17.2 C
Athens

Ολυμπιακός: «Παρκαρισμένα» 4.000.000 ευρώ σε Καμερούν και Αίγυπτο

Ο Ολυμπιακός επένδυσε στο να έχει δύο ποιοτικούς γκολτζήδες στο ρόστερ του, αλλά αμφότεροι δεν θα είναι διαθέσιμοι σε κρίσιμους αγώνες εντός και εκτός συνόρων

Σε ένα συγκεκριμένο και ιδιαίτερο «γκρουπ» αγώνων, ο αριθμός των οποίων δεν μπορεί να διευκρινιστεί με σαφήνεια τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Ολυμπιακός θα υποχρεωθεί να παίξει χωρίς τους δύο βασικούς επιθετικούς του, που κοστίζουν ένα «σκασμό» λεφτά.

Οι Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Αχμέντ Χασάν θα λείψουν σίγουρα από τα ματς με Παναθηναϊκό, Μάντσεστερ Σίτι, Άρη… Πολύ δύσκολο έως απίθανο είναι να προλάβουν και το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ, την 1η Δεκεμβρίου. Από εδώ και πέρα, οι εξελίξεις σε αυτά τα δύο αυτά ζητήματα θα «τρέχουν» ημέρα με την ημέρα.

Σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο της σεζόν, όπου θα ξεκαθαριστεί το ευρωπαϊκό μέλλον της ομάδας και υπάρχει μία σειρά από σημαντικούς αγώνες στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός έχει «παρκαρισμένα» 4.000.000 ευρώ, χωρίς την εφορία, σε Καμερούν και Αίγυπτο, αντίστοιχα. Ο Ελ Αραμπί παραμένει σε καραντίνα στην Ντουάλα και ο Χασάν είναι σε απομόνωση στην Αίγυπτο. Ευτυχώς, για τον Αχμέντ, πρόλαβε να γυρίσει στην πατρίδα του.

Η πανδημία έχει «πληγώσει» τον Ολυμπιακό. Προφανώς και ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις, αλλά ο νταμπλούχος Ελλάδας δεν ζει μία φυσιολογική κατάσταση. Πόσο πιθανό είναι να νοσήσουν την ίδια ημέρα δύο παίκτες μιας ομάδας, που αγωνίζονται στην ίδια θέση; Πόσο φυσιολογικό είναι σε Αίγυπτο και Μαρόκο να προσβληθούν μόλις δύο ποδοσφαιριστές στον τελευταίο έλεγχο που έγινε και οι οποίοι αμφότεροι αγωνίζονται στον Ολυμπιακό; Οι Εθνικές ομάδες στερούν από τους Ερυθρόλευκους δύο σημαντικά «όπλα», που έχουν πετύχει τα 11 από τα 17 γκολ της ομάδας μέσα στην τρέχουσα σεζόν (σε σύνολο 11 επίσημων αγώνων). Έξι έχει ο Ελ Αραμπί και πέντε ο Χασάν, που μετράει και δύο ασίστ (άρα οι δυο τους έχουν συμμετοχή στα 13 από τα 17 γκολ των Πειραιωτών μέχρι τώρα). Υπενθυμίζεται πως στην προηγούμενη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες, ο Μαντί Καμαρά γύρισε με κορωνοϊό, από τον οποίο προσβλήθηκαν στη συνέχεια οι Ουσεϊνού Μπα και Χιλάλ Σουντανί.

Δεν τίθεται θέμα μεμψιμοιρίας, αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή. Οι Ερυθρόλευκοι δεν «κλαίγονται», αλλά έχουν κάθε δικαίωμα να τα βάζουν με την τύχη τους. Ο Ολυμπιακός προσφέρει ετήσιο συμβόλαιο στον Ελ Αραμπί ύψους ενάμισι εκατομμυρίου ευρώ. Καθαρά. Χωρίς μπόνους. Γιατί είναι παικταράς και το αξίζει. Ο Ολυμπιακός αγόρασε τα δικαιώματα του Χασάν από την Μπράγκα το καλοκαίρι έναντι δύο εκατομμυρίων ευρώ, δίνοντας συμβόλαιο 500.000 ευρώ στον παίκτη.

Ο Ολυμπιακός επένδυσε ένα αξιόλογο ποσό, που για άλλες ελληνικές ομάδες είναι ολόκληρο το μπάτζετ τους, στο να έχει δύο πρωτοκλασάτους επιθετικούς που βάζουν την μπάλα στα δίχτυα. Όμως, δεν θα τους έχει στη διάθεσή του σε ξεχωριστούς αγώνες και σε ένα σημείο της σεζόν όπου κρίνονται αγωνιστικοί στόχοι. Είναι μία άβολη και δύσκολα διαχειρίσιμη κατάσταση για τον Πέδρο Μαρτίνς, που καλείται να ξεπεράσει ακόμα μία ζόρικη δοκιμασία.

https://athlosnews.gr/olympiakos-diplo-sok-thetikos-kai-o-el-arampi-ston-koronoio/

https://athlosnews.gr/olympiakos-i-profanis-epilogi-kai-to-endechomeno-gia-ekplixi/

https://athlosnews.gr/olympiakos-sok-thetikos-ston-koronoio-o-chasan/

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς