα, ο Ελ Αραμπί έδωσε στον Μασούρα, ο οποίος με τη σειρά του τροφοδότησε τον Φορτούνη. Ο «Φορτού» κοντρόλαρε με το δεξί και με μία εκπληκτική μεταβίβαση με το αριστερό έβγαλε τον Μαροκινό «killer» απέναντι στον Γκαραβέλη. Παρά το συνεχές τράβηγμα της φανέλας από τον Κολόμπο, ο Ελ Αραμπί στάθηκε όρθιος και, αφού έφερε την μπάλα από το δεξί στο αριστερό, «εκτέλεσε» τον Έλληνα τερματοφύλακα, εντός μεγάλης περιοχής, κάνοντας το 3-1! Το 7ο γκολ του Γιουσέφ στο φετινό Πρωτάθλημα, με την μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του Γκαραβέλη. Όσο για τον Φορτούνη, έφτασε τις 6 ασίστ σε 8 παιχνίδια Πρωταθλήματος.

Στο 81′ ο Φορτούνης έδωσε τη θέση του στον Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Βόλος είχε μία κεφαλιά του Δουβίκα στο 85′, με την μπάλα να καταλήγει άουτ έπειτα από τη σέντρα του Φεράρι από αριστερά. Η ομάδα της Μαγνησίας έπαιξε και στάθηκε πολύ καλά στο Καραϊσκάκης, αλλά υποκλίθηκε στην κλάση του αντιπάλου της. Στο 89′ δεν μέτρησε γκολ του Χολέμπας, ο οποίος σκόραρε με αριστερό πλασέ από θέση οφσάιντ ύστερα από πάσα του Ελ Αραμπί. Η αντεπίθεση είχε ξεκινήσει από κλέψιμο του Χολέμπας στο ύψος της μεσαίας γραμμής.

Στα τρία λεπτά των καθυστερήσεων, ο Ελ Αραμπί ολοκλήρωσε, απλά, το δεύτερο χατ-τρικ του στο φετινό Πρωτάθλημα, φτάνοντας συνολικά τα 8 γκολ στη Super League της τρέχουσας σεζόν! Στο ντεμπούτο του, ο Τιάγκο Σίλβα σέντραρε από δεξιά και ο Μαροκινός επιθετικός με αρχοντικό κοντρόλ με το στήθος και αριστερό πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής, αφού πρώτα άφησε την μπάλα να σκάσει στο χορτάρι, διαμόρφωσε το τελικό 4-1! Πλέον, ο Ολυμπιακός απολαμβάνει τη «γλυκιά» μοναξιά της κορυφής, έχοντας 25 βαθμούς σε 9 αγώνες!

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα, πατώντας ΕΔΩ.

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης, πατώντας ΕΔΩ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ. 4-1

Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

ΓΚΟΛ: 45’+3′ Μασούρας, 66′, 80′, 90’+2′ Ελ Αραμπί / 11′ πέν. Μπαριέντος

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Βοηθοί: Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (ΕΠΣ Μακεδονίας), Βασίλειος Νικολακάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου)
Τέταρτος: Παναγιώτης Κουκούλας (ΕΠΣ Λέσβου)
Διαιτητής VAR: Ευστάθιος Γκορτσίλας (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Διαιτητής AVAR: Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (ΕΠΣ Αρκαδίας)

Κίτρινες κάρτες: 42′ Μπα / 32′ Σάντσες

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ντρέγκερ (5′ Ραντζέλοβιτς), Σεμέδο, Μπα (59′ Σισέ), Βινάγκρε (46′ Χολέμπας), Μπουχαλάκης (58′ Πέπε), Καμαρά, Βρουσάι, Φορτούνης (81′ Τιάγκο Σίλβα), Μασούρας, Ελ Αραμπί.

Βόλος Ν.Π.Σ. (Λόπεθ): Γκαραβέλης, Ντεντάκης (75′ Κιάκος), Κολόμπο, Σάντσες, Φεράρι, Ριένστρα, Μπαριέντος (19′ Νίνης), Ουάρντα (68′ Περέα), Μαρτίνες, Μπαρτόλο, Δουβίκας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς