22.4 C
Athens

Ντε Μπρόινε: Δεν ξέρω πια τους κανόνες του ποδοσφαίρου

Ο Βέλγος μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, Κέβιν Ντε Μπρόινε, ξέσπασε αμέσως μετά την ήττα των «Citizens» από την Τότεναμ με 2-0, λόγω του ακυρωθέντος γκολ του Αϊμερίκ Λαπόρτ, για χέρι του Γκάμπριελ Ζεσούς στο 27′ της αναμέτρησης.

Το «μπέρδεμα» που γενικά επικρατεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχει να κάνει τους νέους κανονισμούς για το χέρι, δεν αφορά μόνο την χρησιμοποίηση του χεριού με την μπάλα, όπως στην συγκεκριμένη φάση, αλλά και στον καταλογισμό οφσάιντ μέσω VAR, όπου το χέρι παίζει συχνά ρόλο στον υπολογισμό της φάσης.

Ο Ντε Μπρόινε δήλωσε αμέσως μετά το ματς τα εξής: «Δεν ξέρω πια τους κανόνες, ειλικρινά. Σκέφτηκα ότι αν ήταν πάνω από το μπράτσο εδώ, δεν είναι πια χέρι με την αλλαγή του κανονισμού.

Τι μπορούμε να πούμε, παίζω επαγγελματικό ποδόσφαιρο για περίπου 12 χρόνια και τα πρώτα εννέα χρόνια δεν υπήρξαν αλλαγές στον κανόνα και τα τελευταία τρία χρόνια υπήρξαν πολλά. Δεν ξέρω γιατί. Το ποδόσφαιρο είναι ένα τόσο ωραίο παιχνίδι. Εκείνοι που κάνουν τους κανόνες θα πρέπει να είναι άνθρωποι από το παιχνίδι».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς