17.8 C
Athens

Αρμάνι – Παναθηναϊκός 77-80: «Σκότωσε» τους… αυτόχειρες ο ΠΑΟ!

Ο Παναθηναϊκός πήρε σημαντική νίκη μέσα στο Μιλάνο, εκμεταλλευόμενος τις αυτοκτονικές τάσεις που έδειξε η ομάδα του Έτορε Μεσίνα. Αν και βρέθηκαν ακόμα και στο +15 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, οι Ιταλοί είδαν τη διαφορά να ροκανίζεται σιγά-σιγά δίχως να δείχνουν σημάδια αντίδρασης. Και όταν η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και η μπάλα έκαιγε, κανείς δεν μπορούσε να αναπληρώσει την απώλεια του φυσικού ηγέτη αυτής της ομάδας.

Η απροσδόκητη απουσία του Σέρχι Ροντρίγκεθ κόστισε πανάκριβα στους Μιλανέζους, αφού στα κρίσιμα σημεία είδαν τον Ντιλέινι κυρίως να κάνει χριστουγεννιάτικα δώρα στους παίκτες του Βόβορα. Ο Αμερικανός πήρε ένα αψυχολόγητο σουτ 16” πριν το τέλος, έχοντας τον Παπαγιάννη κρεμασμένο πάνω του. Και ήταν ο ίδιος που σε επίθεση 3,4 δευτερόλεπτων γλίστρησε με την μπάλα στην κατοχή του, σκοτώνοντας και την τελευταία ελπίδα ισοφάρισης της Αρμάνι…

Με 9/21 τρίποντα ο Παναθηναϊκός είχε σαφές πλεονέκτημα έναντι στα 4/16 των Ιταλών και η τριάδα Μήτογλου, Νέντοβιτς και Παπαπέτρου ήταν αυτή που κουβάλησε στις πλάτες της το σκοράρισμα. Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη για τους Πράσινους και η δεύτερη εκτός έδρας μετά από εκείνη επί της μισής Χίμκι στην πρεμιέρα.

 

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 42-30, 60-54, 77-80

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς