15.9 C
Athens

Το απόλυτο χάος στην διαιτησία!

Ποτέ ξανά στα μέσα Ιουνίου δεν ήταν όλα στον αέρα

Η προηγούμενη αγωνιστική περίοδος ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο τρόπο. Ο ορισμός ξένου διαιτητή στον τελικό του κυπέλλου γύρισε δεκαετίες πίσω το εγχώριο ποδόσφαιρο. Ωστόσο από εκείνη την ημέρα δεν έχει γίνει τίποτα άλλο για την βελτίωση της κατάστασης. Ο διορισμός του Τριτσώνη σε πάνελ επιτροπής της ΟΥΕΦΑ είναι καθαρά δική του επιτυχία που δεν έχει αντίκτυπο στην ελληνική διαιτησία. Όλα εξακολουθούν να βρίσκονται στον αέρα.

Στην ΚΕΔ περιμένουν τον τρίτο πρώην διαιτητή από το εξωτερικό. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι θα αναλάβει τους ορισμούς, υποσκελίζοντας τον Περέιρα και άλλοι ότι θα γίνει ένας ακόμα «εργάτης» στην επιτροπή.

Ο Βασσάρας έχει μπει στο στόχαστρο των… εξυγιαντών. Θέλουν να τον «καθαρίσουν» από την εκπαίδευση και την ανάπτυξη. Πολύ σύντομα θα αναλύσω τι ακριβώς συμβαίνει με αυτή την υπόθεση.

Τα σεμινάρια δεν έχουν ανακοινωθεί. Οι διαιτητές δεν μπορούν να προγραμματίσουν τις διακοπές και γενικότερα τη ζωή τους καθώς δεν γνωρίζουν πότε θα τους καλέσουν. Το χειρότερο όμως είναι ότι παραμένουν απλήρωτοι για τα δεδουλευμένα!

Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ «σφάζονται» στο παρασκήνιο τόσο για την ΚΕΔ όσο και για κάποιους διαιτητές που θέλουν ή δεν θέλουν να παραμείνουν στον πίνακα και τη νέα σεζόν.

Ποτέ ξανά στα μέσα του Ιούνη δεν επικρατούσε τέτοιο χάος στη διαιτησία. Στο μεταξύ έχει βουίξει ο τόπος ότι οι πίνακες είναι έτοιμοι. Από τον Μάϊο. Σύντομα θα αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Από την απόλυτη ηρεμία θα περάσουμε σε άλλες καταστάσεις και θα πάρουμε μία γεύση από όσα θα ζήσουμε στο επόμενο πρωτάθλημα.

Τα σημάδια δεν είναι θετικά. Γιατί όταν αυτοί που διέλυσαν τα πάντα την τελευταία διετία στη διαιτησία παραμένουν ενεργοί και παράλληλα …κρύβονται κάτι πολύ πιο κακό έρχεται. Ελπίζω να κάνω λάθος. Πάντως τις δύο προηγούμενες περιόδους δεν έκανα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς