23.3 C
Athens

Καταψήφισε ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος – Διεγράφη από τους ΑΝ.ΕΛ

To ειρωνικό tweet του Πάνου Καμμένου • Αμεσα πρόταση μομφής από ΑΝ.ΕΛ για να καθαιρεθεί ο Δημήτρης Καμμένος από αντιπρόεδρος της Βουλής

Μία απώλεια είχε η κυβερνητική συνοχή στην ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης για τη συμφωνία στο Σκοπιανό.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος καταψήφισε την κυβέρνηση, ψηφίζοντας «ναι» στην πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης. Το «ναι» του Δημήτρη Καμμένου, με το οποίο ο βουλευτής συντάχθηκε με την άποψη της ΝΔ, χειροκροτήθηκε θερμά από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βρίσκονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

Αμέσως μετά την καταψήφιση της κυβέρνησης από τον Δημήτρη Καμμένο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος διέγραψε τον βουλευτή Β’ Πειραιώς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Παράλληλα, ανέβασε ένα tweet στο οποίο ανέφερε: Ακριβοπληρωμένη η μεταγραφή… κουτσός ο παίχτης…

Αμεση διαδικασία από ΑΝ.ΕΛ. για καθαίρεσή του από αντιπρόεδρος της Βουλής

Μετά τη διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, ανακύπτει θέμα με τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής που κατέχει.

Η απομάκρυνσή του από αυτή τη θέση δεν μπορεί να γίνει αυτόματα, καθώς οι αντιπρόεδροι της Βουλής εκλέγονται για όλη τη διάρκεια της τετραετίας. Οι κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν για την αντικατάσταση του Δημήτρη Καμμένου προβλέπουν την κατάθεση πρότασης μομφής από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να καταψηφιστεί κι έτσι στη συνέχεια να καθαιρεθεί από τη θέση του αντιπροέδρου ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής.

Κατόπιν, θα πρέπει να γίνει νέα ψηφοφορία στη Βουλή με νέο υποψήφιο αντιπρόεδρο που θα προτείνει η πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Πάντως, αργά το βράδυ του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι ήδη οι ΑΝΕΛ συντάσσουν την πρόταση μομφής για να καθαιρεθεί από αντιπρόεδρος της Βουλής ο Δημήτρης Καμμένος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς