25.3 C
Athens

Παναιτωλικός – Άρης 0-1: «Κίτρινος» πρωταθλητισμός!

Ο Άρης πέρασε και από το Αγρίνιο όπου επικράτησε του Παναιτωλικού με 1-0, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα στο 18΄. Παραμένουν χωρίς νίκη οι Αγρινιώτες στο πρωτάθλημα, αν και εμφανίστηκαν βελτιωμένοι στο ντεμπούτο του Τραϊανού Δέλλα.

Την έκτη νίκη του στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Άρης στο Αγρίνιο. Οι «Κίτρινοι» έπαιξαν όσα χρειάζονταν, προκειμένου να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Το γκολ για τον Άρη πέτυχε ο Μπρούνο Γκάμα από την άσπρη βούλα στο 18′ (τρίτο στο πρωτάθλημα, δεύτερο με πέναλτι), μετά το μαρκάρισμα του Μαλή στον Μάνο, με τον πρώτο να σπρώχνει το δεύτερο μέσα στην περιοχή.

Από εκεί και πέρα ο Παναιτωλικός προσπάθησε να ισοφαρίσει, παίρνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, και απειλώντας κυρίως από τις πτέρυγες με τους Αριγίμπι και Λιάβα να είναι οι πιο δραστήριοι ποδοσφαιριστές. Καμία από τις φάσεις που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι δεν ήταν απειλητικές στον τερματοφύλακα του Άρη, Μάριο Σιαμπάνη, ο οποίος επενέβη όπου χρειάζονταν.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο με τον Παναιτωλικό να έχει την κατοχή της μπάλας και τον Άρη να προσπαθεί να διατηρεί το προβάδισμα στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι έλεγξαν το παιχνίδι, καθώς σταματούσαν κάθε επιθετική προσπάθεια του Παναιτωλικού, ενώ θα μπορούσαν να βρουν και δεύτερο τέρμα αν ο Ματέο Γκαρσία ήταν λίγο πιο προσεκτικός στα τελειώματα των φάσεων, ειδικά στο 60′, όταν έχασε μοναδική ευκαιρία μετά από λάθος του Κνετ. Ο Αργεντινός winger επιχείρησε να κρεμάσει τον Αυστριακό τερματοφύλακα, δίχως αποτέλεσμα.

Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο Αριστομένης Κουτσιαύτης του Συνδέσμου Άρτας, ο οποίος δεν παρέλειψε τα λάθη, δίχως ωστόσο να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα. Ο Άρης πιάνει κορυφή στην βαθμολογία, με 19 βαθμούς όσους και ο Ολυμπιακός, με τους δύο να αναμετρώνται σε ντέρμπι κορυφής το επόμενο Σάββατο (28/11) στο Κλεάνθης Βικελίδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Θεσσαλονικείς τις πέντε από τις έξι νίκες τους, τις πέτυχαν με σκορ 1-0.

Διαιτητής: Κουτσιαύτης

Σκόρερ: Μπρούνο Γκάμα πεν. 18′

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Δέλλας): Κνετ, Λιάβας, Κωνσταντόπουλος, Μαλής (Τζανακάκης 76′), Ντάλσιο, Ντίαζ, Τσιγγάρας (Άλβαρεζ 76′), Μεντόζα (Ντουάρτε 70′), Μάζουρεκ, Αριγίμπι (Βέργος 70′), Αζάντι (Γιάκολις 61′)

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Ματίγια (Σάσα 86′), Τζέγκο, Γκάμα, Γκαρσία (Μπερτόλιο 65′), Σίλβα (Μανσίνι 75′), Μάνος (Λόπες 86′)

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς