22.6 C
Athens

ΑΕΚ – Ζόρια 0-3: Εξευτελισμός από την 9η ομάδα της Ουκρανίας

Ότι διατηρούσε λίγες ελπίδες πρόκρισης – παρά τη νίκη στην Ουκρανία – ήταν δεδομένο. Το να χάσει στο ΟΑΚΑ, όμως με 3-0 από μία ομάδα χωρίς νίκη, έμοιαζε δύσκολο.

Η ΑΕΚ βίωσε νύχτα τρόμου από τη Ζόρια και πλέον μόνο με ένα… τρελό θαύμα (νίκη στην Αγγλία επί της Λέστερ και κόντρα στην Μπράγκα στο ΟΑΚΑ) καθώς και με συνδυασμό αποτελεσμάτων θα προκριθεί στην επόμενη φάση.

Ο Μάσιμο Καρέρα αντιμετώπισε φοβικά το ματς, άφησε στον πάγκο τον Ανσαριφάρντ και παρέταξε τριάδα στην άμυνα ελλείψει του πιο δημιουργικού ποδοσφαιριστή της ομάδας, Πέτρου Μάνταλου.

Οι Ουκρανοί που βρίσκονται στην ένατη θέση του πρωταθλήματος της χώρας τους και χτυπήθηκαν και από κορωνοϊό, αμύνθηκαν πολύ καλά στο πρώτο μέρος, απορρόφησαν την πίεση της ΑΕΚ και τελικά άρχισαν να ξεθαρρεύουν στο δεύτερο.

Ο Σάκχοφ αποβλήθηκε δικαιολογημένα στο 49′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα για αγκωνιά και οι Ουκρανοί είδαν τον… συμπατριώτη τους να τους κάνει εξ ουρανού ένα μεγάλο δώρο, αφού τότε ξεκίνησαν να απειλούν την εστία του Αθανασιάδη.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ο Γκρομόφ εκμεταλλεύτηκε τη λάθος εκτίμηση του Έλληνα γκολκίπερ και σημείωσε το 0-1. Ο Σβάρνας στο 68′ πήγε να πετύχει ένα απίστευτο γκολ (η μπάλα βρήκε στο δοκάρι) και στο 75′ η Ζόρια σημείωσε το 0-2 με το φαλτσαριστό σουτ του Καμπάεφ στο 75′.

Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε ο Γιουρτσένκο από την άσπρη βούλα μετά την ανατροπή του Νούνοφ και οι Ουκρανοί πήραν τους πρώτους τους τρεις βαθμούς απέναντι σε μία ΑΕΚ που διασύρθηκε.

ΑΕΚ – ΖΟΡΙΑ 0-3

Γήπεδο: OAKA

Σκόρερ: 61′ Γκρόμοφ, 75′ Καμπάεφ, 86′ πεν. Γιουρτσένκο

Διαιτητής: Αγκάγεφ (ΑΖΕ)

Κόκκινες: 49′ Σάκχοφ

Κίτρινες: Σάκχοφ, Τάνκοβιτς, Σιμόες, Σβάρνας  / Βέρνιτουμπ, Κορτσέργκιν

ΑΕΚ (Καρέρα): Αθανασιάδης, Μπακάκης (65′ Γαλανόπουλος), Σβάρνας (82′ Βασιλαντωνόπουλος), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Ινσούα, Σάκχοφ, Σιμόες (87′ Μαχαίρας), Κρίστισιτς, Τάνκοβιτς (65′ Ανσαριφάρντ), Λιβάγια.

Ζόρια (Σκρίπνικ): Σεφτσένκο, Φαρόνοφ, Βερνίτουμπ, Χάνα, Τσίγκανικς, Ιβανισένια, Κοτσέργκιν (82′ Λουνιόφ), Γιουρτσένκο (89′ Πέροβιτς), Καμπάεφ (89′ Χριν), Γκρόμοφ (89′ Αλαγιάρ), Γκλάντκι (63′ Ναζαρίνα).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς