18.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Η προφανής επιλογή και το ενδεχόμενο για έκπληξη

Ο Σουντανί έχει το θεωρητικό προβάδισμα για το ντέρμπι, αλλά μέχρι τη σέντρα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά

Κανένας κόουτς δεν θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση που είναι τώρα ο Πέδρο Μαρτίνς. Όσο καλός και αν είναι ένας προπονητής και όση εμπιστοσύνη και αν έχει στον εαυτό του (και όσες ιδέες για το ποδόσφαιρο), αυτή η κατάσταση, που αντιμετωπίζει τώρα ο τεχνικός του Ολυμπιακού, δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη.

Μέχρι το τέλος του χρόνου, οι Ερυθρόλευκοι έχουν να δώσουν αγώνες-«φωτιά» σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μπροστά υπάρχει άμεσα το πιο παραδοσιακό ματς του ελληνικού ποδοσφαίρου και στη συνέχεια η αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Σίτι. Το μόνο θετικό είναι ότι διεξάγονται και τα δύο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο Αχμέντ Χασάν προσβλήθηκε από κορωνοϊό, όντας στην αποστολή της Εθνικής Αιγύπτου. Χάνει έτσι και αλλιώς τα δύο επόμενα ματς κόντρα σε Παναθηναϊκό και Σίτι, αλλά δεν μοιάζει ρεαλιστικό να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση στο κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Μαρσέιγ (1/12). Κρίνοντας από το χρόνο που χρειάστηκαν οι Καμαρά, Μπα και Σουντανί, οι οποίοι πρόσφατα πέρασαν και αυτοί από τη συγκεκριμένη περιπέτεια, κάτι τέτοιο μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Οι παίκτες, ξέχωρα από το σοκ σε προσωπικό επίπεδο, καλούνται να καλύψουν και το χαμένο έδαφος από τις ομαδικές προπονήσεις.

Ο Σισέ επέστρεψε στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη, την Τετάρτη (18/11), μαζί με τους Έλληνες διεθνείς της Ελπίδων (Τζολάκη και Βρουσάι). Η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το ματς του Σαββάτου (21/11, 19:30) συνεχίζεται μετ’ εμποδίων και ο Πέδρο Μαρτίνς καλείται να διαχειριστεί μία άβολη κατάσταση. Ο μεγάλος «πονοκέφαλος» ενόψει ντέρμπι είναι ο παίκτης που θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης.

Ακόμα και στο καλό σενάριο που επαληθευτεί η γαστρεντερίτιδα του Ελ Αραμπί, ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν θα πάρει το ρίσκο χρησιμοποίησής του κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Μαροκινός επιθετικός έχει καταπονημένο οργανισμό και μένει να δούμε πότε θα επιστρέψει στην Ελλάδα. Επειδή πέρασε και πυρετό, δεν μπορούσε να μπει σε αεροπλάνο και να πάρει το δρόμο της επιστροφής από το Καμερούν.

Τώρα, στο θέμα που «καίει». Ποιος θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης στο επόμενο ματς; Η λογική λέει ο Χιλάλ Σουντανί. Δεν είναι καθαρόαιμος σέντερ φορ, αλλά στο παρελθόν έχει παίξει φουνταριστός και ξέρει τη θέση. Και με πλάτη μπορεί να παίξει και την μπάλα να «σπάσει» και να κινηθεί στο χώρο. Και τελειώματα έχει. Ο Αλγερινός κυνηγός, όμως, προέρχεται από μακρά αγωνιστική αποχή λόγω της ρήξης χιαστού, που είχε υποστεί στις 9 Φεβρουαρίου κόντρα στον Ατρόμητο. Μετράει μόλις δύο συμμετοχές και 19 αγωνιστικά λεπτά στην τρέχουσα σεζόν! Πόσο εύκολη είναι η απόφαση του προπονητή προκειμένου να αγωνιστεί ο Σουντανί για πρώτη φορά ως βασικός έπειτα από 9,5 (!) μήνες και το «καταραμένο» παιχνίδι στο Περιστέρι;

Ο Σουντανί έχει ποιότητα τόσο στο δημιουργικό όσο και στο εκτελεστικό κομμάτι. Μέχρι να τραυματιστεί είχε δείξει τις ικανότητές του και στον Ολυμπιακό, έχοντας 7 γκολ και 5 ασίστ σε 21 συμμετοχές. Και η ζωή τα φέρνει έτσι, που μπορεί να φανεί σημαντικός και σε επίπεδο Champions League ενόψει Μάντσεστερ Σίτι. Μην ξεχνάμε πως στην περασμένη σεζόν δεν είχε δηλωθεί στη λίστα του Champions League. Ο Μαρτίνς είχε παραδεχθεί δημόσια το λάθος του και τον είχε συμπεριλάβει μετέπειτα στη λίστα για τους αγώνες στο Europa League, αλλά ο παίκτης στη συνέχεια τραυματίστηκε σοβαρά. Πρόσφατα, έπαιξε για λίγο στον εκτός έδρας αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι και έχει τεράστιο κίνητρο μπροστά του. Ο Μαρτίνς τον αντάμειψε για την προσφορά και την αφοσίωσή του, δίνοντάς του την ευκαιρία να παίξει φέτος στους ομίλους του Champions League με την Ερυθρόλευκη φανέλα.

Από εκεί και πέρα, ο Ούγκο Κάιπερς δύσκολα θα παίξει ένα τόσο σημαντικό ματς, ενώ πρόσφατα πέρασε και ένα μικροτραυματισμό. Ο Κώστας Φορτούνης έχει αγωνιστεί «ψευτοεννιάρι», πάλι όταν η ομάδα είχε απουσίες στη γραμμή κρούσης, αλλά σε ευρωπαϊκά παιχνίδια που ο Ολυμπιακός ήταν πιο μετρημένος στον αγωνιστικό χώρο και όχι με τον Μαρτίνς στην τεχνική ηγεσία. Στην πρώτη του σεζόν, ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού είχε δοκιμάσει το «τρικ» της εναλλαγής των Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο και Κώστα Φορτούνη. Ο Ισπανός τραβιόταν προς τα αριστερά και ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πατούσε πολύ περιοχή ως κρυφός κυνηγός. Έχει, όμως, πολύ καιρό να δοκιμάσει κάτι τέτοιο ο κόουτς. Ένα ακόμα ενδεχόμενο είναι και ο Γιώργος Μασούρας, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί ως δεύτερος επιθετικός. Τέλος, υπάρχει και η λύση του Μπρούμα, που έχει παίξει ελάχιστα ως μοναδικός προωθημένος στην καριέρα του.

Όλα αυτά ισχύουν σε θεωρητικό επίπεδο και με τρεις ημέρες να απομένουν για το ντέρμπι. Ο Σουντανί είναι η προφανής επιλογή και ετοιμάζεται στα 33 του να πάρει το «βάπτισμα του πυρός» σε αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό (την περασμένη σεζόν δεν είχε συμμετάσχει σε κανένα), αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο έκπληξης, ενώ μένει να δούμε αν ο Μαρτίνς δοκιμάσει κάτι συγκεκριμένο στις δύο τελευταίες προπονήσεις (συν το καθιερωμένο πρωινό χαλάρωμα πριν από τους εντός έδρας αγώνες).

https://athlosnews.gr/olympiakos-sok-thetikos-ston-koronoio-o-chasan/?fbclid=IwAR0ckB1I4h6MXxTu32uZ8Wgw7nLuWK9tNiCta3Utgp5ww1MIoH-VFH4CegU

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς