17.9 C
Athens

Παραιτήθηκε ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης

Tην παραίτησή του την υπέβαλε στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη που την έκανε δεκτή

Tην παραίτησή του υπέβαλε το πρωί της Δευτέρας, στον υπουργό Εσωτερικών, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης.

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε την παραίτηση δεκτή. Πρόκειται για μια παραίτηση αναμενόμενη.

Είναι η δεύτερη παραίτηση με αφορμή τη φονική πυρκαγιά που κατέκαψε την ανατολική Αττική, αφού είχε προηγηθεί την περασμένη Παρασκευή η παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Ως γνωστόν, η ηγεσία Πυροσβεστικής και Αστυνομίας δεν παραιτήθηκε αλλά καρατομήθηκε.

O κ. Καπάκης αναμένεται να αντικατασταθεί άμεσα, ίσως και εντός της ημέρας, σε κάθε περίπτωση πάντως πριν ακόμα δημοσιοποιηθεί το σχέδιο που επεξεργάζεται ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόσωπο που αναμένεται να τον αντικαταστήσει είναι ο Γιάννης Ταφύλλης, πρώην Γενικός Γραμματέας Εξοπλισμών, καθώς και Ψηφιακής Πολιτικής.

Το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζει το ενδεχόμενο αναβάθμισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε υφυπουργείο, που θα ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών.

Σε μια τέτοια περίπτωση είναι πολύ πιθανόν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που σήμερα βρίσκεται στο υπουργείο Εσωτερικών με επικεφαλής αναπληρωτή υπουργό, να καταστεί εκ νέου αυτόνομο υπουργείο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς