17.8 C
Athens

Πέτσας: Δεν είναι ρεαλιστικός στόχος το άνοιγμα την 1η Δεκεμβρίου

Στην παραδοχή ότι δεν είναι ρεαλιστικό να αρθεί το lockdown στις αρχές Δεκεμβρίου, προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος επανέλαβε ότι όλη μας η προσοχή αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι στραμμένη στην προσπάθεια τήρησης των μέτρων, άρα και περιορισμού των κρουσμάτων.

«Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε ποιος πρέπει να είναι ο σχεδιασμός για σταδιακή άρση των μέτρων, σε αυτή τη φάση πρέπει να δώσουμε όλοι τη μάχη για τον περιορισμό των κρουσμάτων. Δεν είναι ρεαλιστικός στόχος η 1η Δεκεμβρίου αλλά ποτέ δεν μιλήσαμε για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, μιλούσαμε για φάσεις σταδιακής επανόδου σε μια μορφή κανονικότητας μέσα στο Δεκέμβριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις έξι».

Σε σχέση με την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη, για να μειωθεί η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο κ. Πέτσας τόνισε πως σχετική συζήτηση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό: «Όπως έχουμε πει πολλές φορές τόσο εγώ όσο και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, εάν χρειαστεί, εκτός από τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, θα πάμε και σε επίταξη. Η συζήτηση υπάρχει εδώ και δέκα ημέρες. Έχει ανέβει στη Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός Υγείας, υπήρχαν επικοινωνίες όλο αυτό το διάστημα να παραχωρήσουν οικειοθελώς απλές κλίνες από τις ιδιωτικές κλινικές. Εφόσον δεν το έπραξαν κι επειδή βλέπουμε την πίεση στο Σύστημα Υγείας στη Θεσσαλονίκη, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην επίταξη δύο κλινικών, όχι και των εννέα, για 200 κρεβάτια.

Θα υπάρχει πλήρης διαχωρισμός των ασθενών. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτές τις ιδιωτικές κλινικές οι οποίοι δεν πάσχουν από κορωνοϊό, θα μεταφερθούν είτε σε άλλες ιδιωτικές κλινικές είτε σε δημόσια νοσοκομεία. Η επίταξη κλινών δεν είναι δωρεάν, υπάρχουν συμφωνημένα νοσήλια που αναλαμβάνει ο ΕΟΠΥΥ. Όταν βρισκόμαστε σε πόλεμο, αντιμετωπίζουμε όλη τη χώρα ως μία υγειονομική περιφέρεια», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: POPULUS.GR

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς