22.8 C
Athens

Ολυμπιακός: Αποφασίζει για Φορτούνη ο Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς ετοιμάζει περιορισμένο rotation κόντρα στην ομάδα του Βόλου και αποφασίζει λίγες ώρες πριν από τον αγώνα αν θα δώσει «ανάσες» στον Κώστα Φορτούνη

Την 8η νίκη του σε 9 ματς Πρωταθλήματος θα επιδιώξει ο Ολυμπιακός απέναντι στο Βόλο, το βράδυ του Σαββάτου (5/12, 19:30), στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Super League. Το παιχνίδι κρύβει παγίδες για τους Ερυθρόλευκους, καθώς οι φιλοξενούμενοι είναι αήττητοι μακριά από την έδρα τους (2-2-0).

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας μετρούν 7 νίκες και μία ισοπαλία και θέλουν να επανέλθουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της κατάταξης, λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη ευρωπαϊκή αναμέτρηση κόντρα στην Πόρτο (9/12, 22:00). Ο Πέδρο Μαρτίνς παρατηρεί ότι η ομάδα έχει βγάλει μία κόπωση και προτίθεται να προχωρήσει σε ένα περιορισμένο rotation. Ήδη, οι Ραφίνια και Εμβιλά δεν βρίσκονται καν στην 23άδα για τον αγώνα με την ομάδα της Μαγνησίας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναμένεται να προχωρήσει σε τουλάχιστον τέσσερις αλλαγές στο βασικό σχήμα, συγκριτικά με το παιχνίδι στην έδρα της Μαρσέιγ (1/12). Οι Ντρέγκερ, Μπα, Βινάγκρε και Μασούρας παρουσιάζονται έτοιμοι για να πάρουν φανέλα βασικού. Παράλληλα, ο Πορτογάλος τεχνικός εξετάζει το ενδεχόμενο να ξεκουράσει και τον Κώστα Φορτούνη, οπότε ενδεχομένως οι αλλαγές στην εντεκάδα να είναι πέντε.

Από τις 11 Νοεμβρίου έως και την 1η ημέρα του Δεκεμβρίου, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έχει δώσει 7 αγώνες σε 21 ημέρες! Σε όλα αυτά τα ματς έπαιξε ως βασικός: τρία με την Εθνική Ελλάδας και τέσσερα με τον Ολυμπιακό. Είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία μέχρι το τέλος του έτους για να προφυλαχθεί, αλλά έχει βρει αγωνιστικό ρυθμό και είναι σε κάθε παιχνίδι από τους διακριθέντες. Ο Μαρτίνς δεν θέλει να κόψει τη φόρα στον Φορτούνη και είναι μία απόφαση που θα πάρει μέσα στην ημέρα και έπειτα από το πρωινό χαλάρωμα στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη. Αν προτιμηθεί ο Φορτούνης να μείνει στον πάγκο, τότε ο Τιάγκο Σίλβα θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος μέσος περιμένει πώς και πώς να πάρει τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά και να δείξει αν η τεχνική ηγεσία μπορεί βάσιμα να υπολογίζει σε αυτόν.

Από εκεί και πέρα, οι αλλαγές θα γίνουν στην άμυνα. Ο Ντρέγκερ θα πάρει τη θέση του Ραφίνια στο δεξί άκρο και ο Βινάγκρε του Χολέμπας στο αριστερό. Ο Πορτογάλος αριστερός μπακ καλείται να αποδείξει άμεσα ότι μπορεί να προσφέρει, ενώ έχει να αγωνιστεί από τις 31 Οκτωβρίου και την εντός έδρας νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0. Ο Μπα αναμένεται να αντικαταστήσει τον Σισέ στο κέντρο της άμυνας. Τέλος, με την αλλαγή διάταξης (από 4-3-3 σε 4-2-3-1), ο Μασούρας θα πάρει θέση στο βασικό σχήμα αντί του Εμβιλά.

Η πιθανή σύνθεση του Ολυμπιακού, σε διάταξη 4-2-3-1: Σα, Ντρέγκερ, Σεμέδο, Μπα, Βινάγκρε, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βρουσάι, Φορτούνης (ή Τιάγκο Σίλβα), Μασούρας, Ελ Αραμπί.

https://athlosnews.gr/oi-arithmoi-toy-olympiakos-volos/

https://athlosnews.gr/olympiakos-diathesi-gia-oysiastiki-enischysi/

https://athlosnews.gr/olympiakos-choris-rafinia-kai-emvila-me-volo/

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς