18 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης έχει το μομέντουμ!

Ο Ολυμπιακός θέλει να εκμεταλλευτεί τον φορμαρισμένο Κώστα Φορτούνη, ο οποίος κόντρα στη Μαρσέιγ θα ψάξει το πρώτο του γκολ σε φάση ομίλων Champions League

Ύστερα από τρεις διαδοχικές ήττες στον 3ο όμιλο του Champions League, ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, το βράδυ της Τρίτης (1/12, 22:00) απέναντι στη Μαρσέιγ.

Με ισοπαλία στη Μασσαλία, ο νταμπλούχος Ελλάδας εξασφαλίζει την 3η θέση και το εισιτήριο για τη φάση των «32» του Europa League. Με νίκη, αν η Μάντσεστερ Σίτι πάρει τη νίκη στην έδρα της Πόρτο, θα έχει μία τελευταία ευκαιρία κόντρα στην Πόρτο, την οποία θα πρέπει να κερδίσει με τρία γκολ διαφορά για να την υπερκεράσει και να πάρει εκείνος τη 2η θέση.

Αυτό που προέχει, όμως, για τον Ολυμπιακό είναι να πάρει αποτέλεσμα στο «Βελοντρόμ». Και οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση μετά τη δεύτερη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες. Δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε για το αν χωράει στην ίδια εντεκάδα με τον Ματιέ Βαλμπουένα, αλλά είναι ξεκάθαρο πως ο τραυματισμός του Γάλλου μεσοεπιθετικού «άνοιξε» χώρο στον «Φορτού» για να βρει μία θέση στο βασικό σχήμα.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έβαλε την υπογραφή του στην εντός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού με 1-0 για το Πρωτάθλημα, παίζοντας σε θέση σέντερ φορ (ελλείψει των Ελ Αραμπί και Χασάν), ενώ «σέρβιρε» δύο γκολ στον σκόρερ Ανδρέα Μπουχαλάκη, στην εκτός έδρας επικράτηση επί του Άρη με 2-1. Ενδιάμεσα, είχε τον άχαρο ρόλο να αγωνιστεί ως μοναδικός προωθημένος κόντρα στην πανίσχυρη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά πάλι μέτρησε τη μία από τις δύο τελικές προσπάθειες του Ολυμπιακού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Πλέον, με την επιστροφή του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στην αγωνιστική δράση και οσονούπω του Αχμέντ Χασάν, δεν αναγκάζεται να παίξει στην κορυφή της επίθεσης και έχει ένα ακόμα κίνητρο ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με τη Μαρσέιγ, καθώς ψάχνει το πρώτο του γκολ σε φάση ομίλων Champions League! Μάλιστα, απέναντι στη Σίτι εντός έδρας, έπαιξε για πρώτη φορά ως βασικός σε γκρουπ Champions League από τις 22 Νοεμβρίου του 2017 και την αναμέτρηση με τη Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα!

Προφανώς, βέβαια, έχει περάσει και δύσκολα. Είχε χάσει το πρώτο μισό της περασμένης σεζόν λόγω σοβαρού τραυματισμού και μαζί την ευκαιρία να παίξει στα γκρουπ, ενώ την αγωνιστική περίοδο 2014/15 ο Μίτσελ δεν τον είχε συμπεριλάβει στην ευρωπαϊκή λίστα. Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής έχει 4 ασίστ σε 15 αγώνες σε φάση ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης από τη σεζόν 2014/15 και βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα της σεζόν για να σκοράρει και να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε μία πολύτιμη εκτός έδρας ευρωπαϊκή νίκη. Πρακτικά, είναι η 3η σεζόν (θεωρητικά, είναι η 5η) που αγωνίζεται με τον Θρύλο στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Και δεν είναι ένας οποιοσδήποτε παίκτης για τον Ολυμπιακό. Με 4 Πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα Ελλάδας, 72 γκολ και 69 ασίστ σε 229 συμμετοχές, έχει, ήδη, γράψει ιστορία, φορώντας την Ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα.

Πάντως, ο Φορτούνης έχει σταθεί και άτυχος, καθώς στο σπουδαίο διπλό επί της Άρσεναλ (29/9/2015, 2-3) είχε εκτελέσει το κόρνερ, από το οποίο ο Νταβίντ Οσπίνα είχε πιάσει την μπάλα μέσα από τη γραμμή της εστίας του. Η UEFA είχε χρεώσει το τέρμα ως αυτογκόλ στον Κολομβιανό τερματοφύλακα, αν και ο διεθνής άσος είχε κάνει μια χαρά τη δουλειά του, μετρώντας και δύο ασίστ σε Φελίπε Πάρντο και Άλφρεντ Φινμπόγκασον.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς