20.9 C
Athens

Μαραντόνα: Ιερείς αντιδρούν στην μετονομασία του γηπέδου της Νάπολι στο όνομά του

Μια ομάδα ιερέων με επιστολή τους στον επίσκοπο της Νάπολης εξέφρασαν την αντίθεση τους στην μετονομασία του Σαν Πάολο σε Ντίεγκο Αρμάντο Μαραντόνα, προτείνοντας ωστόσο μια μεσοβέζικη λύση.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν είναι πια μαζί μας, καθώς απεβίωσε σε ηλικία 60 ετών, σκορπίζοντας θλίψη σε όλη την υφήλιο, ειδικότερα στην Νάπολι. Για να τιμήσει τον Ντιέγκο, ο δήμαρχος της πόλης, Λουίτζι Ντε Ματζίστρις, ανακοίνωσε πως θα μετονομάσει το γήπεδο της ποδοσφαιρικής ομάδας από Σαν Πάολο σε Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, κάτι το οποίο η κοινώ γνώμη το είδε με καλό μάτι.

Ωστόσο, ορισμένοι ιερείς φαίνεται να αντιδρούν στο συγκεκριμένο σενάριο, στέλνοντας επιστολή στον επίσκοπο, προτείνοντας να ονομαστεί το γήπεδο σε Σαν Πάολο – Μαραντόνα, όπως γίνεται και με τον Σαν Σίρο – Τζιουζέπε Μεάτσα, το οποίο βέβαια χρησιμοποιούν οι Μίλαν και Ίντερ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το «IL Mattino» η επιστολή ανέφερε τα εξής: «Το γήπεδο Σαν Πάολο θα πρέπει να έχει το όνομα του Αγίου που μας έφερε τον Ιησού. Με ταπεινότητα αισθανόμαστε ότι έχουμε την ευθύνη να σας ζητήσουμε αυτό το πράγμα».

«Θα μπορούσε το γήπεδο να ονομαστεί Σαν Πάολο-Μαραντόνα όπως είναι το γήπεδο στο Μιλάνο Σαν Σίρο-Μεάτσα. Θα ήταν ο σωστός συνδυασμός τόσο για την πίστη όσο και για έναν πρωταθλητή».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς