21.9 C
Athens

Αποσύρεται ο Άντριου Μπόγκουτ: Δεν αξίζει ο πόνος

Την απόφαση του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο Άντριου Μπόγκουτ, κάνοντας λόγο για τρομακτική πίεση που έχει υποστεί το σώμα του από τους τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια, κάνοντας το δύσκολο κάποιες φορές ακόμα και να σηκωθεί από το κρεβάτι.

Ο 36χρονος Αυστραλιανός σέντερ μετράει 14 χρόνια παρουσίας στο NBA, κατά τη διάρκεια των οποίων φόρεσε τη φανέλα των Μπακς, Μάβερικς, Καβαλίερς, Λέικερς, Κινγκς και Γουόριορς, με τους οποίους πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2015.

«Δεν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά νομίζω πως είναι η σωστή. Δε θα αγωνιστώ πουθενά την επόμενη σεζόν. Θα αποσυρθώ από το άθλημα, με άμεση ισχύ. Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πραγματική πρόκληση για μένα. Κάποιες μέρες δυσκολευόμουν να σηκωθώ από το κρεβάτι, πόσω μάλλον να προπονηθώ. Το κορμί μου, από το 2018 και μετά, κρεμόταν από μία κλωστή. Αυτή η κλωστή έγινε κομμάτια την περασμένη σεζόν. Δεν μπορώ να μπω σε άλλη μία σεζόν με το σώμα μου σε αυτή την κατάσταση. Θα μπορούσα να το κάνω με πολλά παυσίπονα, σωματική και πνευματική αγωνία, αλλά σε αυτό το σημείο της καριέρας μου απλώς δεν αξίζει», δήλωσε ο Μπόγκουτ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς