17.2 C
Athens

Ολυμπιακός: Μαθημένος στα δύσκολα, αλλά έχει μπροστά του ανηφόρα

Ο Ολυμπιακός καλείται να βρει άμεσα τον εαυτό του μέσα από το δύσκολο δρόμο, καθώς τα παιχνίδια, με πολύ υψηλό βαθμό απαιτήσεων, συνεχίζονται στην Ευρωλίγκα

Με 6 λεπτά πολύ καλού μπάσκετ, είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις την ΤΣΣΚΑ μέσα στη Μόσχα, με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να έχει και τη γνωστή προστασία από τη διαιτησία.

Είναι ξεκάθαρο πως οι τρεις φορές Πρωταθλητές Ευρώπης έχουν επηρεαστεί με όλα όσα έχουν γίνει ύστερα από την εντός έδρας νίκη επί της Άλμπα Βερολίνου (12/11). O τραυματισμός του Άαρον Χάρισον και τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν αποσυντονίσει την ομάδα, που καλείται να βρει ξανά αγωνιστικό ρυθμό μέσα από τα παιχνίδια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι προπονήσεις σταμάτησαν για μία εβδομάδα εν μέσω αγωνιστικής δράσης και δεν είναι εύκολο για τους παίκτες να επανέλθουν σύντομα στην κατάσταση που βρίσκονταν πριν προκύψουν τα μαζεμένα κρούσματα.

Τα χαμένα λέι-απ, τα άστοχα σουτ και τα 17 λάθη στοίχισαν στους Ερυθρόλευκους, που είχαν δύο αρνητικά δεκάλεπτα στη Μόσχα, το δεύτερο και το τρίτο, όπου συνολικά σκόραραν 19 πόντους. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε την ομάδα του να παίζει στοχευμένα στην επίθεση στο ξεκίνημα, με την μπάλα να αλλάζει χέρια και τους παίκτες να κινούνται διαρκώς. Οι Σλούκας και Σπανούλης έπαιξαν για πρώτη φορά από την αρχή ενός αγώνα και εναλλάσσονταν στο κατέβασμα της μπάλας. Βγήκαν ωραίες συνεργασίες, αλλά μετά το 6′ και το 9-17 η κατάσταση άλλαξε άρδην. Η ομάδα έχασε τη συγκέντρωσή της και πολλά εύκολα καλάθια, χωρίς ιδιαίτερη πίεση και με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να κάνει, απλά, τα απολύτως απαραίτητα στο παρκέ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δείχνει ακόμα μπερδεμένος και προσπαθεί να βρει αγωνιστικές σταθερές και σημεία αναφοράς, που θα «εκτοξεύσουν» το σύνολο. Το rotation διαφοροποιείται ανάλογα με τον αντίπαλο και δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρο σχήμα, που θα αρχίσει και θα τελειώσει τον αγώνα. Η ομάδα δεν έχει αποκτήσει ακόμα την απαιτούμενη «χημεία» και εμφανείς ρόλους.

Για παράδειγμα, ο Γιώργος Πρίντεζης έπαιξε μόλις για 06:31 στο πρώτο ημίχρονο στη Μόσχα και πήρε χρόνο συμμετοχής όταν το παιχνίδι είχε κριθεί, σκοράροντας 10 πόντους στην τελευταία περίοδο. Πιθανότατα, θα έπρεπε να είχε παίξει περισσότερο στο κακό διάστημα του Ολυμπιακού, στη δεύτερη και την τρίτη περίοδο, καθώς η ομάδα δεν είχε τον παίκτη που θα απειλήσει μόνος του στο αντίπαλο ποστ (και θα δώσει εύκολους πόντους) και όχι μόνο έπειτα από συνεργασίες πικ εντ ρολ, όπως συμβαίνει με τους υπόλοιπους ψηλούς της ομάδας.

Ο Κώστας Σλούκας ακόμα δεν προσφέρει αυτά που μπορεί και κάνει κάποια αβίαστα λάθη για την κλάση του. Τρεις φορές επιχείρησε το ίδιο πράγμα: διαγώνια πάσα στην αδύναμη πλευρά και η μπάλα κατέληξε σε χέρια αντιπάλου, που βγήκε στον αιφνιδιασμό. Ήταν τρία ίδια λάθη από τα πέντε που έκανε συνολικά στην αναμέτρηση. Ο Έλληνας γκαρντ δείχνει υπερβολικά αγχωμένος για να αποδείξει πράγματα, αλλά δεν χρειάζεται. Δεν υπάρχει λόγος να παίζει με τόση πίεση σε κάθε ματς. Προς το παρόν, δεν είναι ο εαυτός του και έχει «χαλάσει» το μυαλό του. Πρέπει να απελευθερωθεί πνευματικά και αγωνιστικά γιατί η ομάδα έχει «χτιστεί» με τον ίδιο να κρατάει την «μπαγκέτα» και τα «γκέμια».

Η επιστροφή του σκόρερ Χάρισον στα παρκέ αναμένεται να γίνει την προσεχή εβδομάδα, όπου ο Ολυμπιακός έχει δύο διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια, καθώς θα διεξαχθεί και το εξ αναβολής ματς στην έδρα της Μπαρτσελόνα (8/12), πριν από αυτό με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι (10/12). Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και απογοήτευση. Η επίδοση της ομάδας είναι στο 5-5 και ο δρόμος ανηφορικός. Οι Ερυθρόλευκοι πρέπει να βρουν ξανά τον εαυτό τους από το δύσβατο μονοπάτι και αυτό θα γίνει μέσα από τους αγώνες και τις νίκες. Ένα μεγάλο αποτέλεσμα θα ανεβάσει πάλι την αυτοπεποίθηση και έρχεται μία εβδομάδα που μπορεί να βελτιώσει την ψυχολογία και να αλλάξει ξανά τα δεδομένα, τη φορά αυτή προς το καλύτερο.

https://athlosnews.gr/tsska-moschas-olympiakos-80-61-kakos-o-thrylos-kaki-kai-i-diaitisia/

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς