22.2 C
Athens

Λιβαθηνός: Ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος, ομάδα με μεγαλύτερη ποιότητα

Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού, Σπύρος Λιβαθηνός, ο οποίος έχει αναμετρηθεί πολλές φορές ως αντίπαλος του Ολυμπιακού, εξέφρασε την άποψή του για το ντέρμπι σε συνέντευξή του στο novasports.gr, στο οποίο δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, παρά τις πολλές απουσίες.

Συγκεκριμένα ο Σπύρος Λιβαθηνός ανέφερε τα εξής: Σπύρο υπάρχει φαβορί στην συγκεκριμένη αναμέτρηση;

“Ντέρμπι είναι και έχουμε δει στο παρελθόν τον Παναθηναικό να παίρνει αποτέλεσμα από τον αιώνιο αντίπαλο ακόμα και όταν δεν είναι στα καλύτερα του, αλλά ισχύει βέβαια και το αντίστροφο. Από εκεί και ύστερα είναι φανερό ότι ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος, ομάδα με μεγαλύτερη ποιότητα”.

-Από ότι κατάλαβα δίνεις σοβαρό προβάδισμα στους γηπεδούχους.

«Ο Παναθηναικός είναι αουτσάιντερ. Με στεναχωρεί που το λέω γιατί έχω ζήσει άλλες εποχές, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα».

-Οι σημαντικές απουσίες των ερυθρόλευκων (Χασάν, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί) θα παίξουν κάποιο ρόλο;

«Αναμφίβολα γιατί είναι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές. Εκτιμώ ότι οι πράσινοι θα φροντίσουν να εκμεταλλευτούν αυτά τα προβλήματα, αλλά σου τονίζω και πάλι ότι ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο βάθος στο ρόστερ του. Μπορεί να βρει λύσεις από τον πάγκο».

-Λένε ότι τα ντέρμπι κρίνονται στις λεπτομέρειες…

«Αυτό είναι αλήθεια και σίγουρα παίζουν ρόλο πολλοί αστάθμητοι παράγοντες. Για παράδειγμα σε τι μέρα θα βρεθεί η κάθε ομάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή».

-Τι εικόνα σου έχει δώσει ως τώρα ο Παναθηναικός;

«Ύστερα από τα λάθη που έγιναν το καλοκαίρι με την απομάκρυνση Δώνη, προσπαθεί να βελτιωθεί με το νέο προπονητή στον πάγκο. Ο Μπόλονι έχει πολύ δύσκολο έργο. Μην ξεχνάς ότι δεν ήταν δικές του οι επιλογές που έγιναν, αλλά των Ισπανών».

-Που πιστεύεις θα κριθεί η συγκεκριμένη αναμέτρηση;

«Στη δύναμη και στο πάθος. Δεν περιμένω οι πράσινοι να παίξουν επιθετικά στο Γεώργιος Καραισκάκης. Με αντεπιθέσεις θα παίξουν και νομίζω ότι τελικά αυτό είναι το στυλ που τους ταιριάζει απόλυτα για την συγκεκριμένη αναμέτρηση».

-Ο Μαουρίτσιο με την εμπειρία του μπορεί να αποδειχθεί παίκτης “κλειδί” για τον Παναθηναϊκό;

«Ασφαλώς. Και το λέω αυτό γιατί έπαιξα πολλά χρόνια στη ίδια θέση. Είναι καλός ποδοσφαιριστής, αλλά χρειάζεται πίστωση χρόνου».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς