18.2 C
Athens

Υιοθετήθηκε ο σκύλος που βρέθηκε στα καμένα με εγκαύματα στις πατούσες του (pics)

Βρέθηκε σε καμένο σπίτι στην Νέα Μάκρη Αττικής • Ο ιδιοκτήτης του δεν μπορούσε να τον φροντίσει και τον έδωσε για υιοθεσία

Στο νέο του σπίτι στην Αθήνα βρίσκεται πλέον ο πυρόπληκτος σκύλος που εντοπίστηκε με εγκαύματα στις πατούσες του από εθελοντές φιλόζωους και την ομάδα DOGIT στο καμένο σπίτι του ιδιοκτήτη του στην Νέα Μάκρη Αττικής την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018.

Η ιστορία του είχε δημιουργήσει σάλο και αντεγκλήσεις ανάμεσα σε ζωόφιλους, καθώς αρχικά ειπώθηκε/γράφτηκε ότι ο ιδιοκτήτης του τον πέταξε μόλις έμαθε ότι δεν θα μπορεί πια να είναι σκύλος-φύλακας λόγω του ότι έχει καμένες πατούσες, γεγονός που αναπαράχθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης.

Η αλήθεια είναι πως ο ιδιοκτήτης του αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, αφού έχει καεί το σπίτι του ολοσχερώς και δεν μπορούσε να αναλάβει και την περίθαλψη του ζώου που σε αυτή τη φάση χρειάζεται εντατική και μακροχρόνια φροντίδα. Ετσι, δήλωσε αδυναμία να τον φροντίσει και έδωσε το «πράσινο φως» για να δοθεί σε μια άλλη οικογένεια.

Η υιοθεσία του σκύλου έγινε μέσω του προγράμματος Dog’s Voice με τη σύμφωνη γνώμη του «ιδιοκτήτη» του, επίσης πυρόπληκτου, ο οποίος -σύμφωνα με το Dog’s Voice – δήλωσε αδυναμία να φροντίσει κατάλληλα τον σκύλο του κι έτσι έδωσε το «πράσινο» φως για να δοθεί σε μια άλλη οικογένεια. Το Dogs’ Voice διευκρινίζει στη σελίδα του στο facebook ότι σε καμία δημοσίευσή του δεν αναφέρει ότι ο «ιδιοκτήτης» παρέδωσε τον σκύλο του γιατί έχει καμένες πατούσες (όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ ιστοσελίδας που αναπαρήγαγαν αρκετά μέσα ενημέρωσης).

Και συγκεκριμένα επισημαίνει: «Το ζώο αυτό εντοπίστηκε με καμένες πατούσες, λιπόθυμο, από την ομάδα DOGIT σε καμένο σπίτι στη Νέα Μάκρη και μεταφέρθηκε στον σταθμό πρώτων βοηθειών της ΕΔΚΕ στην Ραφήνα, όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Εκεί κρίθηκε ότι πρέπει να μεταφερθεί για νοσηλεία.

Ολα τα παραπάνω έγιναν σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη, ο οποίος ανήκει στην ομάδα των πυρόπληκτων της Νέας Μάκρης. Οταν ο ιδιοκτήτης ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να γίνει περαιτέρω νοσηλεία του σκύλου αρνήθηκε να τον δώσει.

Με τα πολλά η ομάδα της Dogit τον έπεισε και μεταφέρθηκε στο Vets4Life στο Πικέρμι. Εκεί ξεκίνησε η θεραπεία του σκύλου, καθώς το ζώο πονούσε πολύ και τα τραύματά του ήθελαν συνεχείς αλλαγές από καταρτισμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Σε επικοινωνία των εθελοντών και του νοσοκομείου με τον ιδιοκτήτη για το μέλλον του σκύλου, ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να φροντίσει κατάλληλα το ζώο και πώς επιθυμεί να δοθεί για υιοθεσία. Εκτοτε τον σκύλο ανέλαβε το Dogs’ Voice για να του βρει την υιοθεσία που αξίζει.

Ο σκύλος υιοθετήθηκε στην Αθήνα από ζευγάρι με μεγάλη εμπειρία στη ράτσα, αφού διαθέτει κι άλλον γερμανικό ποιμενικό και επίσης με κατάλληλο σπίτι και κατάλληλες συνθήκες για τον σκύλο. Φωτογραφίες θα ακολουθήσουν σύντομα!  Θα σας παρακαλέσω θερμά να κλείσουμε το θέμα όλοι εδώ».

Από τη δική της πλευρά η ομάδα DOGIT σε επιστολή που έστειλε και δημοσίευσε το site  irafina.gr εξηγεί -όπως λέει- τα πραγματικά γεγονότα, επισημαίνοντας τα εξής: «Το λυκόσκυλο ηλικίας 7 ετών βρέθηκε από εθελοντές και την ομάδα της Dogit την περασμένη Παρασκευή ξαπλωμένο, λόγω κατάστασης των πατουσών του, και ΟΧΙ λιπόθυμο. Βρέθηκε σε καμένο σπίτι στη Νέα Μάκρη και όχι στο Μάτι. Οι ιδιοκτήτες τον είχαν ήδη πάει στους εθελοντές κτηνιάτρους και είχαν ήδη ξεκινήσει την φαρμακευτική αγωγή που τους συνέστησαν. Ολοι εμείς, θέλοντας να βοηθήσουμε περισσότερο μεταφέραμε τον σκύλο στην κλινική vets4life με τη σύμφωνη γνώμη των ανθρώπων του.

Τη Δευτέρα, κατόπιν επικοινωνίας με τον ιδιοκτήτη μας είπε πως είναι δύσκολη η κατάστασή του και φοβάται πως δε θα καταφέρει να τον περιθάλψει, όπως όλοι οι εθελοντές του τονίσαμε εκείνη την μέρα. Σε συνεννόηση αποφασίσαμε να δοθεί για υιοθεσία. Εχουμε επικοινωνήσει με τη σελίδα που ανήρτησε το εν λόγω άρθρο (σ.σ. που αναφέρει ότι ο ιδιοκτήτης του τον πέταξε…), προκειμένου να γραφτούν τα ακριβή γεγονότα!

Αποψή μας είναι να σταθούμε βοηθοί, αλληλέγγυα, δίπλα στους πληγέντες. Αποψή μας είναι πως δε μπορούμε ούτε καν να φανταστούμε τι πραγματικά έζησαν. Οι ψυχολόγοι μας συμβουλεύουν να μην λέμε στους πληγέντες “σας καταλαβαίνουμε”, γιατί πολύ απλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε. Ας βοηθήσουμε. Ας μη στήσουμε δικαστήριο πάνω σε ανθρώπους που βρίσκονται σε πανικό», καταλήγει η ομάδα DOGIT.

Ο,τι κι αν έχει συμβεί, η καλή είδηση είναι ότι ο σκυλάκος γλίτωσε από την πύρινη λαίλαπα, αναρρώνει στο νέο του σπίτι, όπου δέχεται τη φροντίδα των ανθρώπων που τον έχουν υιοθετήσει και δεν θα είναι πια σκύλος-φύλακας.

Ας έχει και αυτός και οι νέοι του κηδεμόνες μια καλή ζωή!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς