27.5 C
Athens

Παιχνιδάδικα, κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία παίρνουν σειρά μετά τα εποχικά

Tα καταστήματα παιχνιδιών, τα βιβλιοπωλεία, τα κομμωτήρια και τα ανθοπωλεία φαίνεται πως θα πάρουν σειρά μετά τα εποχικά καταστήματα, που θα ανοίξουν τη Δευτέρα, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αποφάσεις ωστόσο θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας. 

Σε ό,τι αφορά τα εποχικά, ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων ξεκαθάρισε πως τα 110 καταστήματα που θα ανοίξουν στις 7 Δεκεμβρίου θα το κάνουν με αυστηρούς κανόνες, ενώ απηύθυνε έκκληση να γίνει σωστή διαχείριση από ιδιοκτήτες και πελάτες να τηρήσουν τα μέτρα και να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού. Διαφορετικά, προειδοποίησε, θα χρειαστεί να ξανακλείσουν.

«Η ζημία των καταστημάτων που εργάζονται εποχικά, είναι μεγάλη και τα χρέη που θα αναπτυχθούν θα είναι για όλη τους τη ζωή. Για τον λόγο αυτό πρέπει να δοθεί μια διέξοδος για να μη μείνουν στις αποθήκες και να κινηθεί και η χονδρική», υπογράμμισε. 

Ο κ. Γεωργιάδης δεν άφησε πολλές πιθανότητες στο άνοιγμα της εστίασης, επιβεβαιώνοντας εμμέσως ότι δεν θα ανοίξει στις γιορτές. Όπως σημείωσε, ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση εκ νέου και να χρειαστεί lockdown ακόμη και 5 μηνών.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς