22.2 C
Athens

Παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

Την εκ νέου παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.

«Η παράταση των γενικών μέτρων κρίνεται επιβεβλημένη καθώς το ιικό φορτίο είναι υψηλό. Προτεραιότητα αποτελεί η προστασία της ανθρώπινης ζωής», είπε μεταξύ άλλων στην ενημέρωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κατ’ εξαίρεση από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών καθώς και η πώλησή τους από τα σούπερ μάρκετ.

Στις ερωτήσεις για το άνοιγμα κομμωτηρίων, σχολείων και άλλων επί μέρους τομέων, ο κ. Πέτσας κάλεσε τους πάντες να δείξουν λίγη υπομονή καθώς ο πρωθυπουργός αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να τοποθετηθεί για την εξέλιξη της πανδημίας.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, υπάρχει τη στιγμή αυτή μια σταθεροποίηση ή και μείωση κρουσμάτων που έρχεται ωστόσο με πιο αργούς ρυθμούς απ’ όσο αναμενόταν. Σε εθνικό επίπεδο διαπιστώνονται επίσης περισσότερα εξιτήρια από τα εισιτήρια ασθενών στα νοσοκομεία. Ωστόσο πολλά νοσοκομεία στη Β. Ελλάδα εξακολουθούν να υφίστανται σοβαρή πίεση. Με αυτά τα δεδομένα γίνεται προφανές ότι το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας απομακρύνεται χρονικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, λέγοντας ότι θα υπάρξουν 1018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και στόχος είναι να εμβολιάζονται σχεδόν 2 εκατομμύρια Έλληνες κάθε μήνα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς