24.2 C
Athens

Ολυμπιακός: Η προπαγάνδα είδε «γκάφα» του Σεμέδο

Οι «τσακωμένοι» με την αλήθεια «ανακάλυψαν» γκάφα του Σεμέδο με την Πορτογαλία. Είναι, όντως, «βαρύ» για αυτούς να βλέπουν τον Ολυμπιακό να έχει βασικό ποδοσφαιριστή στην εν ενεργεία Πρωταθλήτρια Ευρώπης

Είναι με διαφορά ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός που αγωνίζεται στην Ελλάδα. Είναι, επίσης με διαφορά, ο πιο χαρισματικός κεντρικός αμυντικός στη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού.

Μέσω των Ερυθρόλευκων, έκανε το τεράστιο βήμα στην Εθνική ομάδα της πατρίδας του, που σήκωσε το EURO 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας. Μπορεί να κάνει κάποια αβίαστα λάθη, αλλά αυτά δεν γίνονται λόγω έλλειψης ποιότητας, αλλά λόγω αυτοπεποίθησης και συγκέντρωσης (γιατί όταν είναι απόλυτα συγκεντρωμένος, απλά δεν κάνει λάθος!). Διότι στην ουσία θεωρεί και ο ίδιος ότι είναι πολυτέλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και, ποδοσφαιρικά, δεν μας «βλέπει». Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για το ελληνικό ποδόσφαιρο «στα χρόνια της εξυγίανσης».

Ο Ρούμπεν Σεμέδο έκανε ένα λάθος εκτός γηπέδων με τη συμμετοχή στο «κορωνο-πάρτι» σε περίοδο καραντίνας. Δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που διαπράττει ένα ολίσθημα. Θα πληρώσει το λάθος αυτό, μαζί με τους Ραντζέλοβιτς και Μπρούνο. Ολόκληρη Λίβερπουλ, όμως, δεν τον έχει τυχαία στη λίστα της. Και είναι θέμα χρόνου να πάρει μεταγραφή με διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ για ένα ανώτερο Πρωτάθλημα από το δικό μας.

Πέφτει κάπως «βαρύ», λοιπόν, για τους τσακωμένους με την αλήθεια να έχει ο Ολυμπιακός έναν ποδοσφαιριστή στην εν ενεργεία Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο Σεμέδο έπαιξε βασικός για πρώτη φορά σε αγώνα επίσημης διοργάνωσης, στην εκτός έδρας νίκη της Πορτογαλίας επί της Κροατίας με 3-2 για το Nations League. Ήταν η τρίτη διεθνής συμμετοχή με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Ναι, από δική του λανθασμένη εκτίμηση και απομάκρυνση, η Κροατία προηγήθηκε στο σκορ με τον Κόβατσιτς. Να παρουσιάζεται, όμως, αυτό το λάθος σαν γκάφα, πάει πολύ. Είναι ένα άτσαλο διώξιμο, ναι. Μία στραβοκλωτσιά, επίσης. Είναι, όμως, ένα λάθος που κάνουν όλοι! Γκάφα, θα ήταν αν έδινε την μπάλα χωρίς πίεση σε αντίπαλο. Ο στόπερ του Ολυμπιακού έκανε αυτό που έπρεπε: έδιωξε την μπάλα όπως-όπως μετά τη σέντρα του Βλάσιτς από δεξιά. Οι άνθρωποι δεν έχουμε «μάτια» στην πλάτη. Η μπάλα θα μπορούσε να έχει πάει οπουδήποτε αλλού και όχι σε αντίπαλο. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, αλλά όχι και «γκάφα»! Στην κριτική των παικτών της ομάδας του Φερνάντο Σάντος, ο Ρούμπεν Σεμέδο πήρε τον μεγαλύτερο βαθμό. Βαθμολογήθηκε με 7, όντας αλάνθαστος στον αέρα και τις προσωπικές μονομαχίες.

Πλέον, οι αναγνώστες έχουν μάθει τι «παίζει». Βασικά, πρέπει να ξέρουν τι παίζει. Γιατί αν κάποιος θέλει να είναι σωστός και δίκαιος, πρέπει να γράφει στον τίτλο όχι μόνο ότι ο Σεμέδο έκανε ένα λάθος στο πρώτο γκολ των Κροατών, αλλά ότι είχε και την πάσα (ασίστ) στο γκολ της ισοφάρισης.

Επαναλαμβάνουμε: δεν αντέχεται να έχει ποδοσφαιριστή ο Ολυμπιακός στη βασική εντεκάδα της Πρωταθλήτριας Ευρώπης και συμπαίκτη του τεράστιου Κριστιάνο Ρονάλντο.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς