19 C
Athens

Βοτανικός: Στον Παναθηναϊκό η ονοματοδοσία, έως και τρια εκατομμύρια ευρώ τα έσοδα ετησίως

Μια ακόμα πτυχή για την συμφωνία του Παναθηναϊκού με το Ελληνικό Δημόσιο για το Βοτανικό, γνωστοποιήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων, καθώς ο Παναθηναϊκός θα έχει τα δικαιώματα της ονοματοδοσίας, τα οποία θα του αποφέρουν έσοδα τριών εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, με ένα μέρος τους να πηγαίνει και στον Ερασιτέχνη.

Τις εμπορικές χρήσεις που δικαιούται η ΠΑΕ της παραχωρεί στον Δήμο, προκειμένου να αποφύγει το ετήσιο ενοίκιο. Πρόκειται για μια διαδικασία που ευνοεί τον Σύλλογο, καθώς η χρήση της ονοματοδοσίας από τον Δήμο ήταν πιο περίπλοκη διαδικασία.

Η ΑΕΚ στην αντίστοιχη συμφωνία με την ΟΠΑΠ, για την ονομασία της «Αγιά Σοφιάς» σε «OPAP Arena» θα έχει λαμβάνειν δύο εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Στην αντίστοιχη συμφωνία στο πρώτο πρότζεκτ του Παναθηναϊκού για το Βοτανικό, η ΠΑΕ είχε συμφωνήσει με την Marfin (του Ανδρέα Βγενόπουλου) για τουλάχιστον δύο εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια στιγμή δοκιμάζονται οι αντοχές του ΕΣΥ, λόγω κορωνοϊού, αλλά μάλλον προτεραιότητα αποτελεί η εξασφάλιση της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς