23.8 C
Athens

Ελβετία: Γνωστή τζιχαντίστρια η δράστρια της επίθεσης στο Λουγκάνο

Γνωστή τζιχαντίστρια θεωρείται η Ελβετίδα, η οποία χθες άρπαξε από τον λαιμό μία γυναίκα και τραυμάτισε μία δεύτερη με μαχαίρι σε πολυκατάστημα της πόλης Λουγκάνο.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς χαρακτήρισαν το περιστατικό τρομοκρατική επίθεση, ταυτοποιώντας τη δράστρια ως γνωστό μέλος του ISIS.

«Η δράστρια είναι γνωστή στην Fedpol από έρευνες που διεξήγαγε η αστυνομία το 2017 σε τζιχαντιστικούς κύκλους», επεσήμανε η ομοσπονδιακή αστυνομία της Ελβετίας στο Twitter.

Η 28χρονη βρίσκεται υπό κράτηση, αφού ένας περαστικός κατάφερε να την ακινητοποιήσει μέχρι να φτάσει στο σημείο της επίθεσης η αστυνομία. Ελβετικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες, μετέδωσαν ότι η γυναίκα φώναξε ότι ανήκει στο Ισλαμικό Κράτος στη διάρκεια της επίθεσης.

Το ένα από τα θύματα φέρει βαριά τραύματα, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του. Η δεύτερη γυναίκα έχει τραυματιστεί ελαφρά.

Η Ελβετία έχει μέχρι στιγμής γλιτώσει από μεγάλες τζιχαντιστικές επιθέσεις, όπως αυτές που ώθησαν τη Γαλλία και τη Γερμανία αυτό τον μήνα να ζητήσουν πιο αυστηρά σύνορα στην ΕΕ, αφού ισλαμιστές αντάρτες σκότωσαν οκτώ ανθρώπους στο Παρίσι, τη Νίκαια και τη Βιένη σε διάστημα ενός μήνα.

Ωστόσο στη χώρα έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες άτομα που θεωρείται ότι αποτελούν απειλή και άλλα που έχουν ταξιδέψει σε εμπόλεμες χώρες.

ΠΗΓΗPOPULUS
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς