19 C
Athens

Ολυμπιακός: Με βάση την άμυνα να καλύψει τα κενά

Ο αγώνας με την Μπασκόνια είναι ειδικών συνθηκών και ο Ολυμπιακός καλείται να διαχειριστεί τις σοβαρές απώλειές του με σφιχτό rotation και αλχημείες

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για τον εντός έδρας αγώνα με την Μπασκόνια, με πέντε σημαντικές απουσίες. Ο τραυματίας Χάρισον βρίσκεται σε διαδικασία αποθεραπείας από τον τραυματισμό του, ενώ δεν υπολογίζονται και οι τέσσερις παίκτες που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Οι Βάσκοι έρχονται «πληγωμένοι» στο ΣΕΦ, καθώς τη Δευτέρα (23/11) ηττήθηκαν εντός έδρας από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης σε εξ αναβολής παιχνίδι (70-77). Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη, καθώς δεν έχει γευθεί ακόμα τη χαρά της νίκης μακριά από την έδρα της, όπου μετράει δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες. Το ρεκόρ της στην Ευρωλίγκα είναι 4-5 και προφανής στόχος είναι να επιδιώξει να εκμεταλλευτεί τις σοβαρές αγωνιστικές απώλειες που έχει ο Ολυμπιακός.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις θέσεις «4» και «5», εκεί όπου αναμένεται να δούμε διάφορες αλχημείες από τον κόουτς Μπαρτζώκα για να καλύψει τα κενά. Ο προπονητής των Ερυθρόλευκων έχει 11 διαθέσιμους παίκτες, με τους Αλέξανδρο Νικολαΐδη και Βασίλη Χρηστίδη να είναι έτοιμοι για να αρπάξουν την ευκαιρία εφόσον τους δοθεί. Είναι δεδομένο, πάντως, πως οι τρεις φορές Πρωταθλητές Ευρώπης θα έχουν σφιχτό rotation στην αναμέτρηση της Πέμπτης (26/11, 21:00) και η διαχείριση των φάουλ, ιδιαίτερα μέσα στη ρακέτα, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του ματς.

Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός θέλει να «φτιάξει» ακόμα περισσότερο το ρεκόρ του (σε 6-3), έχοντας ως βάση την άμυνα. Άλλωστε, ο Ολυμπιακός διαθέτει την τρίτη καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα μετά τις Μπαρτσελόνα και Ζενίτ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς