21.8 C
Athens

Ολυμπιακός: Να «σβήσει» την ελπίδα της Μαρσέιγ και να αναπτερώσει τη δική του!

Ο Ολυμπιακός θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες για τη 2η θέση στον 3ο όμιλο, αλλά και να εξασφαλίσει το Europa League κόντρα στην ουραγό Μαρσέιγ. Η θέση που παίζεται και το πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο «Βελοντρόμ», το βράδυ της Τρίτης (1/12, 22:00), στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας αναζητούν την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα ύστερα από τρεις διαδοχικές ήττες στο 3ο γκρουπ. Το ματς είναι «πονηρό», καθώς η Μαρσέιγ παίζει το τελευταίο χαρτί της για την 3η θέση και το Europa League, την ώρα που ακόμα δεν έχει ούτε βαθμό, αλλά ούτε και γκολ στο ενεργητικό της! Και, όμως, παραμένει «ζωντανή»!

Ο Ολυμπιακός με ισοπαλία εξασφαλίζει την 3η θέση και το εισιτήριο για τους «32» του Europa League ό,τι και να συμβεί την 6η και τελευταία αγωνιστική. Από εκεί και πέρα, όμως, αν επικρατήσει στη Μασσαλία και η πρωτοπόρος Μάντσεστερ Σίτι κάνει το καθήκον της στην Πορτογαλία και να κερδίσει την Πόρτο, τότε η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα έχει μία τελευταία ευκαιρία για τη 2η θέση και την πρόκριση στη φάση των «16» του Champions League στον τελευταίο αγώνα της κόντρα στην Πόρτο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (9/12).

Οι Ερυθρόλευκοι προπονήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (30/11) στην έδρα της Μαρσέιγ. Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν πίεσε τους ποδοσφαιριστές του, καθώς η ομάδα είναι κουρασμένη από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το πρόγραμμα εκγύμνασης κινήθηκε σε χαλαρούς ρυθμούς, ενώ, στο σύντομο δίτερμα που ακολούθησε, ο προπονητής των Πειραιωτών δεν δοκίμασε εντεκάδα, καθώς ζήτησε ο ίδιος από τους ποδοσφαιριστές του να διαλέξουν τις δύο ομάδες που θα παίξουν.

Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πορτογάλος τεχνικός δεν προτίθεται να αλλάξει πολλά πράγματα στο βασικό σχήμα, συγκριτικά με το παιχνίδι Πρωταθλήματος στην έδρα του Άρη (28/11, 1-2). Ουσιαστικά, μία θέση δείχνει διεκδικούμενη, αυτή στο ένα «φτερό» της μεσοεπιθετικής γραμμής, με τον Μαξιμιλιάνο Λοβέρα, που αγωνίστηκε στη Θεσσαλονίκη, να μην έχει έτσι και αλλιώς δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη.

Από το βράδυ της Κυριακής (29/11), το FWS.gr σάς είχε ενημερώσει ότι ο Μαρτίνς σκέφτεται για βασικό τον Μάριο Βρουσάι. Ο Γιώργος Μασούρας έχει το προβάδισμα, αλλά ο Μαρτίνς στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του Βρουσάι στην εντεκάδα ενόψει του αγώνα με τη Μαρσέιγ. Οι «σίγουροι» 10 είναι οι Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Φορτούνης, Ελ Αραμπί. Το σύστημα θα είνα 4-3-3.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Τζολάκης, Καραργύρης, Ντρέγκερ, Μπα, Παπαδόπουλος, Βινάγκρε, Πέπε, Βρουσάι, Σουντανί, Σουρλής και Ανδρούτσος. Ο Ολυμπιακός δεν έχει στη διάθεσή του τους Βαλμπουενά (ακολούθησε την αποστολή για ψυχολογικούς λόγους, ενώ έκανε και ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο της Μαρσέιγ), Χασάν, Μπρούμα και Ραντζέλοβιτς.

Να σημειωθεί πως οι Ερυθρόλευκοι ψάχνουν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους σε φάση ομίλων του Champions League από τις 20 Οκτωβρίου του 2015, όταν είχαν επικρατήσει της Ντιναμό με 1-0 στο Ζάγκρεμπ. Έχουν 9 σερί ήττες σε γκρουπ από την Μπάγερν Μονάχου (2 ήττες), τη Γιουβέντους, την Μπαρτσελόνα, τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, τον Ερυθρό Αστέρα, την Τότεναμ, την Πόρτο και τη Μάντσεστερ Σίτι.

Η βαθμολογία στον 3ο όμιλο (σε 4 αγώνες):

Μάντσεστερ Σίτι 12 (10-1)
Πόρτο 9 (8-3)
Ολυμπιακός 3 (1-6)
Μαρσέιγ 0 (0-9)

Η επόμενη αγωνιστική (6η):

9/12: Ολυμπιακός-Πόρτο
9/12: Μάντσεστερ Σίτι-Μαρσέιγ

Η προαναγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός στα social media:

Φωτογραφίες και βίντεο από την προπόνηση των Ερυθρόλευκων:

https://athlosnews.gr/olympiakos-o-fortoynis-echei-to-momentoym/

https://athlosnews.gr/olympiakos-i-ptisi-gia-ti-massalia-vid/

https://athlosnews.gr/martins-theloyme-na-kratisoyme-tis-elpides-mas/

https://athlosnews.gr/sise-xeroyme-poly-kala-ti-mas-perimenei-irthame-gia-ti-niki/

https://athlosnews.gr/diaititis-o-manthano-sto-marseig-olympiakos/

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς